Jump to content

antika

Korisnik
  • Broj objava

    84
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je antika objavio

  1. Poštovani , moj slućaj  energetske obnove je toliko kopliciran da ne znam od kud početi i kome se žaliti. Neću dužiti jer sam puno pisala na tu temu.Naime kako su nas suvlasnike bez ikakvog objašnjenja doveli pred gotov čin energetske obnove i tražili od nas da se u sedam dana odlučimo za kredit ili  gotovinu a (za stan od 82 m2- cijena iznosi 12-16 000 Eur .Ostali smo šokirani . Dobili smo od EU fonda  nepovratna sredstva što iz računa kojeg su dali nije vidljivo da smo išta dobili.

    Preko odvjetnice sam dobila dokumentaciju.  Otišla sam u banku za koju su naveli da su  u njoj podigli kredit.  Tu me dočekaso drugi šok   U banci  službenica nije znala kome da me uputi jer njihova ponuda je uvezena u i ovjerena kod bilježnika a nema ni pečata ni potpisa ovlaštene osobe..Predstavnica suvlasnika potpisala  je podmaterijalnom i kaznenom odgovornošću da su suvlasnici vlastoručno potpisali te je opunomočili  da ih pravno zastupa .To nije točno jer ja i još neki nismo potpisali.

    Pričuva je druga tema  kao i rekonstrukcija lođa koje su privatno vlasništvo a radovi se izvršavaju u sklopu energetsk obnove.

    Molim Vas da mi odgovorite. Da li je moguće iznos kredita  za koji  nas je stambeno poduzeće zadužilo, gotovinom platiti na ruke ??

    Lp

     

     

     

    Lp

  2. Poštovanje, nalazim se u procesu rješavanja u CZSS . Nisam znala svoja prava pa sam zbog prirode bolesti tražila u mirovinskom  znak pristupaćnosti. Moje medicinske nalaze su poslali u Zavod za vještačenje. Dobila sam rješenje 100% invalid od toga 80 % u donjim ekstremitetima. Razina 4.   Dobila sam znak pristupaćnosti ali naknadu nisam. Javila sam se u Socijalnu Skrb. Pogledali su moje Rješenje. i tražili od mene ponovo dokumentaciju da će uslijediti  vještačenje u njihovom centru.

    Vještaćenje je opet bilo bez mog prisustva, uglavnom rezultati potpuno drugačiji. Dobila sam rješenje za naknadu  pomoć u kući ( nešto sitno) i  obećanje da će me ponovo pozvati da riješe i ostalo što  mi pripada.

    Lp

    Fasada

    Dana 17. 11. 2023. u 14:39, Spallato47 je napisao:

    Čitavo vrijeme sam ukazivao  na neispravnosti i na rad predstavnice stanara, a upravitelj se nikako nije javljao na moje pozive, skoro godinu dana.Imam kompletnu dokumentaciju kao dokaz da sam cijelo vrijeme bio aktivan, a čak imam i poruke koje sam razmjenjivao sa predstavnikom firme koja je radila fasadu. Na zadnjem sastanku stanara sam čak i snimao razgovor u kojem sam tražio odgovore od predstavnice stanara i upravitelja. Naravno da sam ih sve upoznao da snimam razgovor, a nakon toga, upravitelj je cijelo vrijeme šutio. Naravno da plaćam nesporni dio, ali samo onoliko koliko plaćaju i drugi. Nije problem iznos kredita Pbz-a i Otp banke, problem su promjenjive kamatne stope. Na Pbz-u je cijelo vrijeme bila fiksna, a na Otp-u je prve 3 godine fiksna, a kasnije je promjenjiva. Po informacijama koje sam dobio, to što je napravila predstavnica stanara ulazi u domenu zloupotrebe ovlasti i položaja, ali nisam stručan po tom pitanju i ne mogu tvrditi da je to istina. Stav moje odvjetnice je da nisam obavezan plaćati nešto na što nisam pristao, a na kredit pod takvim uvjetima definitivno nisam. 

    Ako je za fasadu potrebno 100%, kako je onda banka odobrila kredit na 60% potpisa (tako stoji u ugovoru)?

     

    Poštovanje, čitam što  Vam se događa i suosjećam s  Vama. Na tu temu sam dosta pisala .jer se kod mena na zgradi vrši energetska obniova. Željela sam svoje muke s nekim podjeliti  i pokušati saznati  kako se  drugi suvlasnici nose s  tim problemom. Malo se ljudi javilo valjda nisusu naše sreće. Javio mi se gospodin  Davor  i dosta mi pomogao. Vama je problem predstavnica suvlasnika a kod nas  upraviteljica, predstavnica suvlasnika i bivša  nelegalna predstavnica( koja je "mozak" energetske  obnove) naše zgrade.  Neću pisati detalje jer je napisano dosta toga  u ranijim temama. Stanujem u višespratnoj zgradi sa  2 ulaza  i 22 stana. U tijeku je energetska obnova Da će zgrada biti obnovljena  saznali smo od upraviteljice putem  obavjestii koju je uputila  prvi put  od   2019  i pozvala suvlasnike. Došli smo bez ikakvih saznanja  mislili smo da ćemo se dogovoriti oko izbora materijala izvođaća radova i sve što bi trebali suvlasnici znati. Ništa od toga .Podjelili  nam specifikaciju troškova koju su do detalja u ove 4 godine izradili  odabrali su materijal( mineralnu vunu),  izvođaća radova ( najskupljeg) .Bez sastanka  sa suvlasnicima , bez zapisnika. Dali su nam  8 dana da se odlučimo kredit ili gotovina.Računi su nam  od 10.000 - 16.000 EUR. 10suvlasnka ima kredit a 12 gotovinu. Kredit kod PBZ. U srpnju su počeli radovi još uvijek me nitko nije pozvao da potpišem, upraviteljica je ujedno i direktorica stabenog, predstavnica  suvlasnika, direktorica banke.  među vlasničke ugovore nam nisu dali ali smo došli do njega i vidjeli da su ga 2019 krivotvorili. i predstavnica je naša zastupnica i ima ovlasti da nas zastupa i diže kredite umjesto nas. Dobili smo nepovratna sredstva od EU fondova. Nemamo saznanje  gdje  je taj novac O ničemu nema zapisnika . Nekoliiko suvlasnika koji su s njima povezani rodbinski  su uključeni. i ono što je najbitnije sad su se otvorili  radovi koji ni jednom riječi nisu nas obavijestili uz obnovu oni vrše rekostrukciju lođa koje su privatno vlasništvo na račun  energetske obnove, Mi smo se pobunili  jer je zgrada vrlo kvalitetna a oni skidaju stolariju i razbijaju pločice armaturu i oblažu je i ponovo stavljaju armaturu i pločice. Mi nedamo ali nam upraviteljica naglasila da svejedno moramo platiti.  lijep pozdrav antika

  3. Dana 23. 09. 2023. u 20:15, Davor80 je napisao:

    Imamo i mi dva projekta pa to ama baš ništa ne znači. Svakako dobro provjeriti kakve ste vi to novce navodno dobili 2023. godine. Bojim se da se tu ne radi o EU sredstvima, što garantira izostanak bilo kakve ozbiljnije kontrole. Ono za što je zgrada dobila novac po projektu, to se u zgradi MORA napraviti. U slučaju da se ne ispoštuje ugovoreno, taj ćete dio novca morati naknadno vratiti. Ako se uoče bilo kakve nepravilnosti, idu vam svakako penali, tzv. korekcija u visini i do 100% dobijenih sredstava ( ako se baš radi o korupciji, izbjegavanju javne nabave ili opisanom mućkanju s najskupljim ponuditeljem)! Provjerite u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da li ste uopće dobili novce od EU, a ako jeste, pošaljite dokumentaciju i objasnite kako se naknadno mijenja projekt. To što je upraviteljica pristala izaći Vam u susret oko lođe uz odbijanje povrata novca ( zadržat će ga za sebe, naravno) ne znači ama baš ništa, jer ugovoreno MORA biti izvedeno! Na kraju će obavezno u provjeru doći inženjer i vidjet će da projekt nije ispoštovan. Gadno cjepidlače kad se radi o EU sredstvima. Sve je ovo jako, jako sumnjivo.

    Dobro veče.  Kod mene energetska obnova ide puževom brzinom. Na gradilištu od 1-3  radnika dnevno a Upraviteljica šeta  po Engleskoj i upisuje djecu na daljnje školovanje. U pravu ste kad kažete da će novac sjesti na njen račun. Ne znam kome prijave poslati  Ministarstvu graditeljstva,Fondu za energetsku učinkovitost, DORH-u . . .

    Lp

  4. Dana 15. 07. 2023. u 10:07, Davor80 je napisao:

    Nažalost, sve se svodi na to da li energetsku obnovu zgrade sufinancira EU. Ako ne sufinancira, na kredit Vas prisliti ne mogu, jer to se onda više ne zove energetska obnova zgrade nego prije tipična balkanska muljaža. Ako je zgrada uistinu prošla na natječaju i dobila EU sredstva, možete doslovno sjest i plakat. Vraćat ćete kredit pa makar ostali bez stana kao i što ćete morati dozvoliti sve radove predviđene u Vašem stanu. Dovoljno je da na svojoj strani imaju više od 50% suvlasničkih udjela i to je to. Za sve ostale "energetske obnove" im treba 100% ( onu "Bandićevu" u Zagrebu, npr.), bar po zakonu. Naša zgrada je tako platila 2 puta projekt navodnog poboljšanja energetske učinkovitosti ( ukupno 50 tisuća kuna bačeno u vjetar) da bi na kraju ispalo da je ušteda od nategnutih 50% premala i da takve zgrade izgleda ni nemaju šanse proći na EU natječaju, pokraj onih s 80 i više % energetske uštede. I najnaivnije je ohladilo kad su vidjeli da je cijena energetske obnove u pet godina porasla sa 600 tisuća kuna na više od 2 milijuna kuna, po najpovoljnijoj ponudi. Povrat ulaganja bi bio za 120 godina. Druga najpovoljnija ponuda je već išla na dva i pol milijuna. Za razjašnjenje svih nejasnoća napravite uvid u projekt kojeg ste svakako morali dobiti ( jer ste ga i platili, logično), u njemu jasno stoji što se sve u zgradi, u svrhu energetskog poboljšanja MORA napraviti. Kod nas su planirali staviti izolaciju na balkone, koja bi nam površinu balkona poprilično smanjila. Od stručnjaka smo saznali da je takva izvedba nemoguća sa stručne strane gledano, bar kako su projektanti to zamislili, jer su predvidjeli korištenje predebelih ploča od stiropora ( rub ploče bi prelazio preko ruba prozora, genijalno, očigledno nisu ni bili u zgradi). Zato bi bilo najbolje da projekt pogleda neki građevinarac, a ako se uistinu radi o EU novcu, sve mora odgovarati, do zareza. Nema naknadnih izmjena u projektu, nekakvih klasičnih balkanskih improvizacija samo da se posao obavi jer ne može drugačije "zbog više sile". Kad napišete prvu argumentiranu žalbu, nekom će se u cijelom sustavu svakako dignuti kosa na glavi. Mi smo cijelu priču planirali srušiti upravo na balkonima, ali eto, "razum" je prevladao.

    Poštovanje Davor80, nisam ranije primjetila komentar pa se javljam sada. Naše situacije  su vrlo slična samo  što je u vašem slučaju prevladao "razum" a kod mene prevladava "nerazum" I zbog toga otkrivamo svakog dana njigove prljavštine koje mi debelo plaćamo. Direktorica Stambenog je upraviteljica naše zgrade, sama je imenovala predestavnicu  suvlasnika i zamjenicu (nelegalnim putem.)One su o  svemu oodlučile  što je vezano za energetsku učinkovitost ma da  vjerujem i njihovi članovi obitelji. Prijavile zgradu na natječaj 2019. Navodno da su im dodjeljena sredstva 2023. Na pitanja koja su postavljena upraviteljici zašto suvlasnici o tome nisu obavješteni, odgovarala je svaki puta drugačije. Ignorirale suvlasnike i  odabrale izvođača radova i to najskupljeg (propalu gradsku firmu). Skuplji su od drugih  prijavljenih 30.000 Eur.   Više od četiri  godine  od 2018 do 2023 ne sazivaju sastanak suvlasnika. U lipnju 2023 dobili smo obavijest da ćemo dobiti informaciju o energetskoj učinkovitosti. Na tom "skupu" bili smo slušaoci a ne suvlasnici zgrade  jer nam nisu dozvolili da postavljamo pitamo. Podjelil nam  tabelu sa specifikacijom   troškova, šokirala sam se. Stan kojemu  je prednja  i stražnja strana za obložit i hešto malo u zajedni ukupno  iznosi oko 25 m2 .nešto malo u zajedničkim djelovima  iznosi 13.253,30 Eur. Tražili su naše potpise. Mi smo  od njih tražili troškovnik nije nam ga htjela dati . Kad ga je napokon poslala mi smo ga poslali u tri arhitektonska ureda da ga preračunaju i svi su dobili podatke da je troškovnik preko 60% "napuhan". Uz oblogu zgrade tu su radovi na lođi. Lođa je  s prednje strane zgrade 4m  širine , pola zida visine 80cm a pola metalne rešetke. Od nas traže da se  lođe rekonstruiraju, da se prepili metalni dio i zazida  a gore ostakliti. Dakle treba razbiti pločice skinuti armaturu sa poda , obložiti mineralnom vunom i ponovo staviti armaturu i pločice.  na balkonima zazdavaju boćne strane.Svi radovi su ilegalni .Mi smo odbili rekonstrukciju lođe .Upraviteljica je pristala ali trošak nam neće skinuti strop i dvije stijene obložiti dok je treča staklena i nju srušiti i zazidati ona je između lođe i stepeništa. Sad nam predstoji žestoka borba. Upraviteljica  je bez našeg znanja  i u ime nas podigla kredit u banci, bez da zna jesmo li kreditno sposobni. Na prićuvu  se nisam nisam ni  osvrnula a tu je tek  sijaset prekršaja.Nije dovoljno imati zdrav razum, treba ga i primjeniti. Pozdrav

    Antika

     

  5. 7. 11. 2019. izdano je rješenje o izvedenom stanju od strane  GRADA,  Upravnog odjela za komunalni sustav, prostorno uređenje i graditeljstvo, kojim su ozakonjena dva poslovna prostora u ulazu A i pet u ulazu B, u kojima su lođe pretvorene u zatvoreni topli prostor tj. spavaće sobe. Lođe u sobe a garaže u poslovni prostor. Zatvaranjem lođa mijenja se izvorni izgled zgrade. Da li je legalizacija u skladu sa Zakonom.

  6. Poštovani, hvala na odgovoru .

    Pred 10 dana pozvala me socijalna radnica da upiše neke moje osobne podatke, koji su joj potrebni. Pošto ja imam rješenje vještačenja koje sam  dobila od mirovinskog, pri tom razgovoru napomenula je da vjerovatno ne će biti potrebno da me pozovu na vještačenje. Jedno rečeno drugo učinjeno. Dobila sam zaključak od zavoda za socijalnu skrb, gdje me obavještavaju da će biti vještačenje  i sad čekam poziv.

    Što učiniti ako se  Nalazi ne  podudaraju ?

    Lijep pozdrav

     

     

     

     

  7.  Moja majka je u mirovini. Razboljela se. Njena dijagnoza je Exstrapiramidni poremećaj. Spada u grupu Parkinsonovih bolesti. Bila na operaciji ugrađena joj DuoDope pumpica. Osim toga ima i najteži oblik Osteporoze. Bila na liječenju i terapiji. Imala vještačnje na mirovinskom. Rezultat :  invalid 100%, 80% donji udovi, razina 4. Sve sa otpusnim pismima i rezultatima vještačenja predali smo  socijalnoj skrbi gdje nam rečeno da će biti vještačenje. Zbog čega se provode dva vještačenja?

  8. Upoznala sam Vas s mojim problemima oko energetske obnove zgrade. Zgrada ima 14 stanova  trosobnih 4 jednosobna i 4 garsonjere.. S obzirom da se tu radi o "velikim igračima "  koji sve što rade za sebe ali da im drugi plaćaju.  Podmičivanjem Nas nekoliko  suvlasnika nije htjelo potpsati ugovor jer bez i jednog sastanka i dogovora obavjestili su nas da dođemo potpisati ugovor.

    Na tom inicijalnom  sastanku podjelili su tabelarani prikaz cijena  pao nam mrak na oči .Od 2019  predstavnik zgrade s nekoliko suvlalasnika u tajnosti spremaju plan obnove. pogotovo iz razloga  što je Grad  upravitelj zgrada i dobio nepovratna sredstva od europskih fondova a  mi ni jedan euro  nismo vidjeli da  su utrošili u zgradu .Tražila sam troškovnik  nisu ga htjeli  dati. Kad smo uspjeli  da ga dobijemo preračunali su ga u dva arhitektonska biroa. Cijene su više za  60 %. Tu se radi o rekonstrukciji zgrade.  Suvlasnici  su neki platili gotovinom a ostali kreditom banke.Bez mog pristanka bez ikakvog kontakta samnom Upravitelj je digao kredit u moje ime . Da li je to moguće? Nisu me pitali jesam li ja ili članovi moje obitelji u mogućnosti otplaćivati. Suprug i ja smo prešli 70 godina a kćerka rad i na određeno. Ja nisam ništa potpisala. Molim Vaš savijet i mišljenje.

    Lp

  9. Kao što sam već napisala problemi su veliki jer se krše Zakoni. Prvo je na nezakonit način izabran Predstavnik zgrade. Postavio ga Upravitelj zgrade na način" od sada vam je gospođa XX predstavnik. Ništa se nije događalo  mislili smo, ali su privilegieani suvlasnici  itekako znali i sudjelovali  u dogovorima oko energetske  obnove . Pred mjesec dana dobili smo obavijes  od  Upravitelja da je dogovor za obnovu naše zgrade , da su na natječaju uspjeli dobiti sredsva i da neće za suvlasnike računi  veliki. ( 14.000,00 € i nigdje nema učešća Eu fonda )

    To je bio prvi sastanak a 2019 su krenuli dogovori Upravitelja i nekoliko suvlasnika. Nikakav pisani  dokument nismo dobili.

    Podjelili su nam tabele sa konačnim obračunom. Bili smo šokirani !!  Doveli su nas pred gotov čin.  Nismo imali ništa  i tražila sam troškovnik. Nisu mi ga htjeli dati a trebali smo ga vidjeti odavno.

     Trošovnik smo preračunali 2X i u oba se pokazalo da je napuhan 60%. Radovi koji su predviđeni  ne pripadaju energetskoj obnovi već "ušminkavanju" zgrade. Suvlasnici koji posjeduju PVC stolariju ne priznaju već traže skidanje i ugrađivanje njihove.Lođe traže kopletnu adaptaciju .

    Molim Vas da mi odgovorite:

    Da li lođa pripada stanu i mogu li se izvršiti radovi bez suglasnosti suvlasnika ( kako oni tvrde)

    Da li možemo od njih tražiti dokument  o tehničkom pregledu

    Da li su nam dužni dati podatke o Prićuvi tko je koliko utrošio od suvlasnika Predstavnik stanara i zamjenik bez dogovora  sa suvlasnicima ulažu naš novac u bespotrebno

    Da li  su obavezni dati međuvlasničke ugovore

    Da li ima dovoljno elemenata za prijau

    Da li oni mogu bez mog potpisa na moje ime podignuti kredit za koji sam ja kreditno nesposobna

    Lijep pozdrav

  10. Poštovani, ponovo se vraćam na temu energetske učinkovitosti zgrada.

    Pred nekoliko dana  pozvani smo na sastanak suvlasnika  . Očekivali sam da ćemo se dogovarati  o  konkretnim stvarima /  ponudama izvođaća radova, materijalu  za oblaganja, o troškovima  i drugo  vezano za energetsku. obnovu/  Dobili sretsva iz fondova EU.   Nije održan ni jedan sastanak sa svim suvlasnicima.  Upravitelj zgrde sazvao je sastanak  nakon dve godine,i

    podjelio nam je tabele sa gotovim izračunom.  U prvi mah ostali smo zatečeni a potom šokirani.Zgrada ima dva ulaza i 21 stan.Vrlo dobra gradnja 1974 gradnja .. Kad su suvlasnici postavili pitanje, odgovorili su protupitanjem " što ste vi po struci".  Bez ikakvog objašnjenja  pozvali su  suvlasnike da potpišu pristanak za kredit koji su  u naše  ime  podignuli. Za trosobni stan od 81 m2  iznosi 14.300,00 €

    Nisu nam htjeli dati troškovnik  kako bi vidjeli koje  radove obuhvaća  energetska obnova. U troškovniku: promjena drvenarije i nove PVC  i  drvene st oblage stavljati na lođe are, tako dizali cijene nekim suvlasnicima  i nelogično je da se nova PVC skida  i ponovo ugrađuje njihova PVC a stara drvena ostaje. Adaptacija  lođa skidanje pločica i armature, ograde na  lođi i Na prozorima (fracuski prozor/vrata)  skidannje ograde koja je dobra i postavljanje nove. Skidanje ulaznih vrata na zgradi i postavljanje novih. Drvarnice koje su u prizemlju zgrade obložiti a prostor ispod jednog stana 20 kvadrata ne.

    Bez glasanja  suvlasnika novac koji je bio na računu Prićuve  utrošili su u zamjenu parlafona  kojeg  imamo i /dobar je/ i ugradnja novog portafona. Skinuti zajedničku  antenu /koja je dobra/ i ugraditi novu  i obojiti  dva stepeništa. . . .Nema godišnjih  planova ni izvještaja .Predstavnik suvlasnika  i zamjenik zajedno sa upraviteljem donose odluke bez sastanka ostalih suvlasnika.

    Zgrada nema vanjskih problema ali ima unutarnjih .Večina se odvojila sekundarnim vodomjerima i šteti  suvlasnicima koji su  ostali na glavnoim vodomjeru. Osim toga sumnja se  da  su neki  spojeni na tuđe vertikale . stan sa 4 člana  utrošak 2/m3  a za  1/ član- 5/m3.

    Da li je po Zakonu  za zgrade obavezan tehnički pregled svakih 5  ili više godina

    Lijep pozdrav

  11. Iako se o ovoj temi pisalo mnogo, uvijek  postoji nešto što nam  nije jasno. S obzirom da je Ustavni sud donio ( prijedlog )  da je kod glasanja za  energetsku obnovu zgrade potrebno 100% suvlasnika. Da li je to stupilo na snagu ? Mi smo u tim neprilikama.

  12. Možda sam  krivo postavila pitanje. Podnesla sam Zahtjev  za pristupaćnos i nakon par dana riješeno. Istu dokumentaciju traži Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture .Uz  zahtjev za smart karticu bila je  potrebna ista dokumentacija.   Ministarstvo je  tražilo  prometnu  jer nije po njihovom poslano . Poslali smo.Danas ponovo traže  prometnu  jer nije na majku koja je ivalid već kćerku koja je u istom kućanstvu i ima autmobil. Majka od Parkinsona boluje  već 13 godina. I nije vozila automobil ni kad je bila zdrava.  U Zakonu lijepo stoji da se smart  kartica priznaje drugoj osobi ako je u automobilu invalid. Ministarstvo to poriće i traži da kćerka auta koje je u istom kućanstvu daruje mami invalidu.Apsurd!!

    LP

  13. Poštovani, obraćam se Vama pitanjem :

    Da li je potrebno za ostvariti pravo  na olakšice  za invalide kako stoji u obavjesti Ministarstva mora prometa i infrastrukture

    Da li je obavezno da invalidna osoba koja ima 100% invaliditet i 80 % se odnosi na donje  extremitete  razina 4 , da posjeduje automobil da bi dobila smart karticu.Njen zahtjev je odbijen jer je poslala prometnu dozvolu svoje kćerke koja živi u istom kućanstvu i  ima  automobil .  U Ministarstvu nam je rečeno da oni donose odluke po svojim internim  zakonima na svojim stranicama. Dakle mi koji gledamo zakone RH  ostajemo oštećeni.

    Lijep pozdrav

     

  14. prije 19 sati , Slyder je napisao:

    Ovisi na koju točno naknadu se odnosi Vaše pitanje. Ukoliko budete tražili osobnu invalidninu putem CZSS tada bi ona trebala biti 232.26 eura.

    Poštovani

     Rješenje  HZMO    :utvrđuje se  postojanje tjelesnog ooštećenja od 100%   od ukupnog postotka tjelesnogoštećenja 80%  se odnosi na oštećenje donjih ekstremite,koje ima za posljedicu oštećenje funkcije donjih ekstremiteta.

    Slijedi obrazloženje : Tu je nalaz i mišljenje vještaka  po kojem je ovo Rješenje doneseno. Hvala na odgovoru

    Lijep pozdrav

     

  15. Hvala Vam, da to je upravo tako . Sad me interesira kome da uložim žalbu. I da li mogu  tražiti izuzeće sudca zbog sukoba interesa.  Tuženik je u samom startu promijenio dodjeljenog sudca, pa  je sud dodijelio drugog sudca, osobu koja je njima bliska .Tužba  koja je podnesena protiv škole 29. srpanj 2021.  u rujnu je  smjenjena dodjeljena sutkinje i tu su tragovi diskriminacije. A sada tuženom ne uručuju poziv na ročište.

    Lijep pozdrav

  16. Poštovani ponovo Vam se obraćam . S obzirom da sam o mom slućaju više puta kontaktirala Vaš portal i tražila mišljenje, to činim i sada. Moj slućaj  je napokon ušao u fazu rješavanja. Podnijeta je Tužba za diskriminacije  Osnovnoj školi  nad kojom ima ingerenciju Grad u kojem se nalazi. Međutim grad se  nije oglasio već je ravnateljica  škole odgovorila na tužbu.  Ona je samo djelatnik a ne i vlasnik škole .Da li je to u redu prema zakonu ?

    Jučer 14.12.21. sazvano je prvo ročišće na kojem se tuženi nisu pojavili .Sudac otvara ročište i konstatira da je podnesak kreiran ali omaškom  isti nije otpremljen. Tko je tu zatajio ? Prvo ročište nije održano pa se prenosi na 28. veljače 2022.Moram napomenuti da je  sutkinja povezana s tuženom preko supruga koji je odvjetnik . Zajedno su radili te bili (kako je štampa pisala  u kriminalističkoj organizaciji)

    Lijep pozdrav

  17. Poštovani,

    i ranije sam se javljala na Vaš portal  za pomoć i savjet , to činim i sada. Moj problem je dsikriminacija u školi. Da bi se zaštitila  od mobinga i diskriminacije  obratila sam se jednoj Udruzi za zaštitu ljudskih prava  S obzirom da se " udruga" tj. njeni pravnici nisu mogli nositi sa slućajem, prijava je podnesena  Pučkoj pravobraniteljici, koja je dokaze prikupljala godinu dana i na temelju  njih  utvrdila da se zaista radi o težoj diskriminaciji. Pošto nema pravo da podnese tužbu , pravobraniteljica je predložila  Sudsku tužbu i  ponudila je sudjelovanje  kao umješač u parnici.

    Na  temelju njenih odluka podnesena je tužba protiv škole. Preko E-građani saznala sam tko mi je sudac.

    Nakon nekoliko  dana  dolazi mi nova obavijest da je sutkinja promjenjena. 

    Ravnateljica škole odgovara na tužbu . Njen suprug je radni kolega i prijatelj sutkinje koja će voditi parnicu.( naime , 6 sudaca i 2 javna a bilježnika su proglašeni kirivima i članovi supripadnicima udružene zločinačke organizacije koja je otuđivala i prisvajala  imovinu građana. Kako živim u malom gradiću u Istri sve se rapidno brzo saznaje.

    Pripremno ročišće je 14.12.2021.  Vlasnica Udruge zbog  svojih osobnih interesa sve povjerljive matrijale  važne  za parnicu predaje ravnateljici škole. 

    Molim Vas savijet i odgovor, što činiti.  Da li je moguće tražiti izuzeće sutkinje kao razlog:  sukob interesa a vlasnicu Udruge tužiti za zloupotrebu.

    Lijep pozdrav

     

  18. Hvala Vam na odgovoru.Malo sam se krivo izrazila. Apsolut je tako kao što navodite. Minstarstvo  je sa slučajem upoznato ali Poslodavac  je u pravu . Tužba  građanskom i županijskom sudu  teško  da može proći iako su  dokazi čvrsti .  Ako ne bude rezultata idemo na više distance.

    Živim u malom gradiću gdje rade poznanstva i veze. Pravobranitelj je vrlo dobro odradio i dao smjernice.

    Teško mi naći odvjetnika koji bi me zastupao.

    Molim da mi se javi odvjetnik za Radno pravo . U mom slučaju radi se o disriminaciji.

    Lijep pozdrav

  19. Poštovani,  obraćam Vam se  kako bi mi pomogli u mom slučaju. Klijent sam PBZ-a i ka što već duže vrijeme svoje obaveze plaćam  Netbenking-om , tako sam i 11.11.2019.  Gospođa ( Manuela M.) koja mi je dala svoj broj tekućeg računa upisala sam na uplatnicu  kao i njeno ime i prezime. Upsala sam Model i Poziv na  broj ( moj tekući račun) Opis plaćanja : Uplata na tekući račun.  Izvršila sam Autorizaciju  I dobila potvrdu banke  da je plaćanje izvršeno i uplačeno na Tekući račun Manuele M. Međutim 18.11. nazvala me gospođa Manula da još nije primila novac. To me začudilo  i pogledala sam uplatnicu Plaćanja i vidjela da je ime i prezime i tekući koji je u sastavu Ibana točno ali Iban nije. Odmah sam otišla u ispostavu PBZ-a i slučaj prijavila službenici na šalteru.  Njen odgovor me doslovno šokirao. Vaš novac  uplaćen je gospođi iz Zagreba rekla mi ime i prezime ( Becić J. ako sam dobro upamtila) i da je njena dobra volja da li će novac vratiti. Pa zar je to moguće da banka ne štiti svoje klijente i da netko može prisvojiti  novac koji mu je greškom sjeo na račun. To je otimačina tj. legalizirana krađa.  Ako ja nisam upisala Iban jer tako plačam dosta uplata s privatnim licima samo preko tekućih računa. Kako je banka mogla autorizirati takvu uplatnicu i  potvrditi  da je nalog isplaćen gđ. Manueli M. Sad sam dobila mail od Banke u kojem navode  da su pismeno obavijestili gospođu koja  je greškom dobila uplatu ali o ishodu ne mogu ništa da kažu.

    Lijep pozdrav

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija