Jump to content

jan0203

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. U svakom slučaju hvala na odgovoru. Iako mi i dalje nema smisla da sam probu već riješio i sad iako mogu vozit 200 konja motor i pobit i sebe i još 5 ljudi oko sebe, a auto nemogu iako mi u vozačkoj nigdje niš ne piše. Ajd da su stavili B1 ili nešto, ali ovo... sve se meni čini da bi se tu dalo jako natezat oko toga s državom... stvarno je kod nas sve ko da smo u cirkusu, a ne u pravnom sistemu... I još me jedna stvar zanima. Jedna prijateljica je imala isti slučaj ali je osigurana kod drugog osiguranja i ona nije ništa dobila, a šteta je bila daleko veća. Čak je bila i policija i oni su joj dali kaznu, ali osiguranje nikad ništa. Zašto je to tako? Je li to ja samo nemam sreće, a ona ima ili sam odabrao krivo osiguranje koje se lovi na takve stvari?
  2. Vozačka je izdana 03.02.2009. ali to je već treća.Pprva je bila samo sa A1 i to 20.9.2006. i to je bila probna, zatim sam nakon 2 godine dobio A i onda sam 3.2.2009. položio za B i dobio ju na 10 godina. Prometnu sam izazvao ja i to tako što sam se zabio u auto ispred. Naime bila je kiša, masna cesta i nizbrdica. Čovjek ispred mene je stao na raskrižju, međutim, vjerojatno zbog lošijih guma, ja nisam uspio zakočiti nego je auto proklizao i udario sam ga. Stvarno nije bila velika brzina, a jos sam i kočio tako da sam ga udario možda sa nekih 20-ak na sat pošto smo oboje bili u žurbi dogovorili smo se da se nađemo idući dan u osiguranju i to riješimo. Priznao sam krivicu i popunili smo one formulare koje su nam dali u samom osiguranju. Točne podatke koje sam ispunio nemogu dat jer se ni sam ne sjećam, a nisam dobio svoj primjerak ili neku kopiju. Njemu je samo napukao branik, a ja samo imao nešto više štete. Polomljena maska, žmigavac, hladnjak procurio i malo popigana hauba. Međutim oni za njegov napuknuti branik koji se mogao čak i popraviti traže skoro 8.000 kuna. Da su me informirali na bilo koj način u osiguranju kod sklapanja police, riješili bi to drugačije, a možda nebi ni registrirali sam auto. Ali njima je to tad bilo u interesu, a sad kad treba tražit novac, tad znaju informirat ljude što god treba....
  3. Pozdrav, zanima me jeli itko dakle zna konkretan odgovor na ovu temu i rasprave o obaveznom osiguraqnju i mladim vozačima? Naime, imao sam prometnu u kojoj sam ja kriv. Osiguranje je platilo oštećeniku i sad je meni došao regresni zahtjev da po čl. 24 točka 3. zakona o obaveznom osiguranju, moram platiti iznos koji su oni platili oštećeniku. Ali po onome što piše u zakonu ja imam važeću dozvolu, zar ne? Nigdje se ne navodi da je to neka posebna dozvola ili da nesmije upravljati određenim vozilima. B kategoriju imam do svoje 28 i smijem voziti tu vrstu automobila. Nigdje se ne navodi nista konkretno o mladim vozačima. Također u uvjetima od osiguranja (koje međuostalim nisam ni dobio kod sklapanja police, a to bi znacilo da ugovor nije valjan) nigdje se ne navodi ništa o mladim vozačima već samo taj zakon. Kako sam ja po tome mogao znat da oni ne pokrivaju štetu u tom slučaju? Također, A kategoriju sam položio po starom zakonu i "odradio" dvije probne godine. Neki su mi rekli da je to dovoljno i dakle ja sam svoj probni rok rijesio i nebi me trebao hvatati ovaj novi zakon cak ni za auto koj sam kasnije polozio. Na ovo mi nisu znali točno odgovoriti ni dežurni policajci na mupu. Svatko je imao svoje mišljenje. A uz sve to, osim što sam pismo dobio u kaslić i dakle ja to uopce nisam morao vidjet, smatram da je dug koj oni potrazuju pretjeran, jer sam vidio kolika je steta bila kod oštećenog i znam da je to trebala biti puno manja svota. Sada vi recite što mislite o svemu. Da li se žaliti na sve ove stvari ili jednostavno reči kako stvari stoje i da sam nezaposlen i nisam uspio upisat fakultet i da stvarno nemam odakle platiti. Jer vozio sam kombi i to volontirajući za bratov akademski film. Ili možda reć da sam zabunom napisao da sam ja vozio, a zapravo je to bio brat (on ne spada u mlade vozače). policije nije bilo tako da... Znam da sam se raspisao ali nisam ni sam pametan što dalje, a platit stvarno nemogu. Hoće li uopće još doći ikakva opomena i kako ide dalje jer ovo sam dobio prije mjesec i nešto dana.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija