Jump to content

mirica

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Bio bi apsurd da vam se beba uzme zbog toga što ste je dali ocu da bude s njom kratko vrijeme.Vi time samo pokazujete da poštujete njegova i bebina prava. Ali vam savjetujem da ne slušate kojekakve priče od kojekakvih ljudi, već se uputite u centar za socijalni rad te obrazložite svoj slučaj i pitajte sve što vas zanima u vezi brakorazvodne parnice, roditeljskih prava itd. Tamo imate sve stručne ljude koji su vam sada potrebni, svoju soc.radnicu koja je svakome određena prema rejonu grada, bračno savjetovalište, pravnu službu, psihologa.
  2. Uvijek kad su djeca u pitanju, prije razvoda slijedi pokušaj mirenja pri centru za socijalni rad koje se sastoji od razgovora oba bračna partnera sa socijalnom radnicom i psihologom. Pri tom se uvijek kao i na sudu gleda interes djeteta. Ako mirenje ne uspije slijedi zahtjev za razvod sudu kojem se prilaže mišljenje centra za soc.rad. Vaš suprug nije taj koji će odrediti visinu alimentacije, već će to učiniti sud na osnovu vaših i njegovih primanja i koliko znam može se odrediti određena svota ili postotak koji iznosi najviše do 50% od njegovih primanja, ali se najčešće dosuđuje za jedno dijete 30%. I savjetujem da tražite da mu se na ime alimentacije stavi sudska zabrana na plaću, jer vam je to najsigurnije što se tiće redovnog dobijanja alimentacije dokle god je zaposlen. Što se tiće skrbništva, otac ima pravo tražiti skrbništvo (nemojte mu to osporavati jer to zadire u njegovo pravo očinstva), ali je pitanje da li bi ga uopće dobio s obzirom na njegovo ponašanje koje ste naveli. Nemojte se toga bojati, jer on bi najprije trebao dobre argumente i dokaze da vi niste u stanju brinuti o djetetu, a po vašem iskazu on je taj koji je problematičan., jer nije ni pokušao učiniti nešto dobro za svoju obitelj što ste mu vi predlagali da odete i živite sami. Žao mi je zbog svega što ste proživjeli i proživljavate, ali mi je drago da vidim da imate snage izboriti se za sreću svog djeteta i sebe u čemu vam želim mnogo sreće.
  3. Nije pošteno,nije pošteno,jer ako je taj drugi sin isplatio svog brata za stan koji je on dobio, onda bi bilo u redu da i ovaj sin odnosno unuk isplati strica za njegov dio ovog stana koji je njemu darovan. Majka bi trebala biti poštena prema oba svoja sina ako to zaslužuju, a prvi je pokazao da to zaslužuje jer je bio pošten i isplatio svoga brata za njegov dio a drugi nije i dok je živa može učiniti što je pravedno.
  4. Vaše ime i prezime adresa grad tel. (sve to jedno ispod drugog u lijevi gornji kut) Naslov i adresa koje je upućena žalba u desnu stranu ali ne u ravnini vaše adrese nego niže cca 3cm niže. Ispod toga opet u lijevu stranu stavite Predmet: ŽALBA Ispod toga ide tekst žalbe, znači navodite što nije u redu na što se žalite itd. Ispod toga napišete S poštovanjem. Na lijevoj strani ispod toga datum a na desnu stranu vaš potpis. Nadam se da sam vam pomogla, pozdrav.
  5. Ja vam takvo ulaganje uopće ne preporučujem osima ako poznanica nije vaša buduća supruga.
  6. Vi ne morate učiniti ništa, ali vaša majka na čije ime alimentacija dolazi bi trebala otići kod javnog bilježnika s Izjavom da vaš otac više nije obavezan plaćati alimentaciju i tu izjavu dostaviti njegovom platnom uredu. Ako vaša majka to ne želi učiniti, onda bi otac trebao to ukidanje alimentacije zatražiti preko suda što znači i veće troškove. Ovo se ne rješava automatizmom kako se često misli i dokle god vaša majka ili otac to ne riješe alimentacija će stizati na račun vaše majke, pa vi vidite do kada. Ja vam govorim iz vlastitog iskustva.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija