Jump to content

abonimus

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

abonimus je na 3. studenog 2012 zadnji put osvojio dan.

Posjetitelji rado čitaju što abonimus objavi!

  1. Ziv je i poslovno sposoban. Mada me ponekad podsjeca na zaljubljenog tinejdzera i toga se lagano bojim.
  2. Situacija je slijedeca: 1. Darovnim ugovorom otac je sinu dao kucu koju je sagradio s njegovom pokojnom majkom. 2. Otac je se ponovno ozenio (nakon darovnog ugovora). 3. Njegova nova supruga je prijavljena na adresi darovane nekretnine (prije datuma darivanja, ali sin to nije znao u trenutku primanja dara). 4. Sin ne zivi u toj nekretnini vec u drugoj sa svojom obitelji. Pitanja: a) Da li nova supruga moze polagati prava na darovanu nekretninu u slucaju smrti oca? Nije sudjelovala niti u gradjenju niti u odrzavanju kuce. Sin je sudjelovao u odrzavanju, ali bas i nije cuvao racune. b) Sto uciniti kako bi se sin zastitio od mogucih dugova na kuci (npr. struja, plin)? c) Opci savjeti kako se postaviti. Cilj sina je zadrzati nekretninu za svoju djecu (unuke), ali neke izjave nove supruge navode na to da i ona ima svoje planove s tom kucom.
  3. Osoba A (sin jedinac) bi od osobe B (otac) trebao dobiti kucu darovnim ugovorom. Osoba A (sin) je prije dvije godine bio oslobodjen poreza na svoju prvu kupovinu nekretnine (stan). 1) Da li se na darivanje kuce otac->sin placa porez? 2) Da li ce sin morati platiti porez na promet nekretninama za stan posto ce sada biti u vlasnistvu dvije nekretnine, a nije proslo 5 godina od oslobodjenja? Unaprijed hvala.
  4. Situacija je slijedeca: Stan je kupljen 01.12.2005. pri cemu sam oslobodjen od placanja poreza (50% supruga, 50% ja). Dobio sam priliku za posao u drugom gradu pocevsi od 1.7.2010. Supruga i djeca bi ostali u stanu sigurno do 01.12.2010. (pet godina od kupovine stana). Zbog poslodavca cu morati prijaviti boraviste u tom drugom gradu. o Da li cu morati platiti porez na koji sam bio oslobodjen ako se odselim prije isteka pet godina (bez obzira sto moja obitelj ostaje u tom stanu)?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija