Jump to content

profi

Korisnik
  • Broj objava

    107
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Dali i zaostatke platit ja sam u mirovini tri stenta ugrađena.
  2. Kakve sankcije mogu očekivat ako se neodazovem
  3. Poštovani molim odgovor. Imao sam sina koji je živio samnom jedno vreme i pohađao osn. šk. peti razred, ali majka se pobrinula da ode kod nje živit i uz pomoć centra uspjela je, to je bilo 2000 god. Od tada ja nisam imao kontakt sa njime jer su mi branili i prijetili, ja im nisam smetao. Centar nije nikada pitao kako taj dečko živi ide li u školu i tako dalje, 2011god. javljeno mi je da je moj sin napravio suicid jer je bio pod utjecajem droge ( heroin) u međuvremenu rodilo se djete za koje majka djeteta tvrdi da je to djete moga sina i sad traži utvrđivanje dali je otac tog djeteta moj sin. Dali moram se odazvat na utvrđivanje nakon 11 god. s obzirom da ja to ne želim jer možda se pojavi još neka majka djeteta koja će tvrdit da je otac moj pok. sin. Hvala.
  4. profi

    Broj na kući

    Imam kuću sa brojem 20, a brat ima isto kuću sa brojem 20a. Brat je stavio na svoju kuću broj 20 i nastaje problem. Kada stigne pošta za kućni broj 20 to je moj, pošta se ostavlja kod brata, tako i odvoz kuć.smeća odvozi se bratovo moje ne. To znaći da sve što se događa za kuću moju s brojem 20 do mene ne dolazi. Pitanje dali je smio brat promjenit broj na kući. Što napravit po tom pitanju . Hvala
  5. Poštovani imam 60 god.starosti i 35 god. staža, bio sam na branitelj 91 kao dragovoljac, zanima me koliko dugo sam trebao biti branitelj da bi mogao ostvarit braniteljsku mirovinu i kolko bi ona iznosila. hvala.
  6. Poštovani, imam pitanje, sa 01.01.2023 moja gospođa ide u prijevremenu mirovinu, sa 35 god. staža i 62 god. starosti. Gospođa želi onda dodatno se zaposlit uz mirovinu pa ju zanima, dali će ju oporezivat mirovinu i dodatni prihod ili može sama odabrat za što da ju oporezuju.
  7. Poštovani, imam pitanje, sa 01.01.2023 moja gospođa ide u prijevremenu mirovinu, sa 35 god. staža i 62 god. starosti. Gospođa želi onda dodatno se zaposlit uz mirovinu pa ju zanima, dali će ju oporezivat mirovinu i dodatni prihod ili može sama odabrat za što da ju oporezuju. Ovaj posao koji sad radi je takav da mogu radit samo muški ili kažnjenici, radi u jednoj zaštitarskoj firmi. Hvala i ljep pozdrav vam želim.
  8. Rečeno mi je da će me premjestit na drugo radno mjesto, to je za mene bio šok radim na ovom radnom mjestu punih sedam godina nikad nisam imala problema sa djelatnicima kao ni oni samnom, radila sam posao i onaj koji se njima nije dalo radit, ali jednom nisam a to je bilo kad je čovjek ušao a da mu ja nisam rekla kako nije uredovno vreme i to mu je rekla djelatnica na šalteru i čovjek je normalno izašao a djelatnica se počela izderavat na mene što mi nije bilo po volji i zapretila da će me maknut sa ovog radnog mjesta i uspjela je , jer moj kontrolor je došao i priopčio mi je da sam smjenjena jer su se djelatnici žalili. pitala sam ko se je žalio ali nisam dobila odgovor. Napominjem da sam dijabetičar da moram u redovno vreme konzumirat hranu i ljekove ali to moju firmu nije briga, sad pijem osim svojih ljekova i ljek Normabel ne osječam se dobro za posao otišla sam kod doktorice koja mi je otvorila bolovanje,jer sam u stresu.
  9. Molim da ukratko pojasnite koje to radnje treba poduzeti prema poslodavcu.Hvala
  10. Poštovani molim vas odgovor, zaposlena sam u zaštitarskoj firmi na radnom mjestu zaštitar u jednoj firmi. Radila sam sedam godina na jednom mjestu vrlo kvalitetno, ali pojavio se djelatnik te firme i radio na tome da me se makne kako bi netko drugi došao na to mjesto. Mene žele premjestit na neko drugo radno mjesto pa i u neki drugi grad. Ja sam dijabetičar imam 35 god. radnog staža, doživjela sam šok i stres, na bolovanju sam i uzimam ljekove protiv stresa, zanima me dali ovo bolovanje koje koristim dali mi je plačeno sto posto i koje dokumente trebam priložiti u firmi. Hvala.
  11. Iz Zagreba sam, zanima me gdje Odjavaviti umrlu osobu sa mirovinskog u Njemačkoj. Mirovinsko u ZGB nezna odgovor. Hvala.
  12. Poštovani, moja gospođa treba obaviti lječnički pregled na koji ju šalje firma u kojoj je zaposlena. Pitala je dali je taj dan plačen, odgovor je bio da nije nego da se to smatra slobodnim danom. Pitam dali je njihov odgovor ispravan. Napominjem da gospođa ima osamsatno radno vreme. Hvala.
  13. Poštovani imam pitanje. Moja gospođa sprema se u prijevremenu mirovinu sa 31.12.2022 god. Napravila je izračun rsdnog staža gdje su joj izračunali 33 god. i 62 god. života. Gospođa je primjetila da joj fali staža koji nigdje nije upisn pa pita dali je poželjno tražit usklađenje staža po mjesecima i godinama.
  14. Poštovani ako mi firma pošalje dopis da MOGU vršit pregled kovid potvrda, prilikom ulaska stranke u prostor, dali moram vršit pregled ili mi firma treba naznačit da MORAM, nalazim se na radnom mjestu zaštitar. Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija