Jump to content

kaja24

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Imam ponudu za posao trgovačkog putnika po Hrvatskoj za njemačku tvrtku. Njihov je prijedlog da otvorim d.. ili obrt, budući me ne mogu zaposliti u Njemačkoj. Interesira me da li postoji koje i kakvo drugo rješenje (za mene najpovoljnije) osim otvaranja vlastite tvrtke ili obrta. Molim vas vaša iskustva, savjete, prijedloge ! hvala
  2. Hvala ! plaća je u uvećanom iznosu bila isplaćivana od 11-tog mjeseca s time da sam ja takav iznos (par stotina kuna manji) primala prije uvođenja kriznog poreza. ja osobno nisam kontaktirala HZZO jer oni kontaktiraju jedino pismeno sa poslodavcem, a mene obavještavaju o tome.
  3. da, poslodavac je dopisom opravdao povećanje obima posla ali HZZO to nije opravdao jer po njima to nije dovoljan razlog. meni je plaća uvećana već za 11 mjesec 2009. s time da ja u tom periodu nisam mogla znati koliko ću dugo moći raditi. kako mi je trudnoća bila u redu ja sam krenula na rodiljni onih 45 dana prije poroda tj.18.6.2010. pa mi se u obračun (koliko sam ja upoznata) uzimaju plaće za 4,3,2,1,12,11 mjesec.
  4. Molim Vas pomoć u slučaju da se netko našao u sličnoj situaciji. HZZO mi ne želi isplaćivati rodiljnu naknadu u punom iznosu jer mi je u zadnjih 6 mjeseci prije odlaska na rodiljni dopust plaća bila uvećana, pa bi mi prema tome trebali ispaćivati puni iznos (cca.4.200,00 kn). Tražili su da poslodavac opravda uvećanje plaće što je i napravljeno (povećanje obima poslova), međutim to njima nije dovoljan razlog. Oni predlažu da mi isplaćuju r.nakandu u iznosu kojem je plaća bila prije povećanja, a u slučaju da se poslodavac ne složi s time isplaćivati će mi minimalan iznos tj. cca 2.200,00 kn. Mene zanima da li HZZO uopće može osporavati isplatu ? Kome da se ja obratim ? Da se žalim ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija