Jump to content

dinjo10

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Kad smo već kod ovog, vodi se postupak protiv mene i ja prelazim granicu. Kad sam policiji dao osobnu na izlazu iz zemlje, granicna policajka mi se nasmije i upita me pitanje koje ima veze s postupkom koji se vodi ?!? Na stranu što ona nema pravo to spominjati (sa mnom u autu su bili samo roditelji ali mogao je biti bilo tko čime bi takvom izjavom bio oštećen), ali onda ova gore izjava očito nije točna jer je ta informacija dostupna i u policijskom računalu i očito nije potreban nikakav upit (to je 'ispalila' u roku par sekunda nakon što je skenirala osobnu) Inače u vezi tog slučaja nemam nikakva ograničenja uključujući i slobodno putovanje van granice (pustila me odmah nakon toga van zemlje van ikakvih daljnih pitanja, pretraživanja auta i sl.). ------- I da ne otvaram novu temu, koliko je 'normalno' čekati sastajanje vanraspravnog vijeća za prigovor na optužnicu? Optužen s još nekima za isto djelo, ne osjećam se krivim i smatram da ću relativno lako to i dokazati, po mom laičkom mišljenju slučaj je 'tehnički' prilično jednostavan - sat-dva snimljenih razgovora, par izjava svjedoka, pregled nekog spornog materijala i to je to, bez potrebnih vještačenja i sl. Inače već je prošlo preko 7 (sedam) mjeseci otkad sam podnio prigovor na optužnicu. policajka je to vidjela zato jer se protiv tebe vodi postupak. to znači da postupak nije završen. prema tome, pošto se protiv tebe vodi kazneni postupak, naravno da će to pisati u policijskom računalu. u trenutku kada se donese PRAVOMOĆNA presuda, podaci o tome se spremaju u min. pravosuđa i nitko osim tebe, suda i drž.odvjetništva ih nema pravo zatražiti. tako sam ja to shvatio.
  2. dinjo10

    pomoć

    2004 godine sam osuđen za posjedovanje 5 grama marihuane na kaznenom sudu. trebam izvaditi vizu za put u SAD. da li ću imati problema? u min.pravosuđa su mi rekli da pošto je prošlo 5 godina od presude i u međuvremenu nije protiv mene vođen nikakav novi postupak da mi se dosje pobrisao. jel to toćno?
  3. Ne znam dali sam na pravom mjestu ali ne znam gdje da pitam pa ako netko zna odgovor bio bi mu zahvalan. Ovako..dakle 2004g. sam na općinskom sudu u zagrebu kažnjen za posjedovanje 5grama marihuane. Pošto u ožujku planiram ići u turistički posjet SAD-u i trebam izvaditi vizu pa me sad brine dali ću imat problema sa dobivanjem vize. Mislim bilo bi mi nezgodno da kupim kartu avionsku pa da onda ne mogu dobit vizu..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija