Jump to content

ninanina79

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ninanina79 objavio

  1. prestrašno!!!! Nije mi do novaca samo želim svoja prava na koja očito nemam pravo...za bilo koji posao neću moći dobiti lječničku svjedodžbu ako dibijem otkaz u ovoj firmi! Sramota,imam 31 godinu i nikakve radne perspektive,a da za to ni najmanje nisam kriva.Dođe mi da se ubijem...
  2. g.Rubens još samo jedno pitanje. Kako je moguće da će mi firma isplatit odštetu,a nemam rješenje o ozljedi na radu u svoju korist? I hvala vam na svemu!
  3. g.Rubens,da li znate da li postoji mogućnost i da li imam pravo tražiti izuzeće područnog ureda i mišljenje njihovih medicinskih vještaka i tražiti procjenu na HZZO u Zagrebu s obzirom da je u mom slučaju bilo dosta nepravilnosti i smatram da su pristrani?
  4. g.Rubens,još bi vas samo zamolila da mi kažete nakon odgovora na žalbu i ako budem odbijena kaj mogu dalje napraviti i da li imate ikakvo svoje mišljenje o tome da li to ima smisla?
  5. na općinskom sudu je provedene medicinsko vještačenje u koje stoji da osoba s discus herniom nikako ne bi mogla obavljati tako teške fizičke poslove da je isti problem imala prije zapošljavanja.Osim toga otkad sam pretrpila ozljedu na radu nikada više nisam bila niti jesam u stanju obavljati iakve teže poslove!
  6. HZZO ne priznaje ozljedu jer sam 2 puta bila kod dr.opće medicine jer me bolilo u donjem dijelu leđa i dobila dijagnozu lumboishialgija i to je bilo zadnji puta 6 god prije same ozljede. Kad sam očela raditi imam liječničku svjedodžbu da sam zdrava i nakon 6 god teškog fizičkog rada u kojem nikada nisam bila na bolovanju zbog kičme dobila sam discus herniu nakon podizanja tereta preko 20 kg koji nisam smjela podizati jer je zakonom propisano da žene ne smiju dizati teret teži od 15 kg.Znači unatoč kaj nisam ni dana u svom radnom stažu bila na bolovanju radi kičme uz tako težak rad oni ne priznaju niti jednu činjenicu u moju korist zbog toga jer sam 2 puta bila kod izabranog dr.opće prakse(iako nikada nisam išla na nikakve terapije niti daljnje obrade,ja se čak toga ni ne sjećam!)Ovakve bolove koje sam dobila na poslu nakon podizanja tereta nikada prije u životu nisam osjetila.Napominjem da su i odvjetnici koji su mi vodili spor na upravnom i općinskom sudu u čudu s ovim rješenjem!!! S obzirom da smatram kako žalba koju sam uložila neće donijeti poozitivan ishod molim da mi kažete da li ima smisla poduzimati daljnje neke korake i koje?!
  7. 2006.g HZZO mi nije priznao ozljedu na radu iako se ona uistinu dogodila.Vodila sam spor 4 godine i u lipnju 2010.dobila sam pravomoćnu presudu na Upravnom sudu u svoju korist! Paralelno s Upravnim sudom tužila sam poslodavca na općinskom sudu i dobila presudu u svoju korist,a kako je druga strana uložila žalbu to je sad na županijskom sudu. unatoč presudama na Upravnom i Općinskom sudu u moju korist,unatoč medicinskim i tehničkim vještačenjima u moju korist,unatoč izjavama svjedoka u moju korist upravo sam primila novo rješenje od HZZO-a da NEMAM pravo na priznavanje ozljede na radu i pri tome se uopće nisu osvrnuli na činjenice koje idu meni u korist.Danas je poslana žalba iako sam već sad gotovo sigurna da će HZZO potvrditi isto! KAKO DALJE?!
  8. zanima me da li se kupuje neki obrazac kad želim podnesti zahtjev za zaštitu prava radnika ili se napiše poput neke molbe sa naznakom ZAHTJEV ZA ZAŠTITU PRAVA RADNIKA? Unaprijed hvala i lijepi pozdrav!
  9. ah,kad te neće onda te neće.... već više od dva mjeseca očekujem neki odgovor od strane stručnjaka koji se pojavljuju na "legalisu" i još uvijek ništa....šmrc! Ni ovdje ne ide bez kuverte,haha! Ajde,ljudi,pomagajte neinformiranu raju!
  10. trebala bi ponajprije porazgovarati s odvjetnikom "specijaliziranim" za radno pravo iz Karlovca ili Zagreba,a najvjerojatije i angažirati i ući u sudski spor s firmom,hvala!
  11. ....a ako niste stekli uvjete i pravo na naknadu sjednite i plačite,nažalost....
  12. s obzirom da imaš ugovor na određeno NEMA načina da prisiliš poslodavca na produžetak ugovora,svaki produžetak je njegova dobra volja,a ne zakonska obaveza!
  13. 2006.g sam ozljedila kralježnicu na poslu,otišla sam na bolovanje,a poslodavac mi nije htio priznati ozljedu na radu.Uz veliki trud i prijateljstvo direktora i šefice HZZO-a dobila sam negativan odgovor od strane HZZO-a i ozljeda mi nije priznata kao ozljeda na radu.Obavijestila sam državnog inspektora,našla svjedoke koji potvrđuju kaj mi se dogodilo na poslu i podigla tužbu pri Upravnom sudu protiv HZZO,a u svrhu priznavanja ozljede na radu,Prije nekoliko mjeseci presuda Upravnog suda o priznavanju ozljede na radu je postala pravomoćna i HZZO je donio novo rješenje u kojem mi priznaju ozljedu na radu.Još uvijek vodim spor s firmom oko odštetnog zahtjeva na općinskom sudu.E,sad je problem jer mi je zdravlje jako narušeno i donijela sam potvrdu sa medicine rada koje poslove smijem obavljati međutim poslodavac me stavio na radno mjesto koje mi dodatno ugrožava zdravlje.Naime,ako imam školu i u ugovoru mi stoji jedno radno mjesto,oni su mene degradirali i stavili na radno mjesto čistačice gdje mi kralježnica strašno trpi jer se sav rad odvija u sagnutom i prisilnom položaju,a ugovor mi je i dalje na odgovornijem radnom mjestu i plaća moi je ostala ista.Koja su moja prava? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija