Jump to content

Zakinjo

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Zakinjo objavio

  1. Poljaci bi na robu trebali staviti deklaraciju.
  2. Pretpostavljam da student može imati svoju firmu i biti direktor, a ne treba plaćati doprinose jer je student.
  3. Tvrtka bi, zakonski gledano, trebala imati prijavljenog direktora makar na pola radnog vremena. Ali to je sivo područje. Isplata sredstava moguća je još i: putem ugovora o djelu, putem ugovora o zakupu prostora, na kraju godine kada se utvrdi dobit i plati porez na istu, zaposlite studenta rođaka
  4. Tvrtka treba imati adresu. Može se prijaviti na poslovnom prostoru koji se uzima u zakup.Tvrtka, tj. direktor ne treba ništa nositi u poreznu. Direktor bi trebao dostaviti ugovor o zakupu poslovnog prostora sudu kako bi adresa bila upisana u sudski registar i kako bi se znalo gdje državni aparat treba slati službenu poštu. Ako fizička osoba daje u zakup prostor (npr. neki dio stana) onda ta fizička osoba treba u poreznu odnijeti ugovor kako bi se utvrdio mjesečni iznos koji fizička osoba mora plaćati u obliku poreza.
  5. Mislim da ako ste bili mlađi od 18 god., niste pravno mogli potpisivati ugovore. Ako ste bili stariji od 18, imate obvezu plaćati 24 mjeseca ili ranije raskinuti ugovor, ali će Vam se naplatiti ostatak od tih 24 mjeseca koji nije naplaćen. Ukoliko ne platite, stiže Vam opomena. Ukoliko i dalje ne platite, pokrenut će se postupak za ovrhu te ćete trebati platiti i neplaćeni iznos od 24 mjeseca, i javnog bilježnika, i poreze... Ukoliko dođe do pravomoćnosti ovrhe, oduzet će Vam se od prve plaće koju kad tad dobijete, ili ukoliko ste student, uzet će Vam roditeljima s računa.
  6. Imam sličan slučaj s VIP-ovom ovrhom koja je pokrenuta (rješenje o ovrsi 8.8.2008.), postala pravomoćna 16.02.2009, te se VIP namirio 10.02.2010. Prvi neplaćeni račun bio je 01.08.2007, a posljednji 07.01.2008 (ostatak od ugovora). Kao što je vidljivo prošlo je više od godinu dana nakon zadnjeg računa pa prema onom što ste gore napisali, trebala je nastupiti zastara na sve račune (ali samo nakon prigovora). Prigovor nije napisan, i zato je njihova ovrha pravomoćna, ali me zanima da li se može išta učiniti nakon što su oni već naplatili ovrhu sjedanjem na obiteljsku mirovinu. Detaljniji opis problema U 7. mjesecu 2007. objavljen je prijenos korisnika (svi daljnji računi i opomene trebali su stizati na adresu novog korisnika a ne originalnog ugovorenika) ali taj prijenos nije proknjižen kroz VIPovo računalo (što su oni samostalno priznali). Dakle, računi i opomene nisu uopće stizali, ni na adresu originalnog ugovaratelja niti na adresu novog korisnika. VIP je nakon 5 mjeseci uslugu suspendirao i krenuo u ovrhu. Nakon što sam bio u VIP centru oni su rekli da se novi korisnik trebao javiti nakon što je primjetio da mu ne stižu računi (ali pošto usluga Mobile Connecta nije niti korištena to nije nikome padalo na pamet). U uredu VIPovog odvjetnika odgovornog za ovrhe su mi rekli da se na pravomoćan prijedlog o ovrsi trebalo reagirati u roku 8 dana, ali kada je to rješenje stiglo bilo je iz "vedra neba", pošto je stiglo na adresu originalnog ugovorenika koji nije primao nikakve račune niti opomene u međuvremenu - stvar se u tom trenutku nije shvatila ozbiljno nego sam mislio da je VIPova greška. Nazvao sam osobu kojoj je prenešena usluga i rekao da pogleda da li ima koji neplaćeni račun (kojih nije bilo). I sada je situacija takva kakava je, VIP je ovrhom sa obiteljske mirovine sebi naplatio novce, imaju "pravomocnu" ovrhu i rok od 8 dana je prošao prije godinu i mjesec dana. Ako itko ima ideju što bi se moglo učiniti, bio bih jako zahvalan.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija