Jump to content

Meteoropat

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. molim da mi netko pokuša protumačiti razliku između instituta radnog mjesta i mjesta rada
  2. Člankom 8.ZOR-a propisano je kako se radni odnos zasniva ugovorom o radu. Stavkom 2.citiranog članka propisano je da u slučaju u kojem poslodavac s radnikom sklopi ugovor za obavljanje poslova koji s obzirom na narav i vrstu rada te ovlasti poslodavca ima obilježja posla za koji se zasniva radni odnos,smatra se da je s radnikom sklopio ugovor o radu,osim ako poslodavac ne dokaže suprotno. člankom 12.ZOR-a propisano je kako je poslodavac dužan radniku prije početka rada izdati pisanu potvrdu o sklopljenom ugovoru,ukoliko ugovor o radu nije sklopljen u pisanom obliku.
  3. Dali ponuđena nova sistematizacija radnih mjesta mora biti u pravnoj vezi sa važećim starim kolektivnim ugovorom? Molio bi odgovor na postavljeno pitanje u slučaju da netko znade više o tome,na čemu unaprijed zahvaljujem.
  4. ako je nakon toga dobio izvnredni otkaz ugovora o radu trebao se u roku 8 dana od zaprimanja otkaza konzultirati sastručnjakom prava,te podnijeti zahtjev za zaštitu prava.nakon toga u roku od 15 dana poslodavac bi trebao podnijeti očitovanje na žalbu,a onda tužba protiv poslodavca protiv nezakonitog otkazivanja ugovora o radu
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija