Jump to content

Nina25

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Najbolje bi vam bilo kontaktirati svaki fakultet pojedinačno na kojem želite stavljati reklamu, sličnu stvar sam pokušala i ja za jednu turističku agenciju. Najsigurnije se javiti u referadu pojedinog fakulteta, po pravilu ćete morati napisati dopis i čekati odgovor, premda sumnjam da fakulteti kao obrazovne ustanove dopuštaju reklamiranje na svojim web stranicama. Sretno!
  2. Poništenje i ukidanje po pravu nadzora Članak 278. (1) Ako se u provedbi upravnog nadzora, odnosno nadzoru koji provodi urbanistički, odnosno građevinski inspektor, utvrdi da su lokacijskom dozvolom, rješenjem o utvrđivanju građevne čestice rješenjem o zadržavanju objekta u prostoru, odnosno rješenjem o uvjetima građenja, rješenjem o izvedenom stanju i dozvolom za uklanjanje građevine, koji su konačni u upravnom postupku, očito povrijeđene materijalne odredbe ovoga Zakona, Ministarstvo će takav akt poništiti po pravu nadzora. (2) Ako se u provedbi upravnog nadzora, odnosno nadzoru koji provodi građevinski inspektor utvrdi da su uporabnom dozvolom, koja je konačna u upravnom postupku, očito povrijeđene materijalne odredbe ovoga Zakona, Ministarstvo će takav akt ukinuti po pravu nadzora. (3) Ako se u provedbi nadzora utvrdi da su rješenjem urbanističkog, odnosno građevinskog inspektora koje je konačno u upravnom postupku povrijeđene odredbe ovoga Zakona, Ministarstvo će takvo rješenje poništiti po pravu nadzora. (4) Rješenje o poništenju, odnosno ukidanju po pravu nadzora može se donijeti u roku od godine dana od dana konačnosti akta koji se ukida, odnosno poništava, a u koji rok se ne uračunava dostava rješenja. (5) Nakon prve neuspješne dostave rješenja o poništenju odnosno ukidanju po pravu nadzora dozvole, odnosno rješenja iz stavka 1. ovoga članka, dostava se provodi stavljanjem tog rješenja na oglasnu ploču Ministarstva. Obavijest o tome ostavlja se na nekretnini na koju se odnosi rješenje o poništenju, odnosno ukidanju. (6) Rješenje o poništenju, odnosno ukidanju po pravu nadzora u slučaju dostave iz stavka 5. ovoga članka smatra se dostavljenim danom stavljanja na oglasnu ploču.
  3. Nina25

    Rodni list

    Evo baš nedavno je moj otac išao vaditi rodni list i izvadak iz matice vjenčanih za svoga brata koji ne živi u Republici Hrvatskoj i rečeno mu je da se prije moglo ali da se sada ne može. Mislim da su mu čak rekli da ga je brat trebao opunomoćiti da može vaditi njegove izvatke iz matica uključujući i rodni list.
  4. Nina25

    molim pomoc

    Pa zar nije i do sada bilo tako?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija