Jump to content

cynthia

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je cynthia objavio

  1. na žalost, nemam pravo na besplatnu pravnu pomoć jer imam stan koji prlazi njihove gabarite (30 i nešto m2 čini mi se), gleda se i imovinsko stanje.
  2. pozdrav svima! ima li netko nekakav predložak za žalbu. naime, stigla mi je presuda, nemam novaca za odvjetnicu za žalbu jer sam se već naplaćala brdo nepotrebnih ročišta i nezaposlena sam, tako da sada moram žalbu sastavljati sama, pa ako ima netko neki savjet. osnovne elemente žalbe sam našla, ali svejedno bi bilo od velike pomoći ako netko ima predložak. hvala unaprijed!
  3. što sad, je ili nije sporno? da nemam dijete ne bih kuhala I ZA DIJETE, ne bih peglala I DJETETOVU ROBU, da ne pričam da ne bih išla po igraonicama, izletima, prala brdo dječje robe pa ti se i perilica brže pokvari, dvd također, a o troškovima hrane i ostaloga da ne pričam. i ne, otac moga djeteta ne kuha ni sebi (jede svaki dan po restoranima, a naravno, prijavio se na minimalac, direktor u svojoj firmi), a kamo li djetetu, ne pere ništa. ili možda drugi očevi u ta dva sata tjedno i svaki drugi vikend peru? šta, mame im spakiraju putnu torbu prljave robe? ono, prljavu dječju robu i posteljinu od tog tjedna? i ne, to nije naplaćivanje brige za dijete, to je samo činjenica da i taj rad isto ima neku vrijednost. ne da mi se više, tko je dobronamjeran i želi - taj će shvatiti, a tko ne želi, njemu ni post preko 10 ekrana neće ništa značiti.
  4. @ gringo - kuhanje, pranje, peglanje, probdjevene noći - to je isto briga za dijete. @ necromancer: gle čuda, tvoje dijete ne jede samo ako si ti zaposlen. čak i ako si nezaposlen, tvoje dijete treba jesti, pelene, ide u vrtić, školu, trebaju mu nove cipele i jakna itd.
  5. imaš u OZ, ne da mi se sada googlati, ti si obavezan snositi ukupne troškove uzrdžavanja djece jer se po tom nekom članku doprinos majke kroz brigu za djecu izjednačava sa tvojim financijskim doprinosom. i to je ok. još da mi je znati koji je pametnjaković propisao onako male minimalne alimentacije - ja bih njemu dala da živi sa 1000 kn mjesečno, pa da vidi koje je to veselje.
  6. @ airbole - imaš pm. ako može pls inofrmacija tko vam je odvjetnik. naš suvlasnik ignorira zahtjev 80% suvlasnika da se kafić u našoj zgradi izbaci iz zgrade - užas!!!
  7. za tvoju informaciju, postoje alimentacije i od 10 000 kn. sve je normalno i realno, ako to roditelji mogu priuštiti svome djetetu. (dj. soba, ooprema za bebu, pregledi, životna osiguranja, štednje, ma ima toga za djecu koliko voliš)
  8. ti ćeš tražiti onoliko koliko ti misliš da je realno, a to znači i pelene, kašice ili svježe voće i povrće, režije, robica, igračke, lijekovi plus privatni pregledi, izleti, itd itd. nemoj misliti da je socijalni minimum (oko 912 kn za dijete do 6 g.) nešto na što trebaš pristati jer dijete treba i mora živjeti standardom barem kao njegovi roditelji (a svaki roditelj koji voli svoje dijete će uvijek kupiti nešto prvo djetetu pa sebi). ključ je u standardu, tako da, ti možeđ svoju bebu oblačiti u bodiće coconut 30 kn/kom,a možeš i u baby dior, ako je t standard roditelja. uživaj u čarobnom periodu i mazi bušu! sretno
  9. pozdrav trudnice odgovri uiz prve ruke (na žalost, sve sam isto prošla) su: 1. nema nitko pravo, malo će radit presing na tebe, ali ako si ti odlučila da je rubrika otac prazna, onda će tako i ostati. presing će malko raditi czss kada iz matičnog ureda dobiju obavijest da je upisano dijete, bez navedenog oca, to maoraju proslijediti u czss. 2. on tebe može tužiti i dokazati da je otac (zato sam ja oca svoga djeteta ipak upisala i eto, sada mi zagorčava život kako stigne, ali bolje i to nego da riskiram tužbu koju znam da gubim) 3. policiji ne samo da možeš nego, ako si pametna i hoćeš, prijaviti svaki put kada ti se približi na ulici i uznemirava te (ne ako te samo kratko i uljudn pozdravi, ali ako te na bilo koji način presreće, vrijeđa, ma "samo" uzenimrava - odmah zovi 92). čak i ako je upisan kao otac tvog djeteta - NEMA te pravo uznemiravati 4. ehhhh, imam ti ja sms-ova od ex-a pune cd-e, nitko do sada, na ovih par ročišta nije se obazirao na to. ni u czss. imam osjećaj da oni samo šibaju po špranci, ne zanimaju ih punu "detalji". svejedno, sve arhiviraj i priloži na sud, možda ćeš ti bit bolje sreće. 5. ne može. sve ti odlulučuješ. tu imam jedan postupak u tijeku, ali neću iznositi detalje javno, ako te zanima može na pp. ali u principu, ne mogu oni ništa, ti si majka! 6. njegovi roditelji isto mogu tražiti termin za viđanje unuka/unuke. moraju za to proći vještačenje. također, ako ti ex ne bude plaćao alimantaciju, imaš je pravo potraživati od njegovih roditelja, ali ne i zaostatke. čuvaj bebicu, mazi trbuh, uživaj u trudnoći i sretno!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija