Jump to content

avatar

Korisnik
  • Broj objava

    52
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je avatar objavio

  1. Pozdrav, Radio sam kao konobar prošlo ljeto, prijavljen na minimalac. 2 mjeseca. dogovor je bio 5000kn mjesečno. imam upisano u radnoj knjižici, novce nisam vidio, ni minimalac ni ostatak. Obrtnik i dalje radi, kad ga nazovem kaže da nema novaca. Hoću li uspiti doći do tog novca i kako?
  2. Sivko nema više žalbi, sud je presudio, uostalom protiv državnog odvjetnika sam podnio kaznenu prijavu DORHU ili USKOKU neznan trebao bi pogledati, naravno pokrili su ga, kao što je on pokrio policiju. Netko mi je rekao da treba podignuti tužbu na upravnom sudu protiv RH, ali da se prvo treba probati nagoditi. kad, kako s kime?
  3. Ovo je novi ZKP, prkršen je cijeli niz odredbi od strane tužiteljstva, počevši od potvrde pa nadalje. možda nisam napomenuo da laptop nije oduzet u smislu software-skog kriminala, već ono kao predmet. uzmeš laptop i lupiš nekoga po glavi. Pisao sam ministarstvu, cekam odgovor meni samo treba adresa na koju se obratiti za odštetu, ovo što je bilo bilo je, nemože se tu ništa svi se oni pokrivaju.
  4. Pa tužiteljstvo, jer tužiteljstvo smatra da je laptop "vrlo bitan dokaz nikad prezentiran".
  5. Tako je Sivko, laptop vraća sudac i vratio ga je! ja pitam šta sad? ili da ga ja njima vratim i kažem "moja greška, oprostite što sam ga kupio".
  6. Znači, prije pet godina policija mi je oduzela laptop u kaznenom postupku protiv brata. Njegov postupak trajao je 5 godina, promijenio je 5 sudaca i 5 puta je išao od početka. Nikada ni u jednom trenutku tužiteljstvo nije prezentiralo taj dokaz, već je laptop bio 5 godina na policiji. I tako, prije par dana taj je postupak okončan nagodbom brat je osuđen a meni vračaju laptop, ono sorry ništa nije bilo. Pa ja pitam jesam li ja time što mi je kao studentu elektrotehnike oduzeti laptop za koji sam radio jedno ljeto i platio tada 8000kn, jesam li ja time profitirao ili sam oštećen? Meni je tada bilo za plakati, tada kao student nisam imao ništa osim odjeće i laptopa, veću nemoć nisam u životu osjetio. Nitko me nije htio ni saslušati. Kad se toga svega sjetim, ja ustvari tražim odštetu! Kome se obratiti?
  7. ništa od ovog foruma? A neš ti pitanja.
  8. Pozdrav Bio sam pod kaznenom prijavom 4 godine. Prije par dana sam dobio drugostupanjsko rješenje da nisam kriv. Bio sam optužen za kazneno djelo protiv slobode građana koje se goni po privatnom prijedlogu. U proteklom vremenu kao visokoobrazovana osoba bez posla osjećao sam se diskriminirano, nisam mogao konkurirati na natječajima (a bilo ih je par) gdje je stajalo da treba priložiti "dokaz da nije pokrenut kazneni postupak". još uvijek sam nezaposlen. Molim savjet: ima li pravne osnove da naplatim odštetu od osobe koja mi je zagorčala život. Hvala
  9. 25.11.2010, kaže sudac : "Krivi ste, pismenu presudu i obrazloženje dobiti ćete u roku 15 dana". To je prošlo prije 10 dana, strah me da nije možda negdje izvješena pa da mi ne teće rok za žalbu. HELP!
  10. Hvala vam na konkretnom odgovoru, Ali ali kako reći javnom bilježniku: "Čujte prijeti nam izvlaštenje nad jednim zemljištem i ova situacija nam odgovara jer je zemljište -bez vlasnika." Ćini mi se da ovo opravdanje nebi prošlo, ipak su oni svi na "istoj strani", možete li mi navesti neke razloge za odgodu i otezanje. Hvala
  11. Šta se događa ako se ne primaju pozivi i ne odaziva na rasprave? (svi)
  12. Može li se ostavinska odgoditi? Svi sudionici su složni da im je u interesu da se taj postupak što više otegne, npr na 1 godinu. Ako se ne može odgoditi, kako se može "rastegnuti" i na koliko?
  13. Dali se ostavinska rasprava može odgoditi (na 1 godinu), naravno uz suglasnost svih sudionika? Ako nemože, do kada sud trpi i saziva rasprave, a sudionici se ne odazivaju.
  14. Nema tu natječaja, to je ovaj projekt hrvatske vode po dalmaciji. Općina mora imati sve nekretnine na sebi prije početka radova.
  15. Poštovanje, kako povećati vrijednost poljoprivrednog zemljišta predviđenog za gradnju pročistača kanalizacije. Dakle Općina otkupljuje po cijeni koju procjenjuje njihov vještak. Možda otvoriti neki obrt, parking, suhi vez i sl. može savjet? Postaviti mobilnu kuću, urediti maslinik? Hvala
  16. Video uradak je dokaz audio snimanja! Video uradak se sastoji od nebitnih slika, i audio podloge koja je ubačena, sporna je ta audio podloga. Originalne audio snimke nisu nikada pronađene. Nego je video skinut sa You tube i predstavljen kao jedini dokaz audio snimanja.
  17. jeli neko zna di bi se mogla pogledati neka sudska praksa u svezi you tube dokaza, neke stavi neki link.
  18. Tragedija. Šta sad, ima li na županijskom kakvih izgleda?
  19. Očekivao sam da policija neće prosljediti snimku odvjetništvu, već da će joj samo poslužiti za pronalaženje eventualno novih dokaza, ali jest. zatim sam očekivao da odvjetništvo neće priložiti snimku kao dokaz, ali je. Zatim sam očekivao da će je sudac na moj prijedlog odbaciti, ali nije. Jeli to uredu? jesu li filmovi sa interneta stvarno dokazi na sudu? Šta ako Ezel sutra ubije Džengiza oćemo li i njemu suditi?
  20. Danas je sudac odbio moj prijedlog da se snimka sa you tuba odbaci kao dokaz, i donio presudu da sam kriv za neovlašteno snimanje.
  21. Šutnja mi je sve rekla. Ali Tužitelj koji procesuira kaznenu prijavu policije zbog skidanja pečata to mora znati, inače taj proces nema smisla.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija