Jump to content

Bibiyus84

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Bibiyus84 objavio

  1. Pozdrav, Zanima me koji je postupak spajanja čestica i etažiranja ako se suvlasnici ne mogu složiti o raspodjeli. Naime, kuća je dograđivana preko čestice vrta, gdje se dobila terasa za gornji stan, dvije sobe i terasa za donji stan te podosta veliki podrum. Stanovi su podijeljeni ostavinskom raspravom prije dograđivanja kuće, te je sada nastao problem podruma gdje vlasnici donjeg stana osporavaju vlasništvo dijela podruma nama (vlasnicima gornjeg stana), pod izlikom da smo mi dobili terasu, iako smo upisani kao vlasnici polovine čestice na kojoj je dograđivana kuća.
  2. pozdrav, ukucao sam u tražilicu što ste napisali no nigdje ne nalazim taj primjer. Ako bi te bili ljubazni pa mi komentirali sa linkom na taj primjer. hvala
  3. Ja sam cuo da je neki postotak od vrijednosti koja je upisana na ugovoru.
  4. Pozdrav, Zanima me da li je ovjera ugovora kod javnog bilježnika obavezna zakonski ili je dovoljno potpisivanje ugovora o kupoprodaji djela nekretnine. Naime, odkupujem od ujka pola stana koji je u njegovom vlasništvu, pošto bi mi javni bilježnik bio još jedan od troškova, a čuo sam da nije obavezan, zanima me da li je to točno.
  5. Uređaj nije popravljen jer je popravak neisplativ, tako da nije plaćena nikakva usluga servisa. Stranka je o tome obavještena, no preko 3 mj ne dolazi po uređaj. Radi se o printeru. Pošto nam ponestaje mjesta u servisu gledamo se riješiti nekih nepotrebnih stvari. Firma je registrirana kao j.d..
  6. Pozdrav, da li postoji u zakonu odredba koliko dugo servis mora držati popravljeni ili ne popravljenu uređaj ,ukoliko stranka ne dolazi po isti, a obavještena je da dođe po uređaj, prije nego ga baci?
  7. U ožujku 2013. Godine imala sam plaću ravnatelja, od 01.travnja do 15. travnja koristila sam godišnji odmor iz 2012. godine, nadalje do 13. svibnja bila sam na bolovanju (temelj za obračun, plaća ravnatelja). Sa 13. 05. vratila sam se u neposredni rad s djecom, dakle, sa rješenjem o odgojiteljskoj plaći. 26.06. započela sam koristiti godišnji odmor iz 2013. godine sa planiranim trajanjem do 29. srpnja. Zanima me da li i u kojoj mjeri je primjenjiv Čl. 60. Zakona o radu u djelu koji kaže da radnik ima pravo na naknadu plaće za vrijeme korištenja godišnjeg odmora najmanje u visini prosječne mjesečne plaće u prethodna tri mjeseca. Zahvaljujem na tumačenju
  8. Pozdrav, ove godine mi se desilo to da nisam dobio povrat poreza od 2012 iz razloga što jedan kafić u kojem smo svirali nije platio porez za taj autorski honorar....pošto sam preko ugovora radi i sa još kafića meni taj novac stoji u zraku i ne znam što da radim. pošto sam na lošinju i ovi u poreznoj su mi sugerirali ili da pričekam da ovi plate ili da mi uplate povrat bez tog ne uplaćenog djela. mene zanima: 1. ako ja dignem taj porez bez tog djela ne uplaćenog poreza, da li mene država može teretiti za taj dio poreza 2. da li bi država trebala to riješiti sama od sebe pa kada izvuku taj porez od njih će mi iz porezne uplatiti 3. ili bi ja osobno morao dignuti tužbu protiv te firme koja nije platila porez po ugovoru Hvala!
  9. Pozdrav, ja bih imao slično pitanje ovome gore navedenom. Naime, trebao bih kao fizička osoba izdati račun pravnoj (udruga)za neke obavljene usluge. Te usluge se dešavaju 2-3 puta godišnje i iznose sve ukupno do 10000kn, po Računu bi bilo 2000-4000kn. na koji način se to može izvesti, tj. da li se to uopće može tako napraviti, ili ide ugovor o djelu i to je to? Nemam obrt. Hvala!
  10. Pozdrav, Imam SSS, položio sam tečaj Serviser i Računalni programer u Ivori (http://www.ivora.hr), taj tečaj se upisuje u radnu knjižicu. Moje pitanje bi bolo; Da li ja sa tom "školom" mogu otvoriti informatički obrt? Naime, prijatelj koji je isto to završio, je htjeo otvoriti obrt, ali su mu rekli u registru da može otvoriti samo D... Jedina razlika je što on ima trogodišnju srednju školu, a ja četverogodišnju. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija