Jump to content

gide

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je gide objavio

  1. Prošlo je već neko vrijeme od mog polaganja, ali koliko se sjećam za pismeni rad je bilo osnivanje dječjeg vrtića, a na usmenom sam ispitivan školski dio poput osnivanja škola te ovlasti ravnatelja i školskog odbora. Nisu previše gnjavili, bila je neka ugodna žena koja je postavila dva, tri pitanja i to je to, happy end.
  2. pozdrav, da li zadužnica treba imati potvrdu ovršnosti prije nego li se da na naplatu ?
  3. prije svega, stvarno mi nije jasno zašto nisi htio preuzeti poziv, ako nemaš apsolutno nikakvih problem sa zakonom. Što se tvog pitanja tiče, vjerovatno te netko u nekom predmetu predložio kao svjedoka, i sad te pozivaju (o tome te inače ne moraju prethodno obavijestiti, a i da su htjeli, ti vjerojatno ne bi preuzeo obavijest )
  4. Zanima me da li je netko imao do sada ovakav slučaj. Osoba A traži razvrgnuće suvlasničke zajednice isplatom koju ima sa osobom B. Suvlasnički su omjeri takvi da bi doisa bilo sasvim primjereno izvršiti razvrgnuće upravo na navedeni način, dakle isplatom. Međutim osoba B je nepoznata boravišta i sud joj određuje privremenog zastupnika. Pitanje je sljedeće: gdje će se položiti novac koji je osoba A spremna isplatiti ako sud dopusti takvo razvrgnuće, da li se može tražiti njegovo polaganje kod suda, da li se otvara nekakav privremeni račun, da li centar za socijalnu skrb tu uskače (budući bi privremeni zastupnik trebao djelovati samo dok centar za SS ne odredi staratelja, a što inače nikad ne učini), što mislite, što kažete ???
  5. gide

    upomoć upomoć

    Slobodno napiši NE, jedan je moj kolega imao takav slučaj te napisao NE i sve je prošlo bez problema. Kao što ti je već Floki napisao, ne mogu oni nikako provjeriti tu informaciju budući nemaju pravo uvida u kaznenu evidenciju.
  6. svaka čast, tražio sam i kopao što bi to moglo biti, ali nisam uspio naći, uopće mi nije palo na pamet da bi onaj K na kraju riječi mogao biti C
  7. ja imam posebni dio iz predškolskog odgoja te osnovnog i srednjeg obrazovanja, ali ne radim u navedenom odjelu. bilo bi lijepo kad bi netko stavio ikakva pitanja vezano za navedeno područje (ako ih zna). inače spremam posebni dio po zakonima, ne znam da li je to uopće dovoljno, odnosno da li bi trebao i neki podzakonski propis pogledati. je li potrebno uopće učiti pedagoške standarde, budući sam nešto načuo od jedne osobe iz ministarstva da će se uskoro ići u njihove izmjene odnosno odustanak od velikog dijela sadašnjih odredbi(jer navodno previše koštaju, he, he, ipak je kriza...)
  8. Malo mi je nejasno sve ovo, odnosno nije bi više jasno da li su upravne organizacije koje se mogu osnivati u okviru ministarstva i državne upravne organizacije koje se posebno obrađuju u zakonu jedna te ista tijela.
  9. Pozdrav svima, radim u gradskom upravnom odjelu za društvene djelatnosti i uskoro mi se bliži rok za državni. Međutim nisam baš siguran što trebam spremati za posebni dio ispita, inače se uglavnom bavim udrugama i ustanovama. Koga god pitam svi nešto okolišaju i nitko ne daje konkretan odgovor, ostale kolege u odjelu mi se opravdavaju da su to polagali davno, po nekim starim zakonima, uredbama i sl., pa ne znaju kako to ide sada. Najbliže čemu sam došao je da bi trebao polagati posebni dio iz područja opće uprave, međutim i takav odjel postoji u gradskoj upravi u kojoj radim, a ja nisam u njemu, već u odjelu za društvene djelatnosti. Ako itko ima ikakvih informacija, neka bude ljubazan pa ih iznese...
  10. Pozdrav svima, ovako, znam koji oblici oporuke postoje, međutim zanima me slijedeće ako je nekome možda poznato: da li bi se oporuka sastavljena na kompjuteru i potpisana samo od strane oporučitelja, ali čiji je potpis ovjeren kod javnog bilježnika mogla tumačiti kao vlastoručna oporuka, ako ne bi, da li bi uopće bila valjana ? ... i još jedno pitanje... da li pri provođenju ostavinskog postupka nastaje problem za oporučne nasljednike ukoliko se utvrdi da su svjedoci (privatne) oporuke također umrli.
  11. je l' mi netko može rastumačit izmjenu KZ-a iz 2006. koja se odnosi na zastaru. naime, njome se kaže kako se podstavak 6. čl. 19. i 21. briše. ako sam dobro izbrojao, taj se podstavak odnosi na kaznena djela s propisanom novčanom kaznom ili kaznom zatvora do 1 g. šta to znači da ta kaznena djela više ne zastarijevaju ??? odredba mi jedino ima smisla ako se uzme u obzir izmjena KZ-a iz 2003. no taj je zakon ustavni sud ukinuo u cijelosti nedugo nakon njegovog donošenja, pa kako to da se onda uzima u obzir prilikom izmjena.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija