Jump to content

Dorian

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Ne znam spada li ovaj upit ovamo no s obzirom da se temelji na ugovorima .... Naime pitam u ime prijatelja koji živi u Beogradu / srpski državljanin,a čiji su roditelji 1983 godine kupili zemljište na današnjoj teritoriji RH. Na žalost, prijateljev pokojni otac nije završio postupak uknjižbe istog. U međuvremenu je i prodavač preminuo (1988 g.) a kako nije imao potomaka, njegovu je imovinu naslijedila rođaka iz inozemstva, pa je tako uknjižena na tome zemljištu. Naravno, postoji mogućnost (ukoliko joj predoče ovjeren ugovor) da im ne ospori svojinu , no još nisu s njom kontaktirali. Smatrate li da on može potraživati pravo vlasništva na to zemljište tj. ima li kakve šanse za to ili ne? U njegovo ime se zahvaljujem na odgovoru !
  2. Mislim da nije problem prenositi članke (copy-paste) ako se na tvom portalu odnosno web stranici pored toga članka navede i njegov izvor.
  3. Prekaljeni ... piše i ne piše. Pitam konkretno za vatromet, fašnik i slična događanja. pa je odgovoreno: Čime je rekao da ja SMIJEM u sklopu toga njega snimati na tim mjestima i stavljati fotke na navedena mjesta. Onda se ti nadovezuješ gdje kažeš da NE SMIJEM to raditi. Sad bi trebalo meni biti jasno, jel? OSIM ako se nije mislilo da i ako nekoga snimim na takvim mjestima, te BEZ njegovog dopuštenja stavim fotke na net, tada kršim zakon.
  4. Mrljavac, thanx na doživljavanju i odgovoru ! Kad ste već spomenuli društvena događanja, ostaje nejasna jedna stvar: Primjerice, vi ste na nekom party-u, fašniku ili priredbi i ja vas slikam. Niste bili slučajno u kadru nego sam BAŠ VAS slikao s vašim recimo društvom ili pak solo. Kasnije tu sliku postavim na svoju web-stranicu ili facebook ili forum ili što već ali bez da sam vas pitao za dopuštenje. Lijepo ste me zamolili da sliku ne objavljujem odnosno ne želite da se ona pojavi u takvim medijima, no ja sam se oglušio na vašu zamolbu. Znači li to da mi pravno ne možete ništa niti snosim ikakvu zakonsku posljedicu?
  5. Misliš li da će netko od ovdašnjih doživjeti nas dvoje i kompetentno nam odgovoriti ili je ovo pucanj u prazno?
  6. Ja prema političarima (a osobito našima) ne mjerim ništa živo. Toliko su izgubili dostojanstvo da im paparazzijeve fotke koje uzrokuju polu-skandale čak i gode. Znaš ono - čega se pametan srami ... Stalno se pokušavam staviti u ulogu prvog lica u vezi ovog zakona ali mi baš nešto i ne ide. Primjerice ... ti si na nekoj zabavi ... ja uletim s fotićem i slikam te ... ti to nisi željela ... ja stavim fotke na svoju web stranicu kako bih je učinio cool a sve to bez da tebe pitam ... zar ja to smijem bez posljedica? Mislim, nije li tu onda tvoja privatnost, intimnost te sva ostala prva narušena, ugrožena, oskrnavljena ... i što već ne da ne drobim? Nisi li ti takvim činom postala "roba" ?
  7. Zar od toliko pregledavanja i čitanja topic-a, baš NITKO NIŠTA ne zna?
  8. Zanima me mora li onaj tko fotografira nekoga (u privatnom ili javnom okružju) te želi tu fotku staviti na net (npr. na facebook, blog i sl.) - imati izričito usmeno ili pismeno odobrenje od osobe na fotki ili krši zakon ukoliko ju je postavio na navedena mjesta bez odobrenja? Hvala !
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija