Jump to content

yoyoyo

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. yoyoyo

    Hitno!!!

    LIjep pozdrav na početku. Zamolio Bih Vas za pomoć u vezi ovog slučaja. Ovako: imam slucaj gdje sam okrivljen za provalu u benzinsku postaju po stavku 217.1 i 216. 1. i 2. materijalna steta je 23000 kuna a odvjetnistvo trazi kaznu od 9 mj zatvora iako mi je to jedino djelo kao punoljetna osoba te vrste (uz to imam dvije tuce) - to je rješen i završen slučaj. Ja sam se na prvom rocistu uredno pojavio, ali na to prvo rociste nije dosao jedan od okrivljenika (ukupno nas je 4), a za iduca rocista(ukupno 2) nisam podizao poziv jer nisam bio na prijavljenom mjestu prebivališta u Hrvatskoj ( selidba; promjena mjesta prebivališta). Na prvom rocistu državno odvjetnistvo nije dalo da se odrzi rasprava bez da budemo svi prisutni, iako je sudac htio. 1. pitanje : Da li je moguce da bez mene i moje izjave donesu presudu? 2. pitanje : što mogu dalje očekivati od slučaja? ( Na prvom rocistu sam bio, ali nismo bili svi i nije održano bilo, a za sljedeća dva nisam primio poziv u ruke zbog selidbe i mjesta boravišta/prebivališta) i 3. pitanje: Trenutno pregovoram posao u inozemstvu i da li se trebam bojati da ce me docekat tjeralica na granici posto sredujem papire za rad u jednoj inozemnoj tvrtci?
  2. Utjerivacu zakona, može kakva informacija šta se može očekivati ukoliko je šteta oko 20000 kn, četvorica su počinila KD? i još pitanje, da li se njemu sudi kao starijem punoljetniku (pošto do dana rasprave nema 23 godine) ili?
  3. Evo iznosim dodatne informacije: kazneno djelo su počinila četvorica, dakle nije on jedini. Radi se o iznosu oko 20 000 kn. JOš nije bilo rasprave da bi mogao iznijet svoju obranu, no izrazit će kajanja radi učinjenog. Ponavljam, zaposlen je , ima redovita primanja,planira obitelj...
  4. Bok, reci mi koji članak Zkp-a je u pitanju? možda imamo isti slučaj, jer i ja imam nešto takvog za rješit.. otvorila sam novu temu i isto očekujem odgovor.. vidim da si napisala "djelo krađe"; možda teška krađa , čl.217 u vezi s216. možda?
  5. Poštovani! Tražim pravni savjet/rješenje ovog slučaja;"..pozivate se kao okrivljenik na glavnu raspravu da ste pocinili kazneno djelo protiv imovine -tesku kradu, opisano u cl.217.st1t.1u vezi sa clankom 216st.1 kaznenog zakona,a kaznjivo po clanku 217st.1. Traže 9 mjeseci zatvora za ovo kazneno djelo. djelo je počinjeno kao mlađi punoljetnik. Izraženo je iskreno kajanje radi počinjena djela i želi se dobiti uvjetna kazna zbog toga što je okrivljenik zaposlen, vodi uredan život, planira brak i obitelj, ne krši zakone i kaje se zbog učinjenog. da li je moguće da se navedena kazna zamjeni uvjetom? i koji bi bile dobrodošle izjave na sudu kako bi se to omogućilo.. Izlazi se na glavnu raspravu bez odvjetnika jer financijska situacija ne dozvoljava. MOlim što hitniji odgovor i pomoć jer je glavna rasprava jako blizu. također , navedeni sudac te rasprave je prije 2 godine suspendiran i razrješen dužnosti, "korumpiran" i sl..da li je moguće tražit drugog suca? starost okrivljenika je 22 godine.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija