Jump to content

marko01

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. to i mene zanima, zar stvarno nitko ne zna?
  2. ne planiram nikakvu pljačku nego smo nešto raspravljali u društvu pa me zanimalo. hvala!
  3. zanima me iz znatiželje. u zadnje vrijeme se zaredale pljačke banaka, mjenjačnica, otmica zaštitara..itd. kolike su uopće kazne za takve stvari? hoće li išta odležati?
  4. Stvarno tužno, nemam riječi. Znači nema nade ni za mene, ja sam na privremenu mjeru (9000 kn) pristao dobrovoljno, znači dogovorili smo se. ali ona se nikakvih drugih dogovora ne drži, brani m iviđati djecu i sada bih ja htio to smanjiti jer ne želim više biti poštenjačina. Ali mislim da nemam šanse jer nikakvih novih okolnosti nema. Jesam li u pravu?
  5. Nemojte biti uvjereni, ja plaćam i to dosta (pisao sam maloprije o tome) i što duže plaćam to je ona luđa i bezobraznija... nekada je bolje inatiti se kao i ona pa mi se čini da ću i ja...
  6. ja plaćam alimentaciju 9000 prema privremenoj odluci u kojoj stoje i viđanja s djecom koja se naravno ne poštuju. Što mi predlažete? Da i dalje plaćam SVE troškove djece i bivše a da i dalje djecu viđam na kapaljku kada se njoj prohtije? Svaki mjesec sam dosada platio bez dana zakašnjenja a djecu sam u par mjeseci vidio svako treći ili četvrti put od dogovorenog. Ne shvaćate da se osjećam ko majmun svakog mjeseca kada uplatim novac od kojeg živi i bivša jer ne radi a ona me ucjenjuje s djecom i ne da ih.... pa sam došao do zaključka da je bolje ne biti fer, valjda će se tada nešto promijeniti... i samo da smislim kako ću to izvesti zakonski
  7. Našao sam to u narodnim novinama, piše iznos ali piše i to da se on može povećati ako roditelj ima mogućnosti? Koliko može biti to povećanje? I dijeli li se taj iznos na oboje s obzirom da bivša ne radi a ja imam primanja oko 40000 kn? Postoji li mogućnost da i meni odrede alimentaciju 30%?
  8. Ovo mi izgleda da se kažnjava onoga tko dobro zarađuje a nagrađuje onoga tko malo ili nimalo ne dopridonosi. Zar nije logično da dijete čija majka dobro zarađuje i ima više. Nije kriva druga supruga što prva ne radi ili malo zarađuje! Otac treba davati jednako i jednom i drugom djetetu a ako majka jednog djeteta zarađuje više tada i njeno dijete treba imati više. Nije normalno da dijete iz prvog braka ima više sredstava zato što mu maćeha dobro zarađuje!? Ili se opet u našoj državi potvrđuje teorija da se nerad nagrađuje?
  9. Ja se nalazim u sličnoj situaciji, u postupku sam rastave a žena nikada nije radila. Svejedno mi ne pada na pamet da je uzdržavam dalje. Shvatite da joj ja nakon rastave nisam ništa dužan, djeci sve ali ona neće živjeti na mojoj grbači. Ne razumijem taj ženski sklop u glavi, trebalo bi uzdržavati ženu, otplaćivati kredite za stanove i kuće, ona će određivati s kim i kada ću biti i da, naravno, ja ću viđati djecu kada se ona smiluje i niti minute duže od sudske presude. A ja bih trebao dati novaca puno više od sudske presude jer koliko sam mogao pročitati ovdje teško da se alimentacija odredi više od 8-10000. E neće to moći tako, pa ne piše meni kreten na čelu. Djeci ću JA kupiti sve što treba ali gospođa će za sebe zaraditi. Gospođo mislim da bi bio red da se zaposlite jer je malo vjerojatno da će netko pristati uzdržavati vas cijeli život... pozdrav
  10. Hvala vam na odgovoru, radi se o troje djece i supruga ne radi.. Raspitao sam se za i doznao da nisam nju dužan uzdržavati, samo djecu..Meni je također bilo logično da moraju postojati neke norme ali supruga i njen odvjetnik uvjeravaju da će tražiti 50% mojih primanja i da će ih vjerojatno dobiti jer se radi o troje djece. Mislim da blefiraju jer mi moj odvjetnik govori da je to gotovo nemoguće ali nikada se ne zna. Hvala još jednom..
  11. izgleda da stvarno nitko ne zna ništa o ovome...
  12. Ne mogu se oteti dojmu da se veliki dio žena osvećuje bivšem mužu preko djece. Kako vam nije jasno da je otac skrbnik u vrijeme kada je dijete s njim i da tada nitko nema prava govoriti tko dolazi po dijete u vrtić. Zamislite da neki bivši muž prigovara ženi tko dolazi po dijete ili s kime dijete provodi vrijeme. Vama ne treba bivši muž nikada osim kada treba platiti alimentaciju. Zašto niti jedna bivša žena koja toliko ne želi oca u djetetovom životu ne kaže ne trebaš nam ni ti ni tvoj novac kad si već toliko đubre... štetiš djetetu i ne želim te blizu. Jasno da nemaju pravo ni jedno ni drugo tražiti ali zašto se toliko lako žele odreći kontakta oca s djecom a puno teže alimentacije??
  13. Zar je moguće da mi nitko ne može pomoći? Zanima me samo da li imate možda nekakva iskustva s time? Htio bih se sporazumno razvesti pa me zanima koliku alimentaciju bih mogao predložiti?? molim vas za pomoć!!
  14. Jedno jednostavno pitanje. Da li se nekome tko ima veliku plaću (30-40000 kn) određuje uobičajena alimentacija 30-40% primanja ili se tada izračunavaju neke potrebe djece. Vjerojatno će me sada napasti ženski dio ali napominjem da bi htio dati dovoljno za uzdržavanje njih troje a ostalo im uplaćivati na račun. I što će se dogoditi kada mi istekne menadžerski ugovor koji je potpisan na 3 godine i tada je moguće da mi se plaća smanji četverostruko? Kako se u ovim uvjetima izračunava alimentacija?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija