Jump to content

nmt

Korisnik
 • Broj objava

  100
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Jel se mora plaćati dimnjačar iako ja ne želim da čisti i svaki put ga odbijem, sam čistim dimnjake. Gdje stoji u zakonu da mora ako mora? Orahovica je to, a spada pod Slatinu
 2. pa neću valjda ja dokazivati da je čovjek bio tu, na sudu je da dokazuje tj na organima reda, zar ne? to nije moj propust i zašto bih ja plaćao radi njega? mene se to uopće ne tiče neću ja čovjeka gnjaviti i tražiti u nigdjezemskoj, valjda postoji netko tko bi to trebao provjeriti? ja sam dao ono što sam imao tj slikao i drugo me ne interesira, ako sud odluči da sam kriv, ja ću se opet žaliti.
 3. dao sam vjerodostojne podatke o vozaču vozila kojim je počinjen prekršaj (prevelika brzina), stranac iz ne eu zemlje kojem sam posudio vozilo "za probu", dao sam ime prezime, oib, adresu, sve što je traženo, osoba postoji. Dobio sam kaznu od 2000 kn za nedavanje vjerodostojnih podataka s obrazloženjem da navedena osoba nije navedena u sustavu IS MUPA kao stranac na privremenom boravku u RH. Wtf??? Čovjek je samo prolazio kroz hrvatsku, nije ni dana ostao, sreli se na bengi, dao mu auto na probu, počinio prekršaj. Kakav je to način pisanja prekršajnog naloga? Kako da sročim tj pobijem prekršajni nalog? Ne želim ja ništa nikome dokazivati, neka oni dokazuju krivnju onom tko je kriv, ja nisam i opravdao sam se dajući vjerodostojne podatke o vozaču.. Dalje me ne zanima, neka komuniciraju sa navedenim u mom formularu.
 4. nmt

  Odjava boravišta

  Kako se odjavljuje boravište, koji su dokumenti potrebni?
 5. 1. Kako nije svjedočenje ako daješ na pladanj sudu nekog od rodbine? tj optužuješ nekog sebi u rodu za počinjeni prekršaj? ima li neke potpore za tu tvrdnju da se ne smatra svjedočenjem u nekom zakonu? 2. Kako nije optužen član obitelji ako ga ti optužiš tj ne optužiš time što ne želiš otkriti da je vozio? 3. kako ide procedura da vidim što su oni to točno snimili kamerom? 4. u slučaju da se vidi mutno ili slabo, kako osporiti takvu optužbu? (a vjerujem da se prema opisanom vidi jako slabo...ako se i vidi)
 6. pozdrav. netko je nekad negdje na ovom forumu spominjao da se u slučaju počinjenja prometnog prekršaja nakon kojeg vozač nije zaustavljen ni identificiran, može umjesto na onaj formular tj obavijest koju mup šalje o počinjenom prekršaju tim i tim vozilom, otići u policijsku postaju i tražiti ispitivanje na zapisnik tj davanje iskaza o počinjenom prekršaju. te da se tada može reći da je prekršaj počinio uži član njegove obitelji koji je taj dan upravljao tim vozilom, ali da se ne želi otkriti njegov identitet po nekom zakonu po kojem svaka osoba ima pravo ne optuživati svoje članove uže obitelji. je li to točno, tj kakva je praksa?
 7. zašto da plaćam 60kn da bih primio kaznu? koje su posljedice ako nitko ne podigne pošiljku? zašto ne šalju na boravišnu adresu tj može li se kako preusmjeriti?
 8. dobio sam doma ceduljicu od pošte za podići čestitku od policije (slikala me kamera), nemogu je podići jer nisam u mjestu prebivališta nego u prijavljenom boravištu 200km dalje. kako sada postupiti? ne mogu se vraćati doma da bih podigao na pošti tu čestitku.
 9. Evo isprike na zakašnjelom odgovoru ali em što zbog blagdana što zbog drugih stvari nisam mogao. Bio sam u gruntovnici i na katastru, sve što stoji na internetu je istinito, dakle vlasništvo čisto, tereta nema, stanje čestice tj međe je kakvo je na internetu, a kuća nije ucrtana. Veli mi šef katastra da je taj pomak od stvarnog stanja zbog nepreciznosti aviosnimke tj misli da neće biti problema s time, sve susjedne čestice su isto tako pomaknute. Ako se kuća ucrta, ucrtat će se u "zakrenutom stanju" tj onako kako stoji međa a ne stvarna slika. Veli da bih nakon ucrtavanja trebao moći dobiti kredit tj banka ne bi radi ovog smjela praviti probleme, a da će ove godine u Orahovici biti provedena nova izmjera i da će ona ispraviti "zakrenutost" čestica. Molim komentare, ako ih ima, na što bih još trebao paziti i kako dalje postupiti. Vlasnik je rekao da je pokrenuo proceduru za legalizaciju i da će trajati cca mjesec dana, minimalno, što se poklapa s onim što mi je na katastru rečeno, ako ne bude nekih dodatnih komplikacija (ne znam kojih). Što vi mislite o svemu? __________________
 10. Ovako kupio bih kuću koja nije uvedena u zemljišne knjige, treba mi stambeni kredit a banka naravno neće dati ga ako kuća nije upisana tj papiri nisu čisti, što je sasvim ok. E ali, meni se ta kuća baš sviđa i ne želim odustati od nje tako lako pa me zanima koji je najkraći postupak od ovakvog trenutnog stanja:http://i63.tinypic.com/m7ym4o.jpg do potpuno spremnog stanja za prodaju tj odobravanje stambenog kredita?
 11. zanima me i kakva je praksa s onim vanrednim liječničkim pošto ću ga morati odraditi tj zanima me moram li ga odraditi u mjestu prebivališta ili mogu bilo gdje u bilo kojoj ovlaštenoj ustanovi? također me zanima, koliko čitam, morat ću imati neko ograničenje ili nešto na vozačkoj tj ako sam dobro shvatio nekakav vanredni liječnički (valjda da se prati da nisam alkos i slično) svakih par godina, je li to točno i je li to trajno tako ili samo još jednom nakon tih dvije godine ili kako već ide? e i sad vidim iz primjera drugih da me za tu koncentraciju alkohola čeka optužni prijedlog, pa me zanima i kako se to može provesti na daljinu, da li je uopće pametno ili je pametnije izaći pred suca? pitam zato jer ne živim blizu mjesta gdje sam počinio prekršaj, tj tamo mi je prebivalište a ne boravište.
 12. misliš da ću proći tako olako iako imam unutar prošlih godinu dana već jedan takav prekršaj u doduše malo (ali u stvarnosti nebitno) blažem obliku tj ispod 1.5? ne znam, za ovih 1.65 sad, mislim da ću teško dobiti tako blagu kaznu, ali daj bože da si u pravu, tj zašto misliš da bih mogao proći tako olako u drugom prekršaju? ne nisam odmah dobio prekršajni nalog dobio sam samo izvješće tj zapisnik o alkotestu.
 13. poz, što mi je najbolje napraviti u situaciji gdje sam nakon skoro punih godinu dana, drugi put uhvaćen u vožnji pod utjecajem alkohola? prvi put sam negdje polovicom 12. mjeseca 2015. napuhao 1.51 (-0.1=1.41) i platio 1000kn i mjesec bez vozačke nakon žalbe (prvi takav prekršaj), a sad sam napuhao 1.65 (prošlo skoro godinu dana od izvršenja presude, tj negdje krajem 4. mjeseca će biti godinu dana od završetka zabrane upravljanjem prvi put). kakva me otprilike kazna čeka ako priznam prekršaj u prigovoru, kajem se i kažem da mi treba vozačka (a treba mi) i da radi lošeg materijalnog stanja molim da mi se umanji kazna? Što bih možda trebao naglasiti ili napraviti da smanjim kaznu na minimum (bitniji mi je vozački dio ali i financijski također nije nebitan)?
 14. poz, mogao bih početi raditi u drugoj i prvoj smjeni naizmence radi potreba posla, pa me zanima, s obzirom da u ugovoru o radu samo stoji "za rad u drugoj smjeni 10%", na što se tih 10% odnosi? na sate odrađene u drugoj smjeni ili sveukupnu bruto satnicu mjesečno ili kako se to već računa? hvala.
 15. ne znam stavio sam ovo dodatno pitanje na temu trgovačko pravo ali mi se nekako čini da nije pravo mjesto za to pa ću i tu probati pitati. skinuli su mi sa tekućeg puni iznos iako mi je prilikom odjave police rečeno da će mi skinuti samo onoliko koliko dugujem za tih nepunih mjesec dana dakle cca 100kn. javio sam to ovoj što mi je zaključila policu, ali zasad nisam dobio odgovor na mail. što mi je dalje činiti - gdje se žaliti ako uskoro ne dobijem odgovor od nje?
×
×
 • Napravi novi...