Jump to content

JASMIN

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. ...ali tako je to u UREĐENOM DRUŠTVU. Postoji i mogućnost, sve nebrižnike smjestiti u koju ustanovu. Zdravstvenog tipa.
  2. 1. slažem se u teoriji dostatnosti samostalnog prihodovanja 2. smatrala bih alimentaciju više ODGOJNOM i KONTRACEPCIJSKOM metodom, za one koji ne mogu sami doseći (duhovnu, civilizacijsku ili...) određenu razinu
  3. Što bi impliciralo...obično ženi pripadne imovina, djeca, kontinuum života, dok se obespravljeni... Sada ste me dotukli, na korak do depresije, zar sam u moru tih nježnih i krhkih stvorenja pronašla baš jednog odmetnutog.
  4. NN 59/96...Pravilnik o prometnim znakovima...II- C24... "znak PJEŠAČKA ZONA označuje područje koje je namijenjeno kretanju pješaka, a zabranjeno je za kretanje vozila na motorni pogon" (citat / zakonsko tumačenje u cijelosti!). Spominje li se parkiranje, guranje, vuča nošenje, odlaganje..... NE. Suprotna tvrdnja, pa i kažnjavanje, podrazumijevalo bi vrlo proizvoljno tumačenje zakona?!
  5. Vjerujem da komentari (tipa gore!) mogu biti duhoviti, ali su neproduktivni. Sigurno će ti se javiti netko stručan i kompetentan, i nadam se (iz više razloga) da neće demantirati slijedeću tvrdnju, da KOD POTRAŽIVANJA ZA ALIMENTACIJU (HRANARINU) NEMA ZASTARE. Sretno!
  6. ...a brani li se gdje, izrijekom, guranje ili odlaganje bicikala i motocikala u pješačkoj zorni?
  7. Ako su gornji podaci točni, kako objasniti (druge cijene ću još provjeriti) da sam prije 5 dana uplatila 280,00 kuna za ispit iz vožnje A1 KATEGORIJE, i jedino se sjećam iznosa OSNOVNE CIJENE škole za A1 (plaćeno u svibnju: 2.300,00). Jesu li cijene regulirane i uokvirene ili ih oblikuje slobodno tržište?
  8. kažnjiv sa 300,00 kn. Konkretno, radi se o kafiću u pješačkoj zoni, i skuteru parkiranom kod terase kafića. (Službena obavijest i uplatnica nalazile su se u kacigi!) Kako su nedavno, u tisku, odgovorili na pritužbe čitatelja, da skuteri smiju (kao i bicikli) voziti pješačkom zonom, ali naravno obazrivo, stoji li i ovaj prekršaj, I što bih trebala ili mogla učiniti?
  9. Vjerujem, ako ste fizički u mogućnosti, da u školi možete dobiti informacije o djetetu. Čak i kada bi komunikacija sa bivšom suprugom bila besprijekorna...! Ukoliko djecu viđate dovoljno često, i to vrijeme kvalitetno utrošite, puno toga možete i sami saznati.
  10. Naravno da može, ako imaju urednu putovnicu.
  11. Hvala, još jednom, svima...! Mislim "g.Bigfoot" da bih se mogla čak i složiti s vama, pa i više - ja upravo živim vaš (nedosegnuti ?) ideal, rastavljene žene. Samo kod vas isčitavam destruktivniju (ogorčenu) stranu. Moj život je naprosto slobodan izbor konstruktivca. I upravo tako, "g.Vida", uspiju proteći brojne godine kroz prste. Niti jedne mi nije žao, jer nisam bila usmjerena nikada na negativne aktivnosti (parničenje, neću spominjati pravdu, jer bi nas moglo progutati...), već na izgradnju vlastitog i života svog djeteta, u svim vidovima, dok je bivši suprug gradio i rušio sve slijedeće bračno/vanbračne veze. Na žalost, nositi se sa slobodom, a ne iskorištavati ju u štetu drugih, a u vlastitu korist mogu malobrojni (bivši dokazano NE), i samo zato postoji institucija prava (krhka i loša koliko i najslabija karika), i zato smo tu - pa čak i doslovno, na ovom forumu. Jer ono što je pozvan dati, ne može ako nema, a pri tome ne mislim na materijalno. I zato ga i žalim, emocionalnog invalida. Paradoksalno, iz istog izvora crpi kreativnu energiju. No, zanemarite ovo gore napisano! Puno hvala "Lea" za novo saznanje ("...dokazni prijedlog...")! Potpuno je nevažno iskoristiti, dokazati... VAŽNO JE ZNATI! Ugodan vam dan želim!
  12. KONKRETNO PITANJE: Tko i na čiji zahtjev može zatražiti dokaz od naručitelja, o sklopljenom poslu i iznosu izvršene uplate za taj tip usluge. I opet dolazimo do, čini mi se kamena smutnje, kako se radi o BANDU a ne glazbeniku pojednicu, vrlo vjerojatno je sklopljen ugovor o djelu na ime osobe koja je ugovarala posao, predstavnika BANDA. Kako dokazati da je i sporna osoba, sudjelovala u podjeli zarade, kada se (na ovaj način) zasigurno radi o podjeli gotovine (među članovima) čak i kada se radi za državni aparat - gradsku ili županijsku upravu. A nesuvislo je dokazivati da je osoba zaista nastupala, jer je mogao "volontirati". NEUHVATLJIVO? (Kada nije dužan niti prijaviti poreznoj upravi?) Ostaje mi samo 30% redovnih prihoda. Nije imao kontinuitet kod jednog poslodavca, pa čak niti u istom gradu. Tko (opet) i u kojoj proceduri može zatražiti PK kartice, ili koji drugi dokaz o (prijavljenim) prihodima? I što ako (lako je moguće) sada ne radi (odnosno angažiran je vrlo, ali ne zakonski evidentno), tko bi trebao dokazivati radi li, ima li imovinu...... Budite ljubazni...
  13. JASMIN

    dokazati

    Prema presudi, 30% primanja za alimentaciju. ------------------------------------------------------------ 15 godina, prema vlastitoj savjesti (a ne obustavi, nije zatražena) plaća ili ne plaća u iznosu koji samostalno određuje (u disproporciji je sa redovnim primanjima, u vlastitu mu korist). Osim redovnih primanja, uprihoduje kao glazbenik nedokazivo (ili?) nastupe u organizaciji privatnih osoba (vjenčanja, maturalke), pravnih osoba u privatnom (zabave raznih predznaka) ali i državnom vlasništvu (obilježavanje značajnih datuma). RECITE MI: podržavaju li državne istititucije (odnosno pojedinci i mehanizmi koji im to omogućuju) "rad na crno", ili je moguće išta od navedenoga iskoristiti, i na koji način, pravnim putem naplatiti. 15 godina čekanja da AUTO-HUMANO BIĆE odraste i postane ocem, nije urodilo plodom. Naravno da se ne može kompenzirati uskraćenu prisutnost i emocije, ali će dotaknuti jedinu osjetljivu točku uskratitelju. Molim iskustveno ili pravno kompetentan i kompleksan odgovor.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija