Jump to content

Igor84

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Igor84 objavio

  1. Pozdrav, interesuje me da li vlasnik zemlje u RH može da darovnim ugovorom pokloni zemlju stranom državljaninu (svojoj kćerki koja ja državljanin Švicerske, a i BiH)?
  2. Aaa posjećuju se "one" stranice, uuhhhuuuu nego ovako koliko ja znam, poslodavac može da kontroliše koje stranice se posjećuju za vrijeme rednog vremena. Ovdje gdje ja radim, to je bilo sankcionisano od strane službenika za etiku, da bi poslije uveli "fortinet" i sve stranice kao facebook, youtube, myspace... pa čak i gmail blokirane i jednostavno nemožemo koliko god pokušavali pristupiti tim stranicama; a što se tiče pregledavanja maila, to je već upitno, čija je to mail adresa, tvoja ili firmina i kako pregledava tj. kako zna pass? Moja preporuka: koristi private browsing kad si na netu i otvori sebi lični e-mail nalog na nekoj stranici (gmail, hotmail... ili ako su blokirane, probaj na nekoj manje poznatoj npr. lavabit) pozz...
  3. Pozdrav, imam jedan problem oko sklapanja darovnog ugovora, baka hoće da pokloni svojoj kćerki plac koji ima u Hrvatskoj, ali problem je bakin identitet, jer baka je 1940 i neke iz Hrvatske se preselila u BiH gdje je se i vjenčala (i uzela prezime muža) i stekla državljanstvo republike BiH (već kako je bilo to u SFRJ), 1988. je postala udovica i naslijedila muževu mirovinu. 1992. godine Baka je otišla kod svoje kćerke u Švicersku gdje je bila do 2005. godine. Za vrijeme boravka u Švicerskoj baka je predala zahtjev za primitak u hrvatsko državljanstvo (koje je dobla) i izvadila je putovnicu, ali na djevojačko prezime (jer je tako bilo u rodnom listu koji je izvadila u RH), da bi prilikom jednog boravka u Hrvatskoj (negdje 1999.) kupila jednu zemljišnu parcelu na te svoje podatke iz putovnice. 2005. baka se vratila iz Švicerske kući u BiH (gdje živi i danas) i izvadila je osobnu (na udato prezime) i regulisala mirovinu koju je prima (nasljeđenu od muža)... Sada želi da pokloni tu zemlju iz Hrvatske svojoj kćerki, hoće li biti problema što je kao vlasnik te zemlje navedena sa svojim djevojačkim prezimenom i matični broj koji je imala u RH, a sada ima sve dokumente iz BiH na udato prezime i matični broj iz BiH . Putovnica joj je istekla 2006. i zbog bolesti nije ni produžavala. Kakva je sad procedura, hoće li biti problema pri ovjeri ugovora i pri uknjižbi... Kako da to regulišem? Molim pomozite!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija