Jump to content

antispin

Korisnik
  • Broj objava

    40
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je antispin objavio

  1. prije 2 sati , antispin je napisao:

    Fizička sam osoba.Od Porezne uprave sam dobio odgovor da prema čl.5 Zakona o turističkim zajednicama moram podnjeti TZ obrazac i platiti članarinu. 

    Djelatnost 6820 - poslovanje nekretninama

    Molim odgovor.

    Još pitanje,da li sam obveznik plačanja članarine TZ ako iznajmljujem skladišni prostor kao fizička osoba u sustavu Pdv-a. hvala.

  2. U pregovorima sam sa kupcem za zemljište. Dogovorili smo cijenu,kupac če pripremiti ugovor.Novac mi želi isplatiti u gotovini u javnobilježničkom uredu a ne na moj račun.Smije li se kod bilježnika vršiti takva isplata (treba brojiti novce,da nije možda koja krivotvorena novčanica) ? Hvala.

  3. Molim za savjet. 01.01.2019g. iznajmio sam poslovni prostor jednoj firmi.Predao sam ugovor na Poreznu upravu,dobio rješenje o paušalnom plačanju poreza i prireza. Ugovor je istekao 31.12.2019 g. Ja sam zaboravio odnjeti novi ugovor na poreznu, a nastavio sam primati mjesečni najam na žiro račun.Na e-poreznoj nemam nikakve porezne obveze.Sa navedenim najmoprimcima sam napravio raskid sa 30.04.2021 g. Šta sada napraviti,dali odnjeti taj raskid ugovora na poreznu pa da mi retroaktivno odrede porez ili to prešutjeti ,nadajuči se da neče vidjeti primitke po žiro računu ? Hvala .

  4. Dobio sam rješenje za naknadu za zadržavanje nezakonito izgrađene zgrade. Problem je u tome što mi nisu priznali veliki dio kuće za koju imam građevinsku dozvolu,uz telefonsko objašnjenje da sam izašao iz gabarita građevinske dozvole,ali da imam pravo žalbe.Molim za savjet ,isplati li mi se žaliti ,odnosno da li če uvažiti moju žalbu.Radi se o objektu u Vodicama. Hvala.

  5. Dobio sam opomenu pred ovrhu za komunalnu naknadu u kojoj piše da moram podmiriti dug u roku od 8 dana ,u protivnom će poslati rješenje o ovrsi na Finu gdje će mi biti blokirani svi računi do ispunjenja duga.Kao prvo iznos duga je netočan,imam li kakvo pravo napisati žalbu za opomenu,i zar nemam pravo žaliti se na rješenje na ovrhu .

  6. Želim polagati vozački ispit B kategorije.Da li če mi stvarati problem kod liječničkog pregleda potvrda od mojeg liječnika opće prakse gdje se vide dijagnoze od psihologa Z72.2 i F17.1  (uhvačen sam sa marihuanom,odradio suca za prekršaje ,odlazak u savjetovalište za mlade i psihologa ,sve poslije u redu).Može li mi ta potvrda stvarati probleme ? Hvala. 

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija