Jump to content

Drvosjeca

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ukratko, od 2000-te godine imam spor. Bio sam tuženik i dobio sam spor 2010 godine. Druga strana uložila je žalbu. Iako me je odvjetnik uvjeravao da je tri godine rok maksimalan za rješavanja žalbe. To vrijeme je prošlo. Dakle moj sudski spor traje već gotovo 14 godina. I stvarno mi je više dosta čekanja. http://www.legalis.hr/forum/images/icons/icon8.pnghttp://www.legalis.hr/forum/images/icons/icon8.png Šta da sad radim??? Zar baš uvijek moram dobit odgovor "čekajte"?
  2. Evo, ovaj čovjek ti je dao pravni savjet, a ja sam ti odgovorio o eventualnoj šteti. Mislim da taj poslodavac izmišlja gluposti s ciljem da te preplaši i ne da plaču. Ti imaš sve na papiru, da si radio tu i tu od tad do tad i nisi dobio plaču. To je jedino šta zanima sud. A on neka priča svoje priće o šteti.
  3. Jednostavno zaboravi sve skupa i idi dalje. Jedan je život.
  4. Neisplata plače je jedna stvar, a pravljenje eventualne štete druga. Pravljenje štete je relativna stvar. Može se reći da čitanje na internetu je pravljenje štete firmi itd. Koliko znam sve normalne firme imaju policu osiguranja u slučaju da u svom poslu naprave nekakvu štetu. Nisi ti osobno odgovoran. Pogotovo, ako nisi neki ovlašteni projektant tj. nemaš žig.
  5. Naravo da je to kjažnjivo. To je krivotvorenje,a to je kazneno djelo. Prijavi policiji.
  6. Pozdrav i sretno na sudu. Jedno upozorenje. Nema sumlje da taj spor možeš dobiti, a s time i zadovoljštinu. Ali ne očekuj neku veliku lovu kao odštetu i sl. Pripremi se da bi spor mogao trajati 3-4 godine. Svakako želim ti uspjeh jer takvim poslodavcima treba oderat dušu, a takvih je u Hrvatskoj mnogo.
  7. Evo pošto nitko neće možda ti ja mogu pomoći i ako nisam pravnik. Koliko ja znam sporazumni otkaz ti moraš potpisati jer zato se i zove sporazumni. U njemu piše kao da si ti tražio da ti da otkaz ili nešto slično. Iza njega nemaš pravo na naknadu s burze. Jednostavno ako ga nisi ti potpisao on ne znaći ništa. Što se tiće ovih igara sa pola ili punim radnim vremenom ne mogu ti ništa pomoć. Što se tiće cijena odvjetničkih usluga radni sporovi su po 500 kn po raspravi i uzima se niska tarifa.
  8. Hvala na odgovoru. Dali to znači da ja ne bih smijeo provesti ni jednog dana na burzi između pronalaska novog posla koji bi mi dao ugovor na određeno? Na koliko najmanje vremena se taj ugovor može sklopiti?
  9. Imam ugovor na neodređeno 3.5 godine i ako dam otkaz i odem na burzu, zatim me netko zaposli na određeno. Dali bi nakon toga imao pravo na naknadu s burze u koju bi mi obračunali sve ove 3.5 godine+ugovor na određeno. Na koji se najkraći rok može sklopiti ugovor na određeno,a na koji najduži?
  10. U redu, ali treba mi baš potvrda od poslodavca da sam odradio minimalno 2 godine kod njega.
  11. Moje pitanje glasi: Pošto već 5 mjeseci poslodavac mi provodi teški mobbing (koji sad nebi opisivao), očito moram dati otkaz jer on ga ne želi dati meni. Dali je poslodavac obavezan nakon prestanka moga rada u firmi dati mi potvrdu da sam kod njega radio od tog do tog datuma, ako mi bude trebala za stručni ispit? Možda je pitanje malo bedasto, ali više me ništa ne može iznenadit.
  12. Nisam pravnik, pa ove petljance malo teže razumijem. Ako sam dobro shvatio, sud meni može u presudi dodijelit neku imovinu i to je to. Jedino što nakon toga druga strana može pokrenuti novi postupak u kojemu bi pokušala osporit npr. parnične troškove koje bi morala platiti.
  13. HVALA NA ODGOVORU. OVO JE ZLATA VRIJEDAN FORUM.
  14. Hvala na odgovoru, ali nije to ono što sam pitao. Žalba bi bila u sklopu tog predmeta koji je trajao cca 10 g. Ja sam mislio dali postoji opasnost pokretanja novog predmeta pod novim brojem PP.... na sudu koji je identičnog ili sličnog sadržaja. Isto tako dali netko zna postoji li neki zakon koji to spriječava.
  15. Štovani, Moje pitanje glasi. Dvije strane vode spor oko nečega vezanog za obiteljsko pravo. Spor traje cca 10 godina. Dali postoji opasnost po onoga tko dobije spor da nakon presude koja je u njegovu korist stigne nova tužba protiv dobitnika koja je identična ili slična ovoj koju je već dobio? (ukratko ponovo sve) Postoji li neki zakon koji to spriječava jer ponekad gubitnici se teško mire sa sudbinom, pa svašta izvode? HVALA!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija