Jump to content

Fan

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Fan objavio

  1. Točno je to problem, kada me zaustavi ja potpišem prekršaj ili tako nešto. U ovom slučaju pišu kazne bez zaustavljanja, tko kaže da nije to onako napisao da me nije nije ni vidio. Razumiješ? Odakle mu dokaz da je nisam bio vezan, bez zaustavljanja automobila ? Ažurirano Prošlo je po riječi policajca, odnosno datuma napisanoj kazni 21 dan.
  2. Hvala, to znam.. Ali kako mi mogu poslati kaznu na riječ policajca koji je kao vidio da osoba koja je upravljala automobilom nije bila vezana. Pa to mome policija može sjediti u stanici, gledati kroz prozor i ljudima slati kazne, za kao počinjene prekršaje.
  3. Bok ljudi, trebam pomoć oko bizarnog slučaja . Dobio sam na kućnu adresu iz policijske uprave, da xy datuma u xy sati vozač xy registarske oznake napravio prekršaj o sigurnosti na cestama, odnosno da nije bio vezan i da je predviđena kazna za to 500kn i da dostavim u PU podatke o vozaču/vlasniku automobila. Naravno da toga datuma mene niti ikoga drugoga u automobilu nije zaustavila policija, stoga sam upitao u PU kako je moguće da sam dobio tu kaznu. Rečeno mi je da im je njihov načelnik rekao da mogu pisati kazne ako ugledaju prekršaj vozača bez da ga zaustave, i da je dotični policijski službenik vidio da vozač nije bio vezan i napisao je kaznu za taj prekršaj. Stvarno bizaran slučaj, neki savjet ?
  4. Isprika na prepucavanju. Nemam nikakvu korist nego je poslodavac moj poznanik. Nažalost nije tražio nikakve dokumente o završenoj stručnoj spremi, nego posao zapošljavanja je obavila djevojka koja je zaposlena kod njega kao knjigovođa ( svježe izašla iz škole ), i njega zanima ne iz njegovog aspekta nego prema državi ( inspekcijama ) da li može on snositi odgovornost jer je osoba zaposlena na VSS , ima koficijent VSS i prema tome mu ide i staž a da ima samo završenu SSS. Zna da je moguće zaposliti, odnosno prijaviti ( mirovinsko i zdravstveno) osobu koja ima VSS na SSS ako je tako navedeno za taj opis posla ali da li je moguće obratno, jer sada kada zna zanima ga da li da poduzima korake i na taj isti posao ga prijavi samo sa SSS koju i ima ? Npr. imam završenu srednju ekonomsku a kažem poslodavcu da sam magistar ekonomije i on tako i napravi prijavu na mirovinsko i zdravstveno, da li je to moguće ? Hvala
  5. Ne razumijem da li pišem ne razumljivo ili što, jer ne znam što vi pišete. I ne znam tko ste vi da sudite da li je visoko školstvo precjenjeno. ja sam samo pitao KAKVE SU PRAVNE POSLJEDICE ZA poslodavca koji je prijavio radnika na VSS a da dotični to nema, te kakve su PRAVNE POSLJEDICE radnika za lažno predstavljanje o završenoj spremi. Ako ne znate odgovor molim vas da ne pišete . P.S. našao sam djelomičan odgovor u zakonima. Hvala
  6. Nije izričito propisana VSS pravilnikom tvrtke,niti zakonom, opis radnog mjesta je voditelj poslovnice koji surađuje sa pravnim osobama. Nije predočio nikakav dokument, samo svoju riječ, odnosno samo potvrdu o radnom stažu u kojoj se vidi da je i kod bivšeg poslodavca bio prijavljen na VSS, zato mu je poslodavac i vjerovao na riječ da ima VSS, te ga i prijavio iako samo ima samo SSS, iz toga proilazi da je i bivšem poslodavcu se lažno predstavio o završenoj stručnoj spremi.
  7. Poštovani, imam jedno pitanje. Ako se radnik koji je nedavno zaposlen lažno predstavio o završenoj stručnoj spremi poslodavcu,odnosno završio je srednju stručnu spremu a predstavlja se kao da ima završenu visoku stručnu spremu, o kojoj nije predočio dokaz nego je usmeno predočio da ima VSS i iskustva u radu na toj spremi , tako da je i pokazao potvrdu o radnom stažu u kojoj se vidi da je već radio na VSS kod bivšeg poslodavca tako da ga sadašnji poslodavac je i zaposlio na VSS bez da ga je tražio diplomu ili uvjerenje o završenoj spremi, tako ispada da je i bivšeg poslodavca slagao . Međutim , igrom slučaja poslodavac saznaje preko zavoda da radnik ima završenu SSS i da se je lažno predstavljao, a da prijava je mogla biti izvršena na neodgovarajuću spremu( tako su rekli u HZZ-u ). Kakve pravne posljedice ima poslodavac a kakve radnik u ovom slučaju, i koje su mogućnosti poslodavca jer radnik ima ugovor za stalno na prijavljenu na lažnu predočenu stručnu spremu? Radnik je zaposlen prije tri mjeseca . Hvala unaprijed
  8. Hitno mi je potreban odgovor......
  9. Fan

    aktivacija

    Završio sam visoku školu u trajanju od 3 god. i stekao naziv - stručni prvostupnik ekonomije.. Pitanje - da li mogu otvoriti na sebe knjigovodstveni servis sa tom stručnom spremom?
  10. Završio sam visoku školu u trajanju od 3 god. i stekao naziv - stručni prvostupnik ekonomije.. Pitanje - da li mogu otvoriti na sebe knjigovodstveni servis sa tom stručnom spremom?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija