Jump to content

soles

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. pojedini djelatnici su imali po 18 dana,jedna 24 pa ispada da je samo meni smanjio g.o. Sada imamo svi po 4 tijedna,bez obzira na staž. Mene je sad stavio u napovoljniji položaj spram drugih pošto imam i najviše štaža. LP
  2. Molim pomoć, do ove godine sam imala 26 radnih dana g.o.i tako mi je napisano u ugovoru o radu. od poslodavca sam primila obavijest o trajanju i rasporedu g.o. za ovu godinu gdje mi je naznačeno da mi pripada pravo na g.o. za 2010 u trajanju od 4 tijedna. Dali poslodavac može smanjiti moje dane za korištenje g.o. Hvala na odgovoru.
  3. pozdrav kauboju, dogovorite se sa poslodavcem da vam plati kao da ste radili.Pretpostavka je da nema sklopljen ugovor sa nijednom MED. RADA(moj slučaj) što je po zakonu kažnjivo.Ali postoji mogućnost da Vam Vaš lječnik podnese prijavu OR-u,iako je to obaveza poslodavca.(Neka Vam poslodavac kaže kojoj MR-a pripadate).JA sam se uspijela dogovoriti za plaćeno 100%.Strah od kazni je velik.
  4. Da to me i zabrinjava,da stvar bude gora proći će još par dana (kraj godine)dok se ne poduzmu potrebne radnje.Danas mi je rečeno od strane HZZOZZR da se može podnijet prijava,da nije kasno.Mada imam neka saznanja da je rok samo 8 dana. Koliko vremenski,unazad,može med.rada otvoriti bolovanje. hvala .
  5. POTREBNA POMOĆ TAKOĐER- Pri povratku sa posla uganula sam gležanj,odlazim na hitnu- nema napuknuća;preporuka mirovanje.Lječnik OP otvara mi bolovanje 10.12(obavješten poslodavac).Nakon par dana imam recidiv lumbalgi(14.12)pa sam otišla lječniku 17.12.Preporuka daljnje mirovanje uz terapiju brufen 600mg 3x1,te na kontrolu 29.12.kad mi lječnik zaključuje bolovanje sa 31.12.Pri upitu za plaćanje bol,lječnik spoznaje da se radi o povredi na radu te me upućuje da poslodavac i prijavi ozljedu na radu.(lječnik OP stornira moje bolovanje) Do podnošenja prijave o OR-u,te odlasku kod lječnika Med.Rada proći će par dana.Koje korake da poduzmem u slučaju da mi se ne prizna od strane HZZOZZR-a povreda na radu? SAD trenutno imam stornirano bolovanje lječnika.OP,a nije mi još otvoreno od strane lječnika MR. HVALA ZA BILO KAKAV ODGOVOR
  6. soles

    Glad

    strašno kad se osoba nađe u takvoj, nimalo zavidnoj situaciji. dali ste se javili ustanovi za socijalnu skrb? pokucajte na sva vrata,javite se i u vašem gradu u odjel za socijalno ugrožene.neznam koliko imate godina al bilo kakav poslić i u ova teška vremena se može nać.nemoguće da u vašem okruženju nema ljudi koji bi mogli pružiti malo topline i lijepe geste .
  7. oprosti molim te ,što ti nisam zahvalila na pomoći jer sam u pravoj komi a vidim i da nažalost nisam sama .hvala pravi si .
  8. evo,dobila sam potvrdu da mi je po treći put smanjena plaća.(bez aneksa).ako se prihvaća usmeno dat otkaz dali postoji mogućnost i da se pravno ispoštuje (usmeni dogovor poslodavca i djelatnika)na povećanje plaće bez obzira koliko je naznačena na ugovoru.sad mi ostaje manje od 2/3neto plaće kad mi odbiju kredit.
  9. zaboravila sam napomenut da mi je zadnji ugovor izmijenjen prije 5 god.u kojem mi je naznačen bruto u iznosu 2860 kn.kako se promet povećavao(trgovina)tako smo i dobivali povećanje plaća sa obostranim usmenim dogovorom također bez aneksa.imam sve platne liste kao dokaze o tom povećanju plaća. dali se to uzimau obzir ili se poslodavac može pridržavati tog postoječeg ugovora?
  10. poslodavac mi je već u par navrata umanjio plaću bez ikakve najave i aneksa ugovora.pošto sam prije 2 god.digla kredit gdje mi je rata iznosila oko 1/3 neto plaće,zanima me da li mi poslodavac može umanjiti još plaću da mi ostatak neto plaće bude manji od 2/3. kako da ostvarim svoja prava pošto sam već dovedena do ruba egzistencije.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija