Jump to content

sinjemore

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Taj pomorac Vam je dobro rekao. Ne samo RCCL, nego niti jedna kruizing companija ne naplaćuje kabinu i hranu i pojedina bezalkoholna pića. Troškovi interneta i alkoholne konzumacije i sl. se plaćaju jednom mjesečno, sistem plaćanja na brodu je sličan plaćanju kreditnom karticom. Također, ne postoji radno mjesto turističkog vodiča već "shore excursion staff". Početnička plaća za "SHS" je 1800$, makar je bala tolika dok sam ja plovila. Ako i dalje želite raditi minimalno 10 sati dnevno za 1800$ mjesečno, kontaktirajte "Uspinjaču" iz Zagreba. Kod njih nema lažnih obećanja.
  2. Poštovana, već neko vrijeme tražim odgovor na neka pitanja o zadruzi. Pošto vi imate iskustvo, vidim, molim vas da mi iz istog pomognete s mojim pitanjima. Naime, negdje sam naišla na podatak da se za zadrugare ne uplaćuje mirovinski i zdravstveni doprinos te da se porez na dohodak ne plaća u paušalnom obliku ako zadrugar nije u radnom odnosu u zadruzi. Ponovo vas molim da mi na temelju vašeg iskustva pomognete s ovim pitanjim te vam se iskredno zahvaljujem.
  3. Preglede sam obavila kroz jutro a liječničko uvjerenje sam dobila nakon par sati. Sveukupni trošak - 390 kuna.
  4. Poštovana Ultra, ponovo Vam se obraćam s molbom za savjette koristim priliku da vam se zahvalim na prethodnom svjetu. Kako sam već navela, registrirati ću sezonski obrt (t.vodič), međutim priroda mog posla je takva da radim i prije i poslije tog "obrtničkog perioda". Sad, ja sam planirala takve poslove naplaćivati preko ugovora o dijelu pa me zanima, ako postoji neka druga opcija, Vaše mišljenje o tom. Hvala Vam i sretan Vam Uskrs!
  5. Poštovana Ultra, ponovo Vam se obraćam s molbom za savjet. Kako sam već navela, registrirati ću sezonski obrt (t.vodič), međutim priroda mog posla je takva da radim i prije i poslije tog "obrtničkog perioda". Sad, ja sam planirala takve poslove naplaćivati preko ugovora o dijelu pa me zanima, ako postoji neka druga opcija, Vaše mišljenje o tom. Hvala Vam i sretan Vam Uskrs!
  6. Poštovana Ultra, u međuvremenu sam zaključila ovo sa neoporezivih 21600. U svakom slucaju Vam hvala za sve dobre savjete, nama nepućenima. Hvala i pozdrav!
  7. Poštovana Ultra, hvala Vam na kompletnom odgovoru. Još Vas samo molim da mi objasnite na što se odnosi neoporezivi dio do 21600,00. Unaprijed se zahvaljujem!
  8. Postovana Ultra, netko je u jednom postu napisao "da Vas nema trebalo bi Vas izmisliti"! I ja se pridruzujem toj konstataciji. Vasi odgovori su tocno ono sto nama neupucenima treba. Naime, danima setam od vrata do vrata ali nigdje da dobijem odgovore na svoja pitanja, samo uputnicu za slijedeca vrata. Postovana Ultra, zahvaljujuci Vama sam dobila sve odgovore ali sad Vas zelim pitati za savjet. Odlucila sam registrirati sezonski obrt kao turisticki vodic bez ulaska u sustav PDV-a. Zelim vas pitati za vase misljenje o pausalnom placanju poreza. Hvala od srca i pozdrav!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija