Jump to content

daprojekt

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. molim vas da mi pojasnite slijedeće: obrt otvoren 01.04. auto kupljen 11.05. imam račun na 82.500 kn od 01.08. se prijavljujem u vlastiti obrt, do tada sam bila zaposlena kod poslodavca, te nisam obračunavala nikakve troškove vezane za auto - da li mogu auto upisati u imovinu obrta s danom kupnje istoga ili tek s danom kad sam se prijavila u vlastiti obrt? - povećala bih stopu amortizacije do max do kojeg je dozvoljeno u ovoj godini jer imam dosta prihoda. koji bi to iznos bio i da li moram priloziti kakvu odluku, izjavu o povećanoj stopi amortizacije? napominjem da nisam uzimala račune za gorivo prije 08/2010.... hvala puno
  2. molim vas za još 2 informacije: 1. s obzirom da nemogu pravdati nikakve troškove privatnog automobila u službene svrhe (jer ostvarujem dohodak od nesamostalne djelatnosti), da li mogu prebaciti automobil na obrt (auto kupljen 04/2010 imam račun u iznosu od 80.000kn)pa koristiti trošak amortizacije na kraju godine? Da li bi to bio kompliciran-neisplativ postupak? 2. da li mogu koristiti ubrzanu stopu otpisa na 2 godine ili moram otpisivati trošak na 5 god? Upss, to bi bilo 3 pitanja!
  3. evo još jedno pitanje vezano uz temu imam registrirani obrt i zaposlena sam kod poslodavca, koristim privatni auto, da li mogu obračunavati loko vožnju za obrt s obzirom da sam u radnom odnosu? došla sam do saznanja da nemogu!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija