Jump to content

nelly54

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je nelly54 objavio

  1. Nisam se uopće koristila skriptama jer nisam imala dobre skripte ili su bile skripte za državni u Min. uprave.. A di ti ideš, u Min. uprave ili u Min. pravosuđa? Razlika je.. Za posebni dio nisam ništa učila jer meni je posebni dio bio prijepis.. Znači ja sam imala za učiti: Ustav, Zakon o sudovima, Zakon o državnim službenicima i namještenicima, ZUP, ZUS, Sudski poslovnik i Zakon o sudskim pristojbama.. Sve te zakone sam prošla 2 puta .. s time da sam prvi put uzduž i poprijeko, znači čitanje sa razumijevanjem od početka do kraja, a drugi put sam neke opet baš sve a kod nekih sam neke dijelove preskakala.. Najviše vremena sam potrošila na Sudski poslovnik jer ga ima najviše i to me ubilo, ali opet u njemu ima dosta stvari koje sam znala iz prakse pa je bilo lakše razumjet njega nego ZUP i ZUS.. Znači sve sam prošla 2 puta, s time da sam još tu subotu uspjela proć na brzinu Ustav, Zakon o sudovima, Zakon o drž. službenicima i namj. i sudske pristojbe.. ZUP i ZUS sam si još malo pogledala kad sam čekala na red tamo i tako.. I npr. kod Ustava obavezno pita predsjednika, Sabor, Vladu, sudbenu vlast, odvjetništvo, Ustavni sud.. Kod Zakona o sudovima obavezno pita podjelu sudova (redovni i specijalizirani) i koji se čime bavi i tako, te dosta o Vrhovnom sudu, sudbenom vijeću.. Ne znam što te još zanima?!
  2. Samo da se pohvalim da sam bila na ispitu 11.12. i prošla odmah sve.. kako je bilo?! hm... ne znam što bi odgovorila kad me netko to pita.. ustvari je jednostavno kad se dosta uči.. ja sam učila iz samih zakona i bilo me je frka ko nikad ničega i baš sam bila pod velikim stresom ali eto.. uspjela sam i još ne mogu vjerovat.. bilo je ljudi koji su padali, ali oni zaista nisu baš znali, a neki su se zbunili i tako.. ispitivači su korektni ali ipak treba znati osnove.. sretno svima koji tek idu... učite, ne živcirajte se previše i bit će sve super..
  3. Hej.. da li i meni može netko poslati skriptu za DSI za SSS? Molim Vas na mail marinela.savnik@gmail.com i hvala unaprijed.. Mene su prijavili ali još ne znam kad sam..
  4. Tinkas hvala na odg.. A jel znaš da li je uvijek neki sudac sa Županijskog suda u komisiji? Ja radim tamo pa me zato zanima..
  5. "Tinkas".. molim te jel znaš koji sudac Županijskog suda je bio u komisiji.. ajd please odg ak znaš?
  6. Ja ne znam točno kad sam ali bi trebala biti u 9. ili 10. mjesecu, ne znam kad će me žena iz predsjedništva prijaviti ali možda i ja budem tada.. Ja sam totalno u šoku jer sam danas prvi puta počela to čitati.. dobila sam sve te zakone od te žene i neke skripte od cure koja je bila ove godine.. i sva sam van sebe.. da li ti imaš pitanja ili neke skripte?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija