Jump to content

indubioproreo

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zanimljivo, čak ni diplomirani pravnici nisu imuni na govor mržnje. Što dolazi nakon začepljivanja usta drukerima i onima koji drukčije misle? Pozivam sociologe, psihologe i filozofe da se malo pozabave ovim vrlo zanimljivim/opasnim fenomenom. Kolege, jeste li čuli za slobodu govora, mišljenja i javnog djelovanja? Ustav? Na kojim to normama počivaju vaši "stavovi"? Lijepi pozdrav
  2. Ha ha ha Piero baš ste rječiti! Uživao sam u svakoj Vašoj riječi. Baš imate stila! Moram priznati da mi je jako drago da svi vi sa kojima "polemiziram" na ovom forumu redom ističete kako se niste koristili nedopuštenim sredstvima, premda vas to nitko nije pitao. No, kako se nemate radi čega osjećati krivima onda je sve u redu. Pozdrav svima!
  3. Štovane kolegice i kolege, moram priznati da ste mi jako simpatični i dražesni u svojo argumenaciji tipa "sram vas bilo" ili "kako možete o takvim stvarima javno govriti", da ste me gotovo uvjerili da je kolegica Prolaznica u krivu. No, nekako mi niste uspjeli pobiti dvije prilično jednostavne tvrdnje: a) da je na prošlom roku povrijeđeno pravo osobnosti žrtve kaznenog djela silovanja, još ktome maloljetne osobe; b) da su neki budući kolege suci ili odvjetnici spremni na prijevaran način graditi buduće "karijere". Laku noć svima! Poseban pozdrav kolegici Prolaznici!
  4. Tako je, imam saznanja da se zbog ne - anonimizacije spisa od strane kandidata zovu uredi punomoćnika koji su zastupali stranke! I ne samo to, nego cijeli primjerak prave presude stigne u "učionicu" i onda se prepisuje. Žalosno je da se netko tko sutra želi biti odvjetnik ili sudac koristi takvim sredstvima. Još je žalosnije da informacija iz ureda punomoćnika ili suda procuri! U kakvoj mi to zemlji živimo? Nije ni čudo kakvo nam je pravosuđe! Budućnost pak još tmurnija. Stoga apeliram na one koji organiziraju ovaj ispit i koji čitaju ovaj forum, a znam da čitaju, da malo razmisle o načinima sprečavanja ovih katastrofa!
  5. Pozdrav svima, i ja sam bio na pismenom ispitu pa želim ukazati na jedan veliki propust organizatora. Naime, u kaznenom spisu je javnost sa glavne rasprave bila isključena zbog činjenice da je KD počinjeno nad maloljetnicom. Međutim, razina anonimizacije je bila tolika da se je vrlo jasno moglo identificirati žrtvu, imenom i prezimenom. Ako se uzme u obzir da je na ispitu bilo preko 200 kandidata postavlja se pitanje je li povrijeđeno dostojanstvo žrtve? Mislim da jest i da postoji pravni osnov za tužbu protiv RH radi naknade neimovinske štete!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija