Jump to content

bing01

Korisnik
 • Broj objava

  18
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Hvala puno na objašnjenju. Stvarno nemam nasreću iskustva sa tim, a siguran sam da ni neću više imati. Javiti ću rezultat.( Očekivao sam puno veću kaznu.) U međuvremenu ću smisliti žalbu.
 2. Znaći svakako se žaliti? Koliko je moguće smanjenje i koliko bi mogao biti bez vozačke? Šta znači optužni prijedlog? Da ću ići na kazneni sud? To je vjerojatno lošiji scenarij.
 3. Molim za savjet. Prije par dana sam u automobilu napuhao 1,69 promila. Dobio sam samo zapisnik o alkotestiranju. Kakva je daljnja procedura i kakvu kaznu mogu očekivati?
 4. ok, hvala na odgovoru
 5. radi se o obrtu , (uz rad), kojem je vlasnik moja supruga. ja sam jedini zaposleni, nemamo kolektivni ugovor ni pravilnik o radu.
 6. http://www.porezna-uprava.hr/publikacije/IspisMisljenja.asp?IDKomentara=1227&FileName=121-10_06-01_5_513-07-21-01_06-2.xml našao sam ovo. da li to znaći da mi poslodavac može, ( a hoće ako može ), isplatiti jubilarnu nagradu bez obzira što nisam kod istog poslodavca radio sve vrijeme.
 7. ako radnik radi kod poslodavca dvije godine, a prije toga ima 14 godina staža u raznim drugim firmama, da li mu smije poslodavac isplatiti nagradu za 15 godina staža??
 8. ovo i mene zanima. molim za odgovore; 1. da li može vlasnica obrta isplatiti svojoj (vlastitoj) djeci srednjoškolskim učenicima stipendiju? 2. ako sad djeca uzmu potvrdu da su redoviti učenici, koliko mjeseci unazad se može isplatiti stipendija, odnosno da li se može i unaprijed isplatiti za iduću godinu. (obrt će se zatvoriti oko 10.12. 2012.) 3. koji datum na odluci o stipendiji bi trebao biti, ako je potvrda o redovnom školovanu od tekućeg mjeseca, a da bi se moglo isplatiti unazad ili eventualno unaprijed.
 9. unajmio sam poslovni prostor na kojem je došlo do puknuća dolazne vodovodne cijevi u šahtu iza vodomjera. voda je curila duže vrijeme u vanjskoj šahti te je iscurilo u šahtu vode za 2000,oo kn. u ugovoru stoji da će najmodavac raditi tekuće održavanje i sitne popravke. tko bi trebao namiriti dug za vodu koja je iscurila zbog puknuća cijevi?
 10. da li je točno u odgovoru veterana da netreba voditi nikakve evidencije za auto u d.i.??
 11. vozilo je staro 16 godina, unešeno lani u dugotrajnu imovinu. putujem kao vlasnik obrta ( stalno zaposlen u drugoj firmi) na posao 100 km dnevno. da li imam pravo na 70/30 % u svrhu putovanja na posao u drugi grad i nazad, odnosno kako najisplativije pravdati stvarni trošak puta na posao?
 12. da li je potrebno za vozilo koje je unešeno odlukom u obrt(dugotarajna imovina) u sustavu pdv-a pisati evidenciju prijeđenih kilometara?
 13. zanima me da li moram uplačivati utržak svaki dan, ili mogu zbrojiti više dnevnih utržaka i položiti na poslovni račun odjednom? šta sve vlasnik i radnik u trgovačkom obrtu moraju imati položeno u vezi sigurnosti na radu, vatrogasnih mjera...)
 14. bing01

  pdv i otvaranje obrta

  što se tržišta tiće bit će jedina takva radnja u manjem gradu. čisto me zanima kako je bolje budući da neznam što uopće očekivati. netko ima nekakvo mišljenje i izgleda da je to individualno.
 15. da li je prilikom početka rada obrta bolje ( u financijskom smislu) odmah se odlučiti za ulazak u pdv, ili ne.koje su prednosti ulaska, odnosno neulaska u prvoj godini? radilo bi se o trgovini odječom i obućom.
×
×
 • Napravi novi...