Jump to content

dmati44

Korisnik
  • Broj objava

    48
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je dmati44 objavio

  1. U presudi piše da se odobrava plaćanje u 5 jednakih rata.

    Dalje piše ukoliko okr. u roku od 15 dana od pravomoćnosti odnosno po dospijeću svakog pojedinog obroka plati 2/3 izrečene novčane nov. kazne smatrati će se da je nov. kazna u cijelosti plaćena.

     

    Jel to znači 1 x 2/3 ili može i 5 x 2/3 ?

     

    Hvala

  2. Svakodnevno se vozim na biciklu i svakodnevno iz raznih otvorenih dvorišta izleću pasi s namjerom da me ugrizu. Sad sam ja kupio zračni pištolj za koji netreba ni dozvola ni prijava MUP-u i sljedeći koji me napadne... uglavnom to će mu biti zadnji napad.

    Ali ipak me zanima jel mogu kako pred zakonom odgovarat ako u samoobrani upucam pasa?

    Pretres

    Ima li poslodavac pravo pretresti garderobni ormarić zaposlenika koji je pod ključem? Jasno mi je da je ormarić vlasništvo poslodavca, ali ja ga koristim.

    Koristim i plaćam najamninu za stan od firme, pa bi po njihovoj logici oni smjeli pregledati i taj stan.

  3. Razvod je bio sporazuman. Dogovoreno je 20% alimentacije. Supruga je sama podnijela zahtjev, potpisala nas oboje, ja nisam bio prisutan. Na ročištu potpisujem da se odričem prava na žalbu, jer nisam znao što piše u zahtjevu, a piše 25% koje je supruga sama preinačila mimo dogovora. To iznosi oko 2k kuna. Nisam se bunio jer mi je to jedino dijete. Sad se okolnosti promijeniše, došlo drugo dijete, ja postao podstanar... Kako sam očito bio prevaren pri prvom određivanju alim, mogu li sad tražiti usklađenje na nekakve realne iznose, jer smatram da je 2k kuna previše za vrtićku dob, pa ispada da se financijski o djetetu brinem samo ja.

  4. Plavi diesel i je plave boje kako mu ime i kaže. Po boji je najsličniji onom starom superu od 98 oktana jer se faba istom bojom kojom se farbao nekada taj stari super. Onaj D-2 (obični diesel) s kojim ga uspoređuješ uglavnom i je nekakve boje između smeđe/crne o kojoj pišeš. Što se tiče prijave, mislim da je to gotovo, i da je stari bio siguran da vozi čistu naftu pristao bi na troškove analize koji su višestruko manji od kazne.

    A što se tiče računa koje kao imate, to ti ne znači ništa jer oni se i tako izdaju kome i koliko treba, naravno nije sve džabe.

    Plati i šuti.

  5. Ma znam da ovjera nije skupa, ali to je više stvar principa. Ja sam svoje obveze prema banci izmirio, ali kada su oni trebali svoje došlo je do neočekivanih troškova. I opet po leđima malog čovjeka.

  6. Podigao sam kredit u banci radi kupnje dionica. Kako je kredit bio namjenski banka je stavila založno pravo na iste. Kredit sam otplatio i u potpunosti izmirio obveze prema banci. Oni su sad dužni skinuti založno pravo, ali me prije toga šalju jav.bilježniku da ovjerim izjavu da se slažem s tim, jer ih to navodno traži SDA. Pitanje je : Tko sad plaća troškove jav. bilježnika pošto je njihova obaveza da skinu založno pravo, a s druge strane to i meni treba ?

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija