Jump to content

suz

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://legalis.hr
  1. Ovo ljeto trebam završiti prediplomski. Nakon toga još dvije godine diplomskog. Kakav je to zakon? Imam trećinu kuće koju sam naslijedila i u kojoj nitko ne živi godinama.
  2. Nisam dobro napisala neke stvari. Tek kad sam dobila na uvid dokument, sam vidjela da me tereti više osoba. Vip me teretio sa oko 7600, i tu je stalo. HT je taj koji me brine. Uopće se ne mogu sjetiti tog HT-a. On me najviše financijski tereti. Dokument mi je stavljen na stick u pdfu i ne znam kako to zacrniti. Uglavnom, u banani sam. Rečeno mi je da "nadležni sud obavijestim da je ovrha nenaplativa, i neka se pozovem na poslovni broj iz rješenja za ovrhu". Zanima me kako to mogu učiniti i kako to treba izgledati? Hvala puno
  3. Zdravo. Već sam pisala pred koji tjedan o ovoj temi, ali sam danima imala problema sa logiranjem, pa nisam mogla odgovoriti na postove. Uglavnom, nekoliko godina mi je blokiran račun i tereti me HT, koji ima brutalne kamate. U par godina je taj dug narastao do 55 000 kuna.Radi se o mobilnoj pretplati koju sam uzela mami na svoje ime. Najradije bih tu uploudala dokumant iz FINE ali to nikako ne bi bilo diskretno a možda ni zakonito. Zanima me kako da se ta ovrha obustavi i koliko bi taj proces trajao. Od 2011. godine do sada 55 000 kuna je zaista previše. Imam 27 godina i studiram. Ne mogu raditi preko student servisa jer to zahtijeva prijavu, pa sam prisiljena raditi svakakve "ŽNJ" poslove na crno. Hvala.
  4. Ispričavam se na kasnom odgovaranju, danima sam imala problema s lozinkom i nikak se nisam mogla ulogirati. Ni meni to nije jasno, idem sad opet u Finu, tako da mi sve to isprintaju, jer sam prošli puta došla prekasno. Uglavnom, 2011. mi je rečeno da imam oko 7500 kuna duga i da me tereti teleoperater. Moja mama je uzela pretplatu na moje ime koja se nije plaćala i evo problema.Ugovor sam potpisala ja osobno. Razlog zašto je to bilo na moje ime je taj što je ona imala već neku ovrhu na svom računu. Kako da napišem sudu o nenaplativoj ovrsi? Nisam uopće sigurna kako bi to trebalo izgledati.
  5. Dobar dan. Oko 2011. mi je blokiran račun i na kojem je bilo ooko 700 kn. To je bio žiro-račun PBZ banke, na koji sam primala lovu od student servisa. Imala sam i tekući račun, koji je također blokiran. Otišla sam u Finu provjeriti o čemu se radi. Rečeno mi je da mi je teleoperater(Vip) sjeo na račun zbog neplaćanja. Rekla sam ženi na šalteru da to nije moguće, jer ja nikad nisam koristila pretplatu, međutim je to bilo to. Molila sam je da mi isprinta dug, koji je iznosio oko 7.500 tisuća kuna. Skoro sam se onesvijestila. Dok sam išla doma, sjetila sam se da je moja mama uzela prije dosta vremena neki mobitel na moje ime. Sjetila sam se potpisivanja ugovora.(to je bilo to) Iduće godine trebam diplomirati, radim honorarno, da bih se mogla školovati,nemam novaca za taj dug, koji je u međuvremenu narastao do 52 000 kuna, (bila danas u FINI). Nisam na popisu za oprost duga. Ukratko, da ne duljim, čula sam za neki zakon, koji sud obvezuje da 12 mjeseci nakon blokade nešto poduzme:ili da natjera ovršenika da se naplati na drugi način, a ako to nije moguće, da onda obustavi ovrhu. To se nije desilo, ja sam još uvijek blokirana, a brutalne kamate rastu. http://www.24sata.hr/biznis/racuni-u-blokadi-pet-poteza-kojim-cete-doci-do-svog-novca-392131 Hvala!
  6. Imam 22 godine, studiram.U 3, mjesecu ove godine pravomocno sam osudjena za prijetnju. Prijavio me tip koji me opsjedao tjednima u lokalu gdje sam radila, jer sam mu rekla da cu ga ubit ako me ne prestane maltretirati.Iako sam vise puta podnosila prijave policiji,oni su rekli da se ne moze nista uciniti jer nije pocinjena nikakva prijetnja s njegove strane.Primijetila sam par puta da me je i uhodio. Prestala sam tamo raditi. Ono sto mene zanima jest da li ce ta osuda zauvijek ostati u mom dosjeu. Prosle godine sam bila u Londonu kao babysitterica, nije bilo problema s dobijanjem radne vize no, iduce godine kanim preko studentskog programa u Ameriku na sezonski rad. Da li je to sada moguce u ovakvoj situaciji. Nikada nisam bila osudjivana. Osudjena sam zbog prijetnje uvjetno godinu dana. Sto mogu ocekivatii sto mi je ciniti? Hvala!.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija