Jump to content

kobacs

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ako je tužitelj tijekom postupka smanjio tužbeni zahtjev, a zatim djelomično uspio u sporu, po kojem se vps-u gleda postotak uspjeha u sporu? Dakle ako je prvotni tužbeni zahtjev bio 20.000 kn pa je smanjen na 10.000 kn, a tužitelj uspio s 5.000 kn, je li tužitelj u sporu uspio s 50% ili 25% ?
  2. Molim pojašnjenje vezano za troškove kaznenog postupka, budući da nemam iskustva s kaznenim predmetima... U ZKP-u stoji da je nagradu i nužne izdatke branitelja i opunomoćenika privatnog tužitelja ili oštećenika dužna platiti zastupana osoba, bez obzira tko je prema odluci suda dužan podmiriti troškove postupka, osim ako nagrada i nužni izdaci branitelja padaju na teret proračunskih sredstava. Ali u presudama nalazim da se npr. optuženiku nalaže plaćanje troška punomoćnika privatnog tužitelja. Zar ne bi sam privatni tužitelj trebao snositi trošak svog punomoćnika prema gore navedenoj odredbi? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!
  3. Dobije li se zakonski tekst cijelog članka u kojem je opisano neko kazneno djelo ili samo npr. 1.stavak gdje je osnovni oblik?
  4. Kolega, molim ako možete proslijediti presude i na kobacslon@gmail.com. Unaprijed zahvaljujem!
  5. Poštovani, mogu li trgovačka društva međusobno ustupati radnike jedni drugima ili je za to isključivo ovlaštena Agencija za privremeno zapošljavanje?
  6. Poštovani, da li je moguće da postoji razlučno pravo na pokretnini, a da ista nije kod založnog vjerovnika u posjedu?
  7. Zahvaljujem na odgovoru!
  8. Zar ne bi to bilo protivno pravilu da se samo odvjetnici smiju baviti pružanjem pravnih usluga? A ako bi se zaposlio odvjetnik (ne pravnik), zašto ne bi mogao naplaćivati usluge po tarifi?
  9. Poštovani, da li trgovačko društvo mora biti registrirano za davanje pozajmica, ako drugom društvu želi dati pozajmicu (kredit)?
  10. Poštovani, da li se odredba novog zakona o radu o maximalnom trajanju ugovora o radu na određeno vrijeme do 3 godine, neovisno da li se radi na istim ili različitim poslovima, odnosi samo na ugovore koji se sklapaju nakon stupanja na snagu novog zakona ili i na one sklopljene po starom zakonu?
  11. Poštovani, u mom stanu žive sin i snaha i naravno ne naplaćujem im najamninu. Da li postoji kakva obveza prijave takvog stanja i mora li se plaćati porez bez obzira što nema najamnine i što mi je to vlastiti sin u stanu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija