Jump to content

miela

Korisnik
 • Broj objava

  84
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O miela

 • Rang
  Iskusan

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. miela

  oranica u suvlasništvu

  Nakon duljeg vremena javljam se na istu temu. U međuvremenu ,mi vlasnici petina smo kod javnog bilježnika sačinili ugovor o diobi nekretnina tako da svatko iza svoje kuće, u svom dvorištu ima 4/5 koje su sada i upisane u ZK uložak. Osoba koja ima 1/5 inati se i ne želi da je ostali isplate, a nema nikakvi interes tj. 10 m2 u svakom dvorištu te je izrazila namjeru da želi povremeno hodati po tih 10m2 Kakva su naša prava ako imamo svaki 4/5??? Možemo li tražiti razvrgnuče isplatom????
 2. Odvjetnika za stvarno pravo, iskusnog--do sada sami vodili predmet. Bilo bi dobro da je iz Zaprešića, Zaboka i sl Molim kontakt u privatne poruke. ☺️
 3. miela

  oranica u suvlasništvu

  Ne radi se o oranici nego livadi, krivo sam napisala. Znači moje kvadrate mogu koristiti svakog dana drugačije npr iza susjedove kuće, a sutra iza svoje,a prekosutra iza drugog susjeda it???? Ometati njihov mir u njihovom dvorištu???Eto tako je Županijski sud donio presudu, umjesto da smo petine jedan drugom dali a jednu osobu isplatili. Kako uopče tu nepravednupresudu koja je i u suprotnosti sa odlukom državne geodetske uprave ispraviti?????
 4. Ako je suvlasništvo na 6m širine oranice od 5 osoba dali se mogu kretati po cijeloj širini jer su suvlasnici 1/5 tj neodređenog dijela. Kako se ponašati ako želite na tom mjestu staviti ležaljku i stolić. Jel to mora biti uzdužno ili bilo gdje ako je neodređeno? Pitanje zvuči čudno, ali je meni jako bitno.
 5. Županijski sud je donio presudu u roku 15 dana da se sruši dio ograde i plačanje troškova suda. Sud ili nije dovoljno proučio predmet ili je pogodovao suprotnoj strani. Odluka je upravo smješna--oprostite na opasci. Postoji li mjesto gdje se može osporiti presuda ili ona unatoč ne poštivanja odluke državne geodetske uprave i mnogih dokaza ostaje na snazi. Preostaje li čovjeku jedino emisija Otvoreno i sl
 6. Možda nisam dovoljno jasno napisala. Ne radi se o prijedlogu protustrane o prekidu parničnog postupka njego o njihovoj Žalbi o nastavku postupka iz razloga koje sam napisala i tu žalbu je meni sud poslao
 7. Oprostite na dodatnom pitanju jer nisam sigurna da sam dobro razumjela .Moj odgovor na prekid postupka naslovim na Opčinski sud i on odlučuje o tome i daje rješenje ili prosljeđuje moj odgovor Županijskom sudu?.
 8. Vodim spor več 15 god --ništetnost ugovora o DU. U međuvremenu je odvjetnica otišla u mirovinu, a novom odvjetniku sam otkazala punomoć jer je otkazivao parnice bez mog znanja i surađivao sa protivnom stranom. Kako sam dislocirana i imam puno godina, a spor se vodi u Istri sada sam u potrazi za poštenim odvjetnikom koji radi na tom području. Napisala sam najkrači moguči uvod. Predmet je 2016 god Vrhovni sud vratio na ponovno odlučivanje i napisao svoje mišljenje te pitanja na koja treba dati odgovor, a sve u moju korist. Od tada 7. mj 2016 god do danas održano je samo jedno pripremn
 9. Prvostepenom presudom donesena je odluka u korist protustranke --predmet o zaštiti prava vlasništva. Kako se sama zastupam napisala sam žalbu Županijskom sudu na koju sam dobila od protustranke odgovor na žalbu punu neistina. Mogu li ja još reagirati dokazima ili je sada sve gotovo.
 10. miela

  Kuća u nizu- fasada

  U privatnom razgovoru sa sudskim vještakom geodezije posavjetovani smo koji je način da ostvarimo svoje pravo. Tu se radi o stotinjak kuća i zbog inata susjeda u cijelom naselju bi propale fasade , pa je to regulirano zakonom. Mora izači građevinski inspektior na teren i omogučiti nam zaštitu naše nekretnine od propadanja --koje je več počelo. Javit ču se na temu kad dobijem neko zakonsko rješenje .
 11. miela

  Kuća u nizu- fasada

  Poštovani, da sam u nešto sigurna nebi ovdje postavljala pitanje i molila odgovor. Kod zračnog prostora sam stavila i smailiča , te tražila objašnjenje kolika se debljina izolacije po zakonu smije staviti .
 12. miela

  Kuća u nizu- fasada

  Oprostite Spitfire nisam sigurna dali sam dobro shvatila. Jedini pristup tom zidu je terasa susjeda , znači čl. 107 To je susjedov "zračni prostor :-))) " pa neznam jel mogu sadu navuč novu fasadu ili možda neku deblju izolaciju
 13. miela

  Kuća u nizu- fasada

  Pitanje je nastavak na prvi post, zbog problema sa susjedima. Zbog toga pitanje o tankoj izolaciji. Naravno da bi bila bolja deblja, ali oni ne dozvoljavaju ni obnovu fasade, a mi nemamo drugog pristupa.
 14. miela

  Kuća u nizu- fasada

  Hvala lijepa G-man ! Još jedno pitanje. Smijemo li staviti onu minimalnu izolaciju stiropora od 3 cm radi energetske učinkovitosti koju sad preporučuje ministarstvo graditeljstva? Dali je to obuhvačeno nekim propisima kod kuća u nizu ?
 15. Kuća u nizu stara 45 godina. Izvođač je u cijelom naselju napravio loše fasade. Dio zida naše kuće graniči sa susjedovom terasom. Lijepo molim odgovor na pitanje .Susjedu če majstori obložiti kuću stiroporom i staviti fasadu .Mora li on po zakonu dozvoliti da mi obnovimo svoju fasadu sa njegove terase jer mi nemamo drugi način da priđemo tom zidu.Kako je to regulirano zakonom? Majstor je voljan to raditi, ali čeka dozvolu susjeda koji kaže da to ne dozvoljava.
×
×
 • Napravi novi...