Jump to content

Tarkus

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Tarkus objavio

  1. Imam jedno generalno pitanje. Da li se zakon o radu i pravilnici koje je donijela firma primjenjuju jednako na one koji obavljaju posao u matičnoj firmi kao i na one koji obavljaju posao dok su na službenom putu (u RH ili inozemstvu)? Unaprijed hvala.
  2. Hvala na odgovoru. Ja sam još na službenom putu, ali su neki kolege iz firme zatražili od firme da se izjasni po pitanju prekovremnih sati na službenom putu. Evo što je pravnik sročio:Citat:"Radni plan se određuje putnim nalogon i određuje ga nalogodavac. Dakle onaj tko putuje treba u zadanom roku obaviti posao, a njegovo je da se organizira i preraspodijeli sam sebi radno vrijeme. Nikakvo tu bilježenje dodatnih radnih sati ne dolazi u obzir jer kad se posao obavlja upućivanjem na osnovu putnog naloga onda se tako nešto isključuje." Kraj citata. Molim za mišljenje da li je to što je naveo u redu ili nije. Zahvaljujem.
  3. Pozdrav, Molim mišljenje o slijedećem pitanju. Radnik koji je na službenom putu u inozemstvu i radi na dan državnog praznika u RH, ima li pravo taj dan tražiti da se obračuna u cijelosti kao prekovremeni rad? Njegove kolege u RH taj dan odmaraju i dobiju ga normalno plačeno kao da rade. Sadašnja praksa u firmi u kojoj radim je da na dan državnog praznika onaj koji u inozemstvu radi i onaj koji se kod kuće odmara dobiju istu plaču. Hvala na odgovoru
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija