Jump to content

EZEL

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Trebalo bi se javiti stečajnom upravitelju, prema neprovjerenoj informaciji, to je g. Zdravko Mitak, Trgovački sud u Zagrebu.
  2. Poštovani, Generalturist, kako je i poznato nalazi se u stečaju. Postoji li mogućnost tužbe zbog nemogućnosti realizacije poklon bona? Naime, taj bon je redovito plaćen, a sad se može okačiti mačku o rep. Hvala!
  3. Poštovani, Molim Vas možete li mi reći jel postoji mogućnost prijave inspekciji nedovršenog objekta bez papira? Ukoliko će se taj objekt legalizirati, postoji li mogućnost plaćanja kazne radi izlaska inspekcije prije samo postupka legalizacije?
  4. Poštovani, Imam jedan specifičan problem. Naime, ponuđač radova jedne građevinske firme je tražio naknadu nakon neuspjelih pregovora oko gradnje, na njegove uvjete nismo pristali. Njegova ponuda je obuhvaćala dio gradnje, dok je za drugi usmeno rekao koliko će izaći. To se niti ne može nazvati ponudom jer su troškovi bili napisani na običnom papiru bez naziva firme, žiga i sl. Osim toga, tražio je naknadu i za projektanta koji je došao, istina, na naš poziv, samo za njegov izlazak. Koliko znam, ponuda se ne plaća, ima li on kakvog zakonskog temelja tražiti naknadu za svoj dolazak i pregled terena arhitekta bez ikakvog nacrta?
  5. Poštovani, Molim vas možete reći postoji li mogućnost upravljanja automobilom koji je registriran u stranoj državi. Je li zakonski dopušteno voziti takav automobil (naravno s hrvatskokm vozačkom dozvolom) uz nazočnost vlasnika?
  6. Sve što je potrebno za nostrifikaciju je na stranicama MZOŠ RH, ipak hvala. Pozdrav!
  7. Do kad će omalovažavati naše branitelje? Zemlja za koju su se mnogi borili ne pokazuje dužno poštovanje prema njima. S druge strane mrzitelji svega što je hrvatsko, mirno žive (mnogi i tu u HR) i pljuju po nama.
  8. Poštovani, Pratio sam ovu raspravu i zanimljiva je. Zanima me mogu li se na običnoj maloj oranici (2 500 kvadrata)zasaditi orasi i na temelju toga ostvariti "sitan" poticaj?
  9. Poštovani, Molim Vas imate li možda neku informaciju o tome na koji način se upisuje svjedodžba srednje škole stečena u inozemstvu -Švicarska(u radnu knjižicu)? Je li dovoljan prijevod ovjeren kod sudskog tumača ili je potrebno nešto više?
  10. Zahvaljujem felixx, sve najbolje u Novoj godini!
  11. Poštovani, U šumi sličnih pitanja ipak za sad ne nađoh odgovora. Kraj postojećeg stambenog objekta, kuće, postoje dvorišne prostorije (ljetna kuhinja i soba), vjerojatno uvedene kao gospodarski objekt. Zanima me kakve dozvole su potrebne da se taj objekt može nadograditi i prenamjeniti u stambenu svrhu. Zahvaljujem na odgovoru!
  12. Poštovani, Budući da prema Zakonu o pravima bivših političkih zatvorenika njihova djeca imaju pravo na naknadu od 54 kn po danu provedenom u logoru. Zanima me dijeli li se taj ukupni iznos ukoliko je dvoje djece ili se svakoj od njih računa 54 kn po danu do ukupnog iznosa? Zahvaljujem poštenom narodu na odgovoru jer mi oni iz Administrativne komisije nisu davali jasne upute!
  13. Do sad su u Administrativnoj komisiji odgovarali na upite, nešto malo zaštekalo. Zahvaljujem na odgovoru!
  14. Još jedna mala nedoumica, podnosi li zahtjev za isplatu Ministarstvu rada i socijalne skrbi Administrativna komisija ili obitelj?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija