Jump to content

skylark2

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. I samu me mučila slična problematika stoga sam malo njuškala i saznala da nakon studija (tj. isteka statusa redovnog studenta) dijete ima pravo na mirovinu ukoliko se prijavi na biro, znači kao nezaposlena osoba. E sad ne znam jel najduže 6 mjeseci ili godinu dana ili dok se ne zaposliš! Nisam sigurna, ali mislim da je tako! Pa probaj! Sretno!
  2. Neki dan sam probušila gumu na autu (ali ne samo ja nego i auto poslije mene) na komade i komadiće keramičkih pločica koji su se nalazili na cesti (metar od nogostupa!!), jer su ih ostavili, odnosno nisu pokupili radnici koji rade na izgradnji nove zgrade koja se nalazi par metara od te ceste. E sad stvar bi bila jednostavna da te gume nisu skupe. Pozvali smo gospodu iz policije da "vide" i "zapišu" no zaključak je bio, da oni tu ništa ne mogu jer radnici nisu bacili pločice na auto i oštetili ga na taj način?! I da možemo ako hoćemo privatno tužiti izvođača radova. Zar se stvarno ništa drugo ne može??? Osim privatne tužbe ? I tko je kriv Ceste, Izvođač, radnici? P.S. Gradilište nije bilo ograđeno, niti je bilo upozorenja da je bilo što na cesti.
  3. Obiteljska mirovina - 26. godina Redovno studiram te sam primala obiteljsku mirovinu do lipnja ove godine kad sam napunila 26 godina. Ostalo mi je u sjećanju da sam "negdje" pročitala da imam pravo primati mirovinu do kraja školske/akademske godine u kojoj sam navršila 26. Pa me zanima kada redovni student orestaje imati pravo na obiteljsku mirovinu: 1. S datumom kada navrši 26 godina života ili 2. s krajem školske godine (odnosno 30. 09.) :thankyou:
  4. Redovno studiram te sam primala obiteljsku mirovinu do lipnja ove godine kad sam napunila 26 godina. Ostalo mi je u sjećanju da sam "negdje" pročitala da imam pravo primati mirovinu do kraja školske/akademske godine u kojoj sam navršila 26. Pa me zanima kada redovni student orestaje imati pravo na obiteljsku mirovinu: 1. S datumom kada navrši 26 godina života ili 2. s krajem školske godine (odnosno 30. 09.) ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija