Jump to content

silvitara

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ah da... Ako mi za vrijeme bolovanja istekne ugovor gubim prava zaposlene osobe. Oni mi ugovor neće produljiti. Ne krše(nažalost)nikakav zakon jer mi tehnički ne daju otkaz već mi samo ne produljuju ugovor na određeno. Hvala na pomoći.
  2. Pozdrav! Zadnjih 6 mj.radim u jednoj firmi. Ugovor je na određeno, pa se produljuje svakih 3, 4 mj... Ostala sam trudna i rećeno mi je da mi se ugovor više neće produljivati... Zanima me dali imam pravo na godišnji odmor? Hvala na odgovoru!
  3. Poštovani, Prijavljena sam na određeno vrijeme (svi u firmi su prijavljeni na određeno te im se stalno produljuje ugovor), ovo mi je drugi ugovor i istječe mi u 9 mj.2011g. Trudna sam i zbog komplikacija u trudnoći ginekolog me šalje na bolovanje. Najvjerojatnije ću na bolovanju biti do 45 dana prije poroda kada počinje porodiljni dopust. Pošto se radi o ugovoru na određeno dali za vr.bolovanja mogu dobiti otkaz tj.da mi ne produže ugovor i na taj način izgubim prava zaposlene osobe. Hvala vam na odgovoru!
  4. Zar mi ništa nisu bili dužni poslat, opomenu, račun...bilo što, riješenje od odvjetničkog ureda?
  5. Istina, i ja to ne sporim. Dugovanje ću platit, ali troškove odvjetnika i ne znam čega sve ne ne želim. Posebno jer me nitko nikada nije kontaktirao.
  6. Danas sam slučajno saznala da me T-com tužio. Doslovno slučajno. Imala sam pretplatu i dugovanje na pretplati, to sam podmirila, međutim pretplata je i dalje išla, ostalo je još cca pola godine do isteka. Pretplata nije problem i to ću platit, ali ovako me tužit za dodatne troškove odvjetnika neću platit jer me apsolutno nikada nisu obavijestili da će me tužit. Zadnji račun koji je došao sam platila i otada ja nisam uopće dobivala račune. Ništa. I danas slučajno saznam da je sve već bilo na sudu. Ja niti sam dobila upozorenje niti riješenje. Nazvala sam T-Mobile i oni su me uputili u odvjetnički ured koji se bavi naplatom. Što da radim, i koja su moja prava? Zar je moguće da mi ništa nisu poslali i da će mi sjesti ovrha na račun a da nikad NIŠTA nisam dobila.(račun za usluge, opomena, riješenje). Hvala
  7. Poštovani, zanima me kada nastupa zastara za novcano potraživanje. Slj.slucaj; osobi je zbog razbojništva dodjeljena kazna od 4tis kuna, tužitelj se zalio i kazna zamjenjena sa 12 tis kuna. Osoba nije u mogućnosti platiti taj iznos, zali se i trazi da se kazna ili smanji ili mogucnost placanja na rate. Rješenje na navedenu žalbu osoba nije primila. Ako se kazna ne plati zamjenit ce se kaznom zatvora u trajanju od 57 dana(mislim da je taj br.dana). To je bilo u 8mj 2008g. Kada nastupa zastara?
  8. Poštovani, zanima me kada nastupa zastara za novcano potraživanje. Slj.slucaj; osobi je zbog razbojništva dodjeljena kazna od 4tis kuna, tužitelj se zalio i kazna zamjenjena sa 12 tis kuna. Osoba nije u mogućnosti platiti taj iznos, zali se i trazi da se kazna ili smanji ili mogucnost placanja na rate. Rješenje na navedenu žalbu osoba nije primila. Ako se kazna ne plati zamjenit ce se kaznom zatvora u trajanju od 57 dana(mislim da je taj br.dana). To je bilo u 8mj 2008g. Kada nastupa zastara?
  9. Da, i naravno bitan je iznos štete. Nisam pravnik, govorim iz iskustva što nemora biti i vaš slucaj.
  10. Poucena bratovim slucajem, ako mu je to prvo kaznjavanje mislim da ce kazna biti uvjetna s određenim rokom kušnje. Neka na sud ponese potvrdu od poslodavca da je zaposlen, iznos primanja.... To im je neka vrsta potvrde da osoba ima redovna primanja i da smanjenja vjerojatnost ponovnog pocinjenja kaznenog djela. Obavezno izjaviti da planira brak i obitelj. Kajanje, pošto je priznao djelo i neka navede neke razumne razloge zbog kojih je pocinio dj. Bilo bi dobro imati odvjetnika jer oni ipak bolje znaju sve cake, radi se o kazni zatvora. Oni vecinom naplacuju po raspravi (od 2000tis.na dalje)a mislim da u ovom sl.bi to moglo biti riješeno u toj prvoj parnici. U slucaju ako bude i određena kazna zatvora, po punomocnosti kazne neka se prijavi u trazenom roku na odsluzenje(a ne po tjeralici)jer su mu onda prava uveliko veca. Čak postoji mogucnost da se kazna zatvora zamijeni za rad na slobodi... O tome se dobro raspitajte. Poz.
  11. Iz iskustva mogu reci da se baš ništa nemoze.... Svako prijavljivanje nekim višim instit.može samo izazvati još veci revolt policajaca, pa ko hoce...
  12. Može li mi netko dati odgovor... :tuzan:
  13. Poštovani! Imam jedno pitanje vezano za mog brata. On je prošli tjedan poceo odrađivati pravomocnu kaznu zatvora u trajanju od 9 mj. TA kazna je vec bila pravomocna prošle godine u 3mj.ali on se nije prijavio na izdrzavanje u trazenom roku. Sam se prijavio se nakon 2, 3 mj.u policijsku postaju ali su tamo utvrdili da nikakva tjeralica nije raspisana za nj.i poslali ga kuci. Prošli tj.su policajci opet došli po nj.i on je samovoljno išao s nj. Pravnik u zatvoru Remetinec je također utvrdio da je zbog nekog nepoznatog razloga došlo do prekida tjeralice. Radi se o kaznenom dj.krađe(koji tocno čl.neznam jer nemam kod sebe donesenu presudu), prije je već bio uvjetno osuđen, znaci radilo se po ponavljanju djela. Nemogu ga opravdavati za ono što je radio, mogu samo reci da spletom zivotnih okolnosti nazalost odlucio se za taj put. Prije dvije godine je otvorio svoju firmu i poceo pošteno raditi, zarađivati i više se nikad nije vratio razbojništvu. I sada su stari grijesi došli na naplatu. Uvijeti u zatvoru su jako loši, 8 osoba je u u onim malim sobama, potrgani prozori(cijelo vr.je u zimskoj jakni), 1H dnevno mogu šetati. On je u teškom psihickom stanju, ne jede, ne spava... Pošto se radi o 9mj.kazni najvjerojatnije ce ostati u Remet.a on to ne želi. Volio bi da ga premjeste u neki dr.zatvor gdje postoji mogucnost rada. Koje su nj.mogucnosti? Hvala vam na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija