Jump to content

Marinkos

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://www.marinko.org
  1. Marinkos

    Vođenje knjiga

    Pozdrav dobri ljudi! Interesira me, dali vođenje knjiga za obrt mora raditi neki prijavljeni knjigovodstveni servis ili to mogu raditi sam? Također, ako mogu raditi sam, dali ima kakav link na stranicu gdje je to objašnjeno uz primjere. Hvala unaprijed.
  2. Man, hvala na ovako iscrpnom odgovoru. No dobro, onda ću otvoriti obrt onako kako su mi i rekli. Fotograf sam po struci pa ću moći raditi sve osim izrade fotografija na foto stroju. Još jedno pitanjce, dali za otvaranje obrta trebam radnu knjižicu uzeti od poslodavca? Još jednom hvala na pomoći i svako dobro.
  3. Poštovani, Forum je stvarno nešto što nam je uistinu potrebno. Obzirom da su me u HITRO HR OSIJEK napucali jer se oni ne bave obrtima već obrtnička komora a ovi opet u obrtničkoj ne znaju ili ne žele znati niti najosnovnije stvari o perezu i davanjima te me šutnuli do porezne... Moj problem je slijedeći. Po struci sam fotograf i imam sss tog smjera. U stalnom sam radnom odnosu i htio bih otvoriti fotografski obrt s tim da i dalje ostajem kod poslodavca koji uredno plaća sva potrebna davanja. Fotografski obrt bi se odnosio isključivo na terenski rad i nije mi potreban lokal, odnosno prostor za obavljanje obrta. Ne bih ništa izrađivao nego bi snimljeni materijal (karticu iz fotića, cd)nosio u fotografske radnje na izradu te ih onda proslijedio klijentu. U Obrtničkoj komori u Osijeku kažu da takav obrt ne žele da mi otvore i insistiraju na građevinskoj dozvoli moje kuće i otvaranju lokala, koji mi uopće ne treba. Sva oprema koju koristim su fotoaparati i laptop te jedan mali (20x25x10cm) sublimacijski printer. Sve stane u moj fotografski ruksak. Molio bih Vas za savijet kako bih se mogao i dali uopće mogu registrirati takav obrt i prijaviti svoje povremene, manje prihode. Lijep pozdrav iz Osijeka i hvala unaprijed. ps. molim admina da obriše drugi post, sorry!
  4. Poštovani, Po struci sam fotograf i imam sss tog smjera. U stalnom sam radnom odnosu i htio bih otvoriti fotografski obrt s tim da i dalje ostajem kod poslodavca koji uredno plaća sva potrebna davanja. Fotografski obrt bi se odnosio isključivo na terenski rad i nije mi potreban lokal, odnosno prostor za obavljanje obrta. Ne bih ništa izrađivao nego bi snimljeni materijal (karticu iz fotića, cd)nosio u fotografske radnje na izradu te ih onda proslijedio klijentu. Moj problem je što u Obrtničkoj komori u Osijeku kažu da takav obrt ne žele da mi otvore i insistiraju na građevinskoj dozvoli moje kuće i otvaranju lokala, koji mi uopće ne treba. Vlasnik sam kuće i želim da sačuvam svoju privatnost te me čudi insistiranje na tome. Sva oprema koju koristim su fotoaparati i laptop te jedan mali (20x25x10cm) sublimacijski printer. Sve stane u moj fotografski ruksak. Molio bih Vas za savijet kako bih se mogao registrirati i prijaviti svoje povremene, manje prihode. Lijep pozdrav iz Osijeka.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija