Jump to content

Pravnica84

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Pravnica84 objavio

  1. Drage kolegice i dragi kolege! Inače nemam običaj sudjelovati u takvim polemikama i raspravama,jer znam da s time nikad "na zelenu granu",odnosno,uvijek će netko ostati nezadovoljan. Ja sam jedna od sretnica koja je dobila posao na ovom natječaju! Presretna sam,jer sam posao dobila bez apsolutne ikakvog v.i.p.-a ("veza i poznanstava"). Imam prosjek 3,7...na testu nisam briljirala,ali sam ga napisala relativno dobro i na razgovoru sam dobila maksimalnih 10 bodova..Zašto sam dobila 10 bodova!? Ne znam...očito se komisiji svidjelo ono što sam rekla i način na koji sam se prezentirala. Aplicirala sam za 4 grada i to sva pravosudna tijela u tim gradovima...Na kraju, dobila sam upravo sud u svom rodnom gradu,koji sam i priželjkivala..Zašto? Zato jer sam od prijavljenih kandidata za to mjesto jednostavno imala više bodova..Mislim da je zakon u vezi toga jasan. Žao mi je što nismo svi uspjeli dobiti posao i što ima ovoliko nezadovoljnih ovim natječajem...Mislim da ne postoji idealan način na koji bi se natječaj trebao provesti i onaj koji bi bio apsolutno pravedan prema svima. Uvijek će netko ostati kratkih rukava i nezadovoljan na kraju.Zašto se ne bi gledale ocjene?? Zašto se ne bi nagradile osobe koje možda imaju prosjek veći od 4,5?? Mislite da je lako dobiti izvrstan na ispitu? Nije... Ja sam dobivala i dvojke i petice..znam da sam krvavom mukom zaradila i jednu i drugu ocjenu..S druge strane,zašto se ne bi gledao test i nečije znanje?? Naravno da bi trebalo biti najvažnije..Ali,nije ni jedan test od 40 pitanja mjerilo nečijeg znanja i sposobnosti... Ja osobno smatram da ovaj način zapošljavanja nije super ni idealan,ali je bolji od prijašnjeg... Ne želim pričati o apsolutno nikakvom namještanju,jer ja za to ne znam..Ja znam kako sam ja dobila posao..A,to je bez apsolutne ikakve veze i namještanja.I moja savjest će uvijek biti mirna. Žao mi je zbog kolegica i kolega koji nisu dobili posao..Znam kako je biti nezaposlen..Been there done that! Ali,iskreno,nije mi žao onih koji sad omalovažaju nas koji smo dobili taj posao i kvare nam ovu sreću! Možda to radite zato jer osjećate ovo nedobivanje posla vašim neuspjehom,ali budimo iskreni...Nezaposlenost visokoobrazovane osobe nije neuspjeh te osobe nego ove naše "krasne" države! I samo bih napomenula da,ukoliko netko smatra da mu je ovim natječajem povrijeđeno neko njegovo pravo,nek poduzme sve što može da se to ispravi..Nek se izbori za svoje pravo..I ja bih to učinila.. Svima koji su isto na pošten način dobili posao,čestitam od srca!!! Uživajte i ne dajte da vam nezadovoljnici kvare vašu zasluženu sreću! )) Onima koji će izaći na sljedeći natječaj,želim svu sreću i pamet! )) I ne zaboravite da smo svi na istoj strani i da bi trebali jedni drugima pomagati i biti solidarni i veseliti se kad se bilo tko od nas uspije zaposliti..To bi vam trebalo dati nadu da ćete i vi jednom biti taj sretnik! Lijep pozdrav!
  2. Hvala,Nyke!!! Sretno na idućem natječaju!!!
  3. Kolegice Nyke,puno hvala na ovoj objavi!!! Na ovaj način sam saznala da sam primljena!!!!!
  4. I mene zanima da li je potrebna ovjera kod bilježnika..zanima me i za domovnicu..da li je potrebna ovjera ili je dovoljno obična kopija.. i zanima me još kako izgleda ta prijava..da li je pišem kao običnu molbu ili? I gdje naznačim na koja se mjesta prijavljujem? Ništa mi nije jasno... Hvala unaprijed!
  5. Poštovani! Idem na razgovor za posao u jedan knjigovodstveni ured,pa me zanima kakvi su to uobičajeni revizijski poslovi i što sve spada u porezno savjetovanje? Eto,nisam sigurna kakvi su to sve poslovi,pa da se znam malo pripremiti! Svaki savjet je dobrodošao! Unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija