Jump to content

kaja24

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je kaja24 objavio

  1. Imam ponudu za posao trgovačkog putnika po Hrvatskoj za njemačku tvrtku. Njihov je prijedlog da otvorim d.. ili obrt, budući me ne mogu zaposliti u Njemačkoj. Interesira me da li postoji koje i kakvo drugo rješenje (za mene najpovoljnije) osim otvaranja vlastite tvrtke ili obrta. Molim vas vaša iskustva, savjete, prijedloge ! hvala
  2. Hvala ! plaća je u uvećanom iznosu bila isplaćivana od 11-tog mjeseca s time da sam ja takav iznos (par stotina kuna manji) primala prije uvođenja kriznog poreza. ja osobno nisam kontaktirala HZZO jer oni kontaktiraju jedino pismeno sa poslodavcem, a mene obavještavaju o tome.
  3. da, poslodavac je dopisom opravdao povećanje obima posla ali HZZO to nije opravdao jer po njima to nije dovoljan razlog. meni je plaća uvećana već za 11 mjesec 2009. s time da ja u tom periodu nisam mogla znati koliko ću dugo moći raditi. kako mi je trudnoća bila u redu ja sam krenula na rodiljni onih 45 dana prije poroda tj.18.6.2010. pa mi se u obračun (koliko sam ja upoznata) uzimaju plaće za 4,3,2,1,12,11 mjesec.
  4. Molim Vas pomoć u slučaju da se netko našao u sličnoj situaciji. HZZO mi ne želi isplaćivati rodiljnu naknadu u punom iznosu jer mi je u zadnjih 6 mjeseci prije odlaska na rodiljni dopust plaća bila uvećana, pa bi mi prema tome trebali ispaćivati puni iznos (cca.4.200,00 kn). Tražili su da poslodavac opravda uvećanje plaće što je i napravljeno (povećanje obima poslova), međutim to njima nije dovoljan razlog. Oni predlažu da mi isplaćuju r.nakandu u iznosu kojem je plaća bila prije povećanja, a u slučaju da se poslodavac ne složi s time isplaćivati će mi minimalan iznos tj. cca 2.200,00 kn. Mene zanima da li HZZO uopće može osporavati isplatu ? Kome da se ja obratim ? Da se žalim ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija