Jump to content

nitokris

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je nitokris objavio

  1. Ako sam dobro shvatila dobili ste Prekršajni nalog, uložili prigovor, odbijen je. Sada sud presudu dostavlja vama i policiji. Policija daje Nalog za ovrhu poreznoj upravi da u roku od godine dana izvrši prisilnu naplatu, koju ova u pravilu rijetko izvršava. Tek ako prisilna naplata ne uspije nakon godine dana, policija od suda (prekršajnog) traži izvršenje kazne. tada dobivate Rješenje o zamjeni te novčane kazne zatvorom (četiri dana) i na to imate pravo žalbe 3 dana, ali ne više na činjenični opis (kriv sam ili nisam), već eventualno na urednost dostave ili ako u rješenju piše krivi broj dana zatvora.Ovo ne ulazi u dosje (koliko znam) jer nije to kazna zatvora već zamjena za novčanu kaznu (supletorni zatvor). Otprilike godinu i pol možete se opustiti i malo pripaziti da opet ne zgriješite.
  2. Sa roditeljima sam sklopila ugovor o doživotnom uzdržavanju! Tata je umro 2005. godine, a mama je još živa. Neka, hvala Bogu. Nakon smrti oca nisam ništa poduzimala. Neko mi savjetuje da sam trebala njegov dio uknjižiti na sebe, a neko da to mogu napraviti iza mamine smrti odjednom oba dijela. Što vi mislite o tome i može li mi sin pokojnog brata osporavati taj ugovor kada jednog dana, nakon mamine smrti imovinu (kuću) prepisujem na sebe. Usput, kako uopće ide taj postupak prepisivanja imovine nakon što se ugovor ispuni. Hvala!!
  3. Možete li mi, molim Vas, objasniti razliku, ako postoji, između sudskog izvršitelja kazni u prekršajnom sudu i sudskog ovršitelj. Bilo bi dobro da mi to potkrijepite nekom odredbom ili sl. gdje se to izričito određuje u svojoj razlici. U pitanju je određivanje plaće.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija