Jump to content

Major_

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ako ne zelite placati odvjetnika a ovaj vas ocito ucjenjuje, otidjite ili vi ili uza obitelj vaseg prijatelja do istraznog suca (koji mu je i dodjelio odvjetnika po sluzbenoj duznosti) i recite neka vam dodjeli drugog jer ovog ne mozete placati. (To je pravo svakog tko se nadje pred sudom, da ima branitelja i ako si ga ne moze priustiti , sud mu dodijeli pos sluzbenoj duznosti. To mu nitko ne moze uskratit jer su to prava zajamcena ustavom!) Nemojte odmah reci da od vas trazi novce, po tome cete vidjeti kakav je istrazi sudac (da li zna citati medju redovima). Ako vas upita kako to recite da ne biste htjeli nikome stvarati probleme ali da covjek od vas trazi novac, kojeg (")nemate("). Ali savjetujem da uzmete odvjetnika koji zna sto radi, nisu svi odvjetnici za sve. Nadam se da cete uspjesno rjesiti situaciju.
  2. Nadam se da nisi platio kaznu..ne mogu ti suditi za isto djelo 2 puta, odluka suda za ljudska prava u Strasbourga, odnosilo se na neki slucaj u hrvatskoj, zaboravio na koji... Sto se tice kazne u zatvor vjerovatno neces ali uvjet na to racunaj, uz obavezno lijecenje, tj. testiranje na droge. Ako si pozitivan, krsis uvjet...pamet u glavu
  3. Bio si na krivom mjestu u krivo vrijeme i to vec nekoliko puta sudeci po tvojoj prici... Jel si dobio rezultate vjestacenja o sastavu "djointa" ? Jel se vidi prisutnost THC-a veca od 0,003%? Ako nije obavljen test kako onda znaju za sto ti se sudi? Jel zabranjeno pusit persin iz vrta? .... Sto se tice guranja ruka u đepove, nezakonito 100%, da su nasli nestu u đepovima bi bilo nesto sasvim drugo, ovako je "joint" odbacen na pod i zato neznam dal ti to moze koristit iako nabavis svjedoke. Isto je sa vrijeđanjem, nemozes nista osim pokrenuti civilnu parnicu protiv spomenutog "finog gospodina" policajca. Ako ima ljudi koji su to culi i vidjeli imas neku osnovu..al trebas odvjetnika svejedno. I ako bi dobio tuzbu, neces od nje imati neke materijalne koristi, jedino osobnu satisfakciju ako ti to ista znaci... Jel se isplati? Probaj sa tim da si teski pothead, i da pusis vecinu vremena, pa te posalju na "lijecenje" i testiranje, tj. uvjet ako neces biti pozitivan na THC. Makar ti je uvijek bolje uzet pravnika, sad se cini da kosta puno al kad skuzis gdje mozes zavrsit, ne kosta nista.
  4. Ako je bilo u paketicima... ..izgleda kao preprodaja, sto vam nikako ne ide u korist. Ono sto vam ide u korist jest, da ste zaposlen, otac dijeteta, ozenjen, nikad kaznjavan. Pripremite sve dokumente (najvise ih zanima dal radite ili ne zato vam je to jedna od vecih olakotnih okolnosti)koje cete vi ili vas odvjetnik predloziti sucu, bitno vam je dokazati da vam je prah bio za vlastitu upotrebu čl. 173. 1. kz. Osobno bih uzeo odvjetnika, cisto realno govoreci.
  5. jednom podnesena prijave,bez obzira na njezin sudski ishod, se ne briše!ostajete u evidenciji mup-a. netko tko je suđen za neko kazneno djelo i oslobođen,ne podrazumjeva,kao i što nije praksa,da se po sili zakona briše.ono ostaje registrirano kao što je registrirana kaznena prijava mup-a protiv vas. pod sumnjom ste mup-a,i u njihovoj evidenciji, pa ste pod većom paskom!kako ste i sami napisali, oni koji nisu evidentirani njih se ne dira što ima i svoje razloge,kao što netko u mup-u sumnja na vas i time na vama pojačava nadzor. naposljetku,obratite se kontroli mup-a. Dobar dan svima ! ZKP 2009: 6. Prikupljanje, korištenje i zaštita osobnih podataka za potrebe kaznenog postupka Članak 187. (1) Netočni podaci ili podaci prikupljeni suprotno odredbama članka 186. i 188. ovog Zakona moraju se bez odgode ispraviti ili izbrisati. Točnost podataka prikupljenih u evidencijama automatiziranih sustava obrade provjerava se svakih pet godina. (2) Ako posebnim zakonom nije drukčije propisano, osobni podaci o okrivljenikovoj istovjetnosti izbrisat će se iz automatiziranih zbirki podataka: 1) pet godina od izvršenja kazne izrečene pravomoćnom presudom ili isteka roka kušnje u uvjetnoj osudi, 2) tri godine od donošenja pravomoćne oslobađajuće presude, 3) dvije godine od donošenja odluke o izricanju kaznenopravne sankcije maloljetniku. (3) Umjesto brisanja, sud može odrediti da se u automatiziranu zbirku iz stavka 2. ovog članka, unese odredba o zabrani njihovog priopćavanja ako bi se oni mogli izbrisati samo uz nerazmjerne poteškoće ili troškove. (4) Osobni podaci prikupljeni isključivo na temelju utvrđivanja istovjetnosti, tjelesnog pregleda ili molekularno-genetske analize mogu se nakon kaznenog postupka, sukladno propisima, koristiti samo radi otkrivanja ili sprječavanja kaznenog djela. (5) Kao dokaz u predmetima za sljedeća kaznena djela iz Kaznenog zakona: ubojstva najviših državnih dužnosnika (članak 138.), protudržavnog terorizma (članak 141.), kažnjavanja za najteže oblike kaznenih djela protiv Republike Hrvatske (članak 155.) i međunarodnog terorizma (članak 169.), mogu se iznimno upotrijebiti samo osobni podaci koji služe za utvrđivanje istovjetnosti okrivljenika, prikupljeni od strane sigurnosno obavještajnih službi. Mislim da se da, najbolje se obratiti odvjetiku, koji zna koga i kako
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija