Jump to content

asla

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je asla objavio

  1. Molim za pomoć, dosta je hitno. Više od tri godine radim kod poslodavca na autorski ugovor. Državna inspekcija rada utvrdila je nepravilnosti i naložila poslodavcu da me zaposli i plati kaznu ili će u suprotnom zatvoriti poduzeće. Poslodavac sad nudi jednomjesečni ugovor na određeno. Moram napomenuti da mi je prvo rekao da ne moram više dolaziti, a kada je shvatio pravne posljedice ponudio taj jednomjesečni, no isto tako mi usmeno da do znanja da će me nakon toga otkačiti. Što da radim? Imam li pravo tražiti na neodređeno s obzirom da je državna inspekcija utvrdila da sam morala raditi pod ugovorom o djelu a ne autorskom i to više od tri godine? Kakve su mi šanse na sudu ako potpišem taj jednomjesečni ugovor, a kakve ako ne potpišem uopće ništa? Stvarno ne znam što da radim.
  2. Nije pravni savjet, ali dosta prevodim pa razumijem. Imala sam mnogo sličnih problema, izvisila sam bezbroj puta. Stoga, ako je riječ o pravnoj osobi - potpisujem autorski ili sličan ugovor. U suprotnom ne prevodim ni slovca. Privatne osobe - idem na povjerenje i uvijek moram upoznati osobu, no ne predajem tekst dok ne uplate novac. Ne prevodim ni preko agencija jer malo plaćaju. Gubila sam neke prijevode, no to su ionako oni koji mi ne bi ni platili ili bi otezali. S onima koji intelektualne usluge ne smatraju nečim što bi se trebalo platiti, nemam posla. Nisam neki stručnjak, ali ako nisi potpisao ugovor, mislim da nemaš baš neke šanse na sudu. Probaj stisnuti te Nijemce, pa nek oni stisnu tipa koji ti duguje. Nećeš vjerovati, ali pravilo u zapadnim zemljama je da se obavljeni posao plati. Sretno s naplatom
  3. Molim za pomoć, dosta je hitno. Više od tri godine radim kod poslodavca na autorski ugovor. Državna inspekcija rada utvrdila je nepravilnosti i naložila poslodavcu da me zaposli i plati kaznu ili će u suprotnom zatvoriti poduzeće. Poslodavac sad nudi jednomjesečni ugovor na određeno. Moram napomenuti da mi je prvo rekao da ne moram više dolaziti, a kada je shvatio pravne posljedice ponudio taj jednomjesečni, no isto tako mi usmeno da do znanja da će me nakon toga otkačiti. Što da radim? Imam li pravo tražiti na neodređeno s obzirom da je državna inspekcija utvrdila da sam morala raditi pod ugovorom o djelu a ne autorskom i to više od tri godine? Kakve su mi šanse na sudu ako potpišem taj jednomjesečni ugovor, a kakve ako ne potpišem uopće ništa? Stvarno ne znam što da radim.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija