Jump to content

Plasterius

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Joj KS, kako si mi uljepšao dan! Malo sam čekirao tu poveznicu i odluku i na kraju NAPOKON saznao u kojem se točno članku nalazi da ugovorna kazna ne može biti ugovorena za novčane obveze. Radi se o Članku 350, podčlanak 3...samo ta jedna rečenica po mom mišljenju rješava čitavu stvar kad je u pitanju ovrha. Nadam se da će ovo pomoći još nekome. Inače jako volim čitati stvari kako u engleskoj rješavaju...ovaj članak govori o parkirnim kaznama i ima jako dobre točke o stvarima koje vrijedi priupitati. http://www.tpuc.org/node/315
  2. Da tražio sam i nešao sam nešto sitno. Znači u principu najbolje to pali kod ovrhe pošto oni ionako idu svojim nahođenjem. Hm..
  3. Bili bi te od velike koristi ako bi pomogli sa vašim savjetom po pitanju parkirnih kazni. Čitao sam izjavu ustavnog suca Marka Baića da su kazne neustavne jer zakon o obvezatnim odnosima zabranjuje naplatu ugovorne kazne kad su u pitanju novčane tradžbine. Cijeli dan sam kopao po tom zakonu i nisam uspio naići na članak koji tim riječima to objašnjava, a volio bih to znati jer planiram poslati pismo pulaparking.doo prije nego oni krenu prisilnim sredstvima naplatiti dug. Da li je dovoljno da im kažem kako se ugovorna kazna može izreći samo za nenovčana potraživanja i na šta se odnosi ogovor o nenovčanim potraživanjima. Puno hvala.
  4. Baš kao šta je petpetica rekao. U principu ako dođe do suda policija ionako ne može ništa bez tvog pristanka i priznanja. Naravno, oni će pokušati sve da te zastraše kako bi priznao i predao svoja prava pod njihovu upravu. Rekla kazala, ne mogu ti ništa dok ne pristaneš da djeluju nad tobom.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija