Jump to content

LelaSt

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Buduci da je pocela Nova zamolila bih Vas odgovor na par pitanja. Ja sam radila do 4. mjeseca prosle godine, primala sam naknadu sa biroa do 10 mjeseca. Trudnica sam, tako sigurno necu raditi uskoro, pa moja pitanja, da li cu ja imat pravo na ikakav povrat poreza, da li me sad muz moze prijaviti kao poreznu olaksicu, gdje, sta tocno trba poduzet oko toga i sto se time dobiva? Takodjer, jos bi i pitala buduci da ce nam uskoro doci i beba, da li i nju prijavljuje kao olakcisu cim se rodi pa se racuna za tekucu godinu? Unaprijed hvala na odgovoru, Lp.
  2. Nastavit cu na svoju temu. Naime, interesira me buduci da je moj vijek trajanja u firmi jos vrlo kratak, da li ja trebam dobiti neku potvrdu, nesto napisano vezano za isplatu otpremnine? Naime, ja kad sam dobila otkaz potpisala sam papir na kojemu je pisalo samo da imam pravo na otpremninu. Nije izracunata niti nista. Kad sam pitala racunovodstvo oko toga, rekli su mi da nista ne trebam dobit (napismeno). Medjutim, buduci da kolegi koji je vec otisao prave probleme, tj ne isplacuju mu otpremninu, a na ovim stranicama sam vidjela da zakonom trebaju je isplatiti sa zadnjom placom, kako se ja kao radnik mogu osiguirati? Sto mogu traziti? Takodjer u racunovodstvu su mi rekli "da nece oni mene odjaviti cim ja prestanem raditi nego kad oni budu slobodni otici to napraviti". Da li i po tome imam nesto, neko pravo u slucaju da zavlace, pa moram intervenirat? Unaprijed hvala na odgovru.
  3. Pozdrav, Imala bih pitanje vezano za otkaz kojeg sam dobila kao tehnoloski visak. Naime meni tece otkazni rok, u medjuvremenu sam bila na bolovanju. Kad sam pitala racunovodstvo da li bolovanje odgadja moj otkazni rok, rekli su mi da ce pogledat i javit mi. Medjutim nitko nista ne govori, a mene zanima, da li za vrijeme dok sam na bolovanju prestane tec otkazni rok koji se nastavalja kad se vratim sa bolovanja? Ispricavam se ako vec negdje ima nesto, sigurno je netko pitao, medjutiim na jednoj od tema sma nasla da nije pristojno upadat u tudje teme pa sma otvorila novu. Hvala na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija