Jump to content

Gento

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hm...ti nisi bila ta....bila je neka druga. No nema veze...makar je onda druga bila ajmo kazati normalnija...jer ti se nekaj ljutis - ne znam zakaj? I kao prvo nije kucica - nego djedovina - to je iznad vila, kuca il' ne znam cega kaj se dela na nasem moru. OK? Da ja sam istjerujem neku krivdu...pa to je sramotno. Meni se treba cestitati na nain: "kretenu jedan..." jer tako ispada. Gdje su tisuce i tisuce drugih ljudi koji se nisu zaintacili kao ja? Ja sam radi moga oca i nase djedevine, djede, pradjede i tako dalje.....jedino ne mogu naci podatke da su stigli od stoljeca 7-mog....pa i ne treba....znamo. Ako si ti ta....sorry ne znam, a pravnica si, nije problem da platim savjet po tarifi. Svatko naplacuje svoj rad...i ja cu tebi svoj - ne daj boze da trebas mene - ogroman bi bio iznos. Pokusajmo takve Zakone i tarfe postivati...? Ja necu ako nema ljudske logike....moja je jednostavna u mojim tarifama cca 20 x manja nego u USA....a opet postujuci da ste ovdje vrlo siromasni....OK?
  2. Znas kaj Milly? Najvise mrzim kad od mene rade budalu. Ma bilo tko da je il' nije. Imao sam neke nade na ovom Forumu....kad eto....sve sam napisao. Ja sam inace...ma nema veze kaj sam...ali nisam pravnik.
  3. Kao prvo da vas pozdravim. I Admina koji je ovu staru temu (a ja sam se svojevremeno javio na staru temu a ne dao novi topic...da se zna) izbrisao....te sam ostao duzan odgvor jednoj dami ali i drugima gdje sam obecao rezultat moje zalbe Ministarstvu financija. Na private sam dobio nekoliko odgovora ali sve se svodi na to da navodni "pravnici" zlorabe ovaj forum na niz neistina, te ovom prigodom, kada sam se vec obratio Adminu, razvrstajte (pracenjem foruma) pravnika od "pravnika" barem na nacin da pravi pravnici ili odvjetnici imaju svoje zvanicne e mail adrese....znamo koje su to koje se dobivaju imenom i prezimenom na bilo koji provider. Ne znam da li sam bio jasan...ali ako mi se Admin javi, nije problem da se i ja predstavim - ionako nisam pravnik. Nakon poduzeg uvoda....sada se ne mogu sjetiti toga dijela foruma sto je sve bilo jer je Admin izbrisao....mogu vam samo kazivati da porez na kuce za odmor i rjesenja Ministarstva financija nisu neoboriva a za to vam ne treba odvjetnik nego citanja (na net-u objavljenih) Zakona i Odluka. Dakle...pojednostavljeno...nabili su mi porez na djedovinu kao kucu za odmor...a kuca je stara preko 400 godina. Tocno je jedino da je u funkciji, dakle, ima struju, vodu, centralno grijanje na naftu, telefon...pa cak i jednu sobu koja je cak bolje uredjena od moje ovdje (u Zagrebu). U katastru Zadar dobio sam dokument da je po njihovoj prvoj evidenciji kuca registrirana 1880 godine te da prije toga nemaju evidencije. Obzirom da Ministarstvo financija trazi dokument, dobio sam ga od jedne drzavne ustanove koja je dala samo misljenje da su te kuce starije od 400 godina a da ispitivanje (valjda forenzicno....pojma nemam) kosta 200.000 kn. te je upitno tko ce to platiti. No...nije sada to bitno. Bitnije je obrazlozenje Ministarstva financija ....koji link dajem rjesenja....a maozda je jos bitnije zasto Admin ovog foruma ne pristupa profesionalno jer u mome prijasnjem topicu kazao sam da cu razotkriti vezu poreza LS i MF? LINK: Oslobodjenje poreza
  4. Dakle, lijepa dama, kao kazah, biti ce te svi izvjesceni glede ovog. Danas u 09,30 zovu me iz kabineta Ministarstva financija (Kontrola) i kazuju: "Provjerom vase e mail prituzbe, kontaktom sa ispostavom Zadar, te provjerama...od 09.10.2006. Rjesenje o porez se UKIDA"" Rijeci te procelnice Unutarnje kontrole MF bile su zaista OK....(BTW ja sam se prdstavio imenom i prezimenom kao i br. mobitela). Kako mi je danas kazano, Rjesebje je pisano u Zadru 09. o.m. te kada stigne objaviti cu sve. Zacudjuje brzi odgovor MF. Ocito je Suker tamo napravio reda. Ali i nesto drugo zacudjuje. Svi dalmatinci znaju sto su tzv. "stare kuce"...pa gospodo dalmatinci (ja zam zagrepcanec-gelipter sa Sigecice) prihvatite da mi stujemo nasu djedovinu. OK?
  5. Eto, registrirao sam se. Sad sam anonimni ali Gento. Za pocetak nije lose. BTW nisam MP (iako ga poznam) vec sam taj link dao za usporedbu, naime kako se covjek muci obnove stare kuce (kao i svi mi) a poreznici "harace". Moja se kuca sa rive ne vidi - malo je unutra a ne moze se niti snimiti jer je moja ulica siroka oko 1,50' m ali najblize bi bio ovaj link stare kuce. Naime, to su stranice posvecene ribarima i tezacima Novigrada od kuda potjecu i moji pra-pra djedovi. Drago mi je da ti se mjuza svidja (to je forspan za sve stranice - Novigrad home ) a eto, morati cu se primiti posla i malo ih dopuniti. Nadam se da admin mi nece sada zamjeriti na samo reklami ali neka ipak zna da nema veze sa komercijalizacijom vec sa ljubavlju.... Kako sam uputio zamolbu u katastar zadar za utvrdjednje da je kuca starija od 100 godina cekam odgovor. Sve cu potom ovdje objaviti - da se konacno zna kako dalje... a i drugi imaju slicne probleme. Anonimac mi je dao dobar link, stvarno stoji to - ali....nemam namjeru dizati kredit za nikakve obnove. BTW ja sam u obnovi od kad znam svoga djeda, oca a evo i sam sada obnovljam.....kako se kazuje - cigla po cigla. Kada bi sve nekako mogli izracunati zasigurno smo mogli napraviti novu kucu. Ovako ispada da je "kurva" pa samo placamo i placamo, radimo i radimo da bi slag na kraju dala Drzava sa svojim nebuloznim porezima - iako u Odluci novigradske opcine (na koju se Ministarstvo financija - ali pogresan clan - poziva) stoji crno na bijelo da se ne placa porez ako je starija kuca od 100 godina. Postovana Milly - kada rjesim sve te papire i napisem zalbu - doci cu na ovaj Forum i izvjestiti "kako sam zapoceo rat na svojoj djedovini". Ugodan dan zeli ti Gento.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija