Jump to content

PRAVILNIK

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. ....osnovan razlog za potjeru ne postoji u pol.postupanju niti ga poznaje zakon o policiji . čl.32 ZSCP-a pripisao je kaznu za nezaustavljanje kao i proceduru zaustavljanja , odnosno znak stop policija je potrebno dati pravovremeno.......u koliko te zaustavi policajac bez kape to nema veza sa tvojim prekršajem niti ti to umanjuje kaznu , ali isto tako prigovor na takvo ponašanje može policajaca koštati stegovnog postupka( 5-20 posto manja plaća do 6 mjeseci)......o tvome prekršaju odlučuje nadležni prekršajni sud (zakonodavna vlast) , a o postupanju policajaca odlučuje MUP ( izvršna vlast) , dva neovisna tijela .....i policajcima si dužan dati na uvid vozačku i prometnu dozvolu.......također dovoljno je da putem reg. oznake vozila dođe se do vlasnika istoga koji je dužan policija dati podatke o vozaču koji je upravljao vozilom tj. kojemu je dao na korištenje ili (kazna za nedavanje podataka iznosi 2000,00 kn.kazna za nezaustavljanje od 3000,00 do 7000,00 kn i zabrana upravljanja vozilom do 6 mjeseci......)
  2. .......za rukovanjem dragera ( alkometar) nije potrebno proči tečaj kao i za rukovanje cozart dds uređajem za detektiranje opojnih sredstava.......ali za mjerne uređaje za mjerenje brzine potrebno je imati uvjerenje
  3. .može traćiiti i teba mu se dati na uvid jer za rukovanje mjernim uređajima potrebo je završiti tečaj i imati uvjerenje
  4. ne mora značiti da je puno 1,86 ta 6 dl vina , sve ti to ovisi o osobi , kako podnosi i kako često konzumira alkohol ,ako se nisi slago sa rezulatatom testiranja trebao si zahtjevati vađenje krvi , košta oko 800,00 kn ako rezultat bude pozitivan i veće je vjerovatnost da če biti veća koncentarcija , također postoji mogućnost da ti očita neku od opojnih droga u urinu ili krvi ( naravno ako ih konzumiraš ) . kazna za ovu koncentraciju ti je od 5000-15000 kn i zabrana upravljanja vozilom b kategorije do 12 mjeseci , s tim da ti se može izreći i kazna zatvora do 60 dana , večinom se dodjeljuje recidivistima ( osobe koje ponove isti prekršaj više puta )
  5. upitno je je li policija uopće mjerila brzinu tom prigodom , ako si se kretao 120 km/h poradi sigunosne razlike odbija se 10 posto , te tvoja brzina iznoi 108 km/h . Za visinu kazne važno ti je ograničenje , ako nema prometnog znaka brzina ti je van naselja ograničena na 90 km/h iz čega proizlazi da bi tebi kazna iznosila 500 kn . za prekoračenje brzine od 10 do 30 km/h van naselja temeljem čl 54 st.1 ZSCP-a propisana ti je navedna kazna . da su pol. službenici vršili nadzor brzine mjernim uređajima kao što su starlaser i traffipatrol (najčešči) bio bi zaustavljen na licu mjesta , jedino ako su koristili multanovu ili trafipaxx uređaje sa fotografskim zapisom onda ti prekršajni nalog dođe poštom ( na isti imaš pravo prigovora na roku od 8 radnih dana od primitka), ali u tom slučaju ne parkiraju pol. vozila uz kolnik več uz isti postave navedeni uređaj .
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija