Jump to content

Maja1101

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dal poslodavac ima pravo "zamrznuti" mi plaću? Zbog navodno velikog manjka na inventuri
  2. Ok, puno hvala. ALi ne piše nigdje broj primjeraka koji moram poslati, pa sad ne znam... Jedino kaj piše je kome je to rješenje poslano, ali za žalbu ništa.
  3. Evo danas ima godinu dana. I tražila sam posjete pod nadzorom i na svu sreću odobrili su mi to, tako da od ovog tjedan dolazi netko. Da, zapravo nema smisla onda uskraćivat njezina prava. Pa ću odustat od toga u startu. Na kraju krajeva, kad će biti veća, sama će moć odlučit dal' želi ići kod tate ili ne. Jel' tako?
  4. Ma on ne zna kaj bi... Nedavno je izjavio da će se oderć očinstva i da više neće dolazit jer je njemu premalo 3 puta tjedno po sat i pol da viđa dijete. I onda se predomislio i reko da se ipak neće odreći. A kaj se tiće odvođenja djeteta, ja to želim sprječit i neću to dozvolit jer nije baš osoba od povjerenja i ne znam kaj bi to bilo kad bi on ostao sam sa djetetom.
  5. Da, i kaj mi je raditi sad? Mislim, ne bih ništa rekla da sam tražila da se makne njegovo prezime. Ali samo nadodat moje...ne razumijem...
  6. Ja sam u sličnoj situaciji. I meni su odbili zahtjev za promjenu prezimena. A razlog je to što otac pokazuje interes za sudjelovanje u skrbi...strašno.
  7. Ovako, pisala sam zahtjev da djetetu nadodam svoje prezime, ali su mi odbili taj zahtjev. Pa me zanima kako se piše žalba?
  8. Znači ovako... Kad sam na sud predala papire za skrbništvo ili alimentaciju, rekli su mi da za alimentaciju moram posebno pisat tužbu. Zato sam pitala kako to napisati. Ne razumijem zašto to nije odmah moglo biti riješeno, ali dobro. On se žali na nepravomoćnu presudu jer mu ne odgovara da dijete živi kod mene i da ju viđa dva puta tjedno. On je rekao da će se borit za to da ja dolazim kod njega s djetetom kad su njegovi dani za posjete, a ne da dolazi u moju kuću. Pa me zanima da li je to uopće moguće? I zanima me da li ja kao samohrana majka imam pravo na besplatnu pravnu pomoć?
  9. Ne, još nije na snazi pravomoćna presuda, nego privremena. On se žali na riješenje koje je donio sud, da viđa dijete 2 puta tjedno i da meni pripadne skrbništvo
  10. Hm... pa vjerojatno nikakvu korist, ali opet... Kakve su meni šanse bez odvjetnika da dokažem da je lagao u toj tužbi?
  11. Interes djeteta naravno! U toj žalbi je još hrpa laži. I bojim se da ću ostat bez djeteta
  12. Da, da. Jer sam očito napravila pogrešku i dala maloj samo tatino prezime. A pošto se nismo ženili, dijete i ja imamo različita prezimena, što mi je grozno i naravno da bih voljela da nosi i moje
  13. Tek smo sad imali sud, meni je pripalo skrbništvo. Tako da još nisam pisala nikakav zahtjev. Znači, ovo je prvi put.
  14. Nisam znala kamo da stavim ovu temu, pa sam otvorila novu. Trebam pisat zahtjev za alimentaciju i promjenu dijetetovog prezimena, ali ne znam kako se to piše. Pa bih vas molila ako mi možete pomoć i dati neke natuknice kako bi se ti zahtjevi trebali napisati. Unaprijed zahvaljujem!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija