Jump to content

Satelit

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Anamih hvala na informaciji. Za poslat privatnu poruku: ulogirate se, kliknite na moj nadimak i pojavit ce se ikona moj profil koja se klikne i u profilu se javlja ikona poruka i posaljete mi poruku.
  2. Još jednom molim da mi se anamih javi na pp ili ako možete staviti svoj mail kako bih vas direktno kontaktirala. Još samo jedno pitanje. Ukoliko koristim privatni auto u službene svrhe, mogu li u omjeru 70% priznavati (obračunavati) iznos Pdv-a na računima za benzin kao pretporez ili ne? Hvala unaprijed
  3. Super. Sad mi je sve puno jasnije. Ali da bude skroz jasno. Zbunjuje me ovaj dio da si 2 kn po km i cestarinu isplacujem kroz putni nalog. Na koji način? Virmanima na šalteru u banci meni kao fizičkoj osobi ili kroz knjiženje troškova ili nešto treće. Od iduce godine definitivno uzimam knjigovođu pa ako ste jedna/jedan od njih molila bi info na pp. Unaprijed zahvalna.
  4. Puna hvala na odgovoru. Još samo par pitanja. Što se tiče dnevnice, koliko sam shvatila imam pravo osim 2 kune po kilometru i na isplatu dnevnice. Naime, nama (odvjetnici) u tarifi piše da imamo pravo na 250,00 kn za svaki sat izbivanja iz odvjetničke kancelarije. To mi se čini puno previše (ali tako piše). Isplaćujem si tu dnevnicu ili neku drugu? I na koji način si je isplaćujem? Knjižim isto u troškove ili na drugi način? I je li potrebno i za dnevnicu nešto ispunjavati (obrazac)? Što se tiče cestarine- što s Pdv-om iskazanim na računu, budući sam u sustavu Pdv-a? Obračunavam ga ili ne? Unaprijed hvala
  5. S obzirom da ovdje ima puno pametnih ljudi imam i ja par pitanja vezano za korištenje auta. Spadam u samostalnu djelatnost pa me zanima jesam li neke stvari dobro shvatila: 1. korištenje privatnog automobila u službene svrhe Imam pravo na 2 kn po kilometru ako je udaljenost veća od 30 km. Ukoliko je veća od 30 km u jednom smjeru, imam pravo na 2 kune po kilometru u oba smjera???? Koje sve obrasce moram ispunjavati? Putni nalog za svako putovanje? Što je s loko vožnjom? Što je s cestarinama? Na kraju porezne godine, smanjujem si dohodak za te 2 kune po kilometru pa plaćam manji porez? Pdv se u ovom slučaju uopće ne obračunava? 2. korištenje službenog automobila u službene svrhe Imam pravo na 70% troškova benzina, servisa? 100% za osiguranje. U kojem postotku ima pravo na troškove za dijelove za auto, cestarinu? Što je s Pdv-om iskazanim na svim tim računima? Moram li ovdje ispunjavati kakve obrasce ili samo skupljam račune? Hvala unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija